ဒီေန ့ေတာ့ မုုန္ ့ျပားသလက္ေလးလုုပ္စားပါတယ္ အဆင့္ဆင့္မရုုိ္က္လုုိက္ ႏုုိင္ပါဘူး ဒါေပမဲ့ သိတ္လဲ မခက္လုုိ ့လုပ္စားၾကည့္ေနာ္
မုုန္ ့ျပားသလက္ ရ ခုုစာလုပ္ရန္လုုိ အပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
rice flour 60gm (ေမြး ဆန္မွုုန္ ထုုတ္လဲ သုုံးလုုိ ့ရပါတယ္)
baking soda 1/8tsp
ေရ 150ml
ဆားအနည္းငယ္
အသားမွန္ ့အနည္းငယ္
ပဲျပဳတ္ လက္တဆုုတ္ ေလာက္
ဂ်င္း လက္တစစ္ေလာက္ ကုုိ ေသးေသးေလး ခ်စ္ထားပါ
နံနံပင္ သုုိ ့မဟုုတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ ၃ ၄ပင္
အုုိး သုုတ္ ရန္ brush သုုိ ့မဟုုတ္ ဆီသုုတ္ လုုိ ့ရတဲ့ ပစၥည္းတခုုတခုု
လုုပ္နည္း
ပထမ ဆန္မွုုန္ ့ေရ baking soda ဂ်င္း ဆား အသားမွုုန္ ့တုုိ ့ကုုိ ေဖ်ာ္ျပီး နာရီဝက္ ၁နာရီေလာက္ထားလုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ေအာက္မွာ ျပထားတဲ့အုုိးေလးမ်ားထဲ ကုုိ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ဝက္ ခန့္ထည့္ျပီး မုုန္ ့ရည္ေယာက္ ခ်ဳိ တဇြန္း ခဲြ စာေလာက္ ထည့္ျပီး ပဲဲျပဳတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးထားတာေလး မ်ားကုုိ ထည့္ ပါ ျပီး ရင္ အဖုုံး အုုပ္ထားပါ ကြ်န္မ ကတျပဳိင္ ထဲႏွစ္အုုိး လုုပ္လုုိက္ပါတယ္ ျပိး ရင္ အနားေလးတင္းလာ လွ်င္ မုုန္ ့မ်က္ႏွာ ျပင္ ကုုိ ဆီသုုတ္ ေပးပါ ျပီး ရင္ ျပန္ဖုုံးလုုိက္ပါ ဆီကုုိ ခဏခဏသုုတ္ေပးျပီး ေအာက္ နားမ်ား နဲ နဲ ကြ်တ္ လာ ရင္ ရပါျပီ အခ်ိန္ အေန နဲ့ တခုုကုုိ ၅မီနစ္ေလာက္ ၾကာပါတယ္ ဒါဆုုိ ရန္ကုုန္ အလြမ္းေျပ မုုန္ ့ျပားသလက္ ေလး ရျပီေနာ္
မုုန္ ့ျပားသလက္ လုုပ္ ရန္ အတြက္ ၃လက္မ မရွိတရွိ ပတ္လည္ အုုိးေလးမ်ား
အရင္အိုးသြားရွာဦးမွ..
ReplyDeleteမုန္႕ျပားသလက္ကို တစ္ခါမွ လုပ္မစားဖူးဘူး
စားခ်င္တယ္
ငယ္တုန္းကေတာ႕ မုန္႕ပက္စလက္ လို႕ေခၚတယ္ေလ း)
ပဲမ်ားမ်ားေလးနဲ႔ၾကိုက္တယ္ မမစႏၵီ
ReplyDelete