Wednesday, September 19, 2012

ၾကက္သား ပဲ ရည္ သုုတ္ ေလး လုုပ္စားရေအာင္


ၾကက္ သား ပဲ ရည္ သုုတ္ ေလး လုုပ္ စား ျဖစ္ ရ တဲ့ အေၾကာင္း ကေတာ့ သမီးၾကီး က FB မွာကြ်န္မ သိတဲံ
ညီမေလး တေယာက္ ရဲ cooking album ၾကည့္ျပီး သူ စား ခ်င္ တဲ့ အေၾကာင္း အေမ ကုုိ ေျပာလုုိ ့
ကြ်န္မ လဲ မလုုပ္ျဖစ္ တာ ၾကာ တဲ့ ၾကက္သား ပဲ ရည္ သုုတ္ ေလး လုုပ္စား ျဖစ ပါတယ္
စားလုုိ ့ေကာင္းလုုိ ့လုုပ္နည္း shrare လုုိက္တာ ပါ

                                                  ၾကက္သား ပဲ ရည္သုုတ္ လုုပ္စား ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား


ၾကက္ေျခ ေထာက္ ၃၀၀ဂရမ္
ၾကက္ေတာင္ပံ ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္အျမစ္ ၂၀၀ ဂရမ္
မဆာလာအနံပါတဲ့ စႏြမ္း လက္ဖက္ဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္
ဆား လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
ၾကက္သား အမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ဂ်င္း လက္တဆစ္ ေလာက္ ကုုိ အျပား ေလးမ်ား လွီး ထားေပးပါ
ပူစီနံ လက္တစုုတ္
ၾကက္သြန္ အနီ ႏွစ္လုုံး
ငရုုတ္သီး စိမ္း ၅ေတာင့္ ၆ေတာင့္
ငရုုတ္သီး ေျခာက္ ေထာင္းျပီး သား ေလးကုုိ ဆီ ေလး နဲ ့အနည္းငယ္ခ်က္ထားတဲ့ ငရုုတ္သီးေၾကာ္
ကုုလားပဲ မွုုန္ ့ ပန္းကန္လုုံးအေသး တလုုံး နီး ပါ ေရနဲ ့ေဖ်ာ္ထားပါ အရသာနည္းနည္း ထည့္ပါ
                                       

                                       လုုပ္နည္း

ပထမ ၾကက္ေျခေထာက္ ကုုိ သန္ ့သန္ ့ရွင္းရွင္း လုုပ္ျပိး ဆႏြင္း နဲ ့နယ္ ျပီး ေတာ့ဆားထည့္နယ္ ျပီ း
မီနစ္ ၃၀ေက်ာ္ ေလာက္ ထားလုုိက္ ပါ ျပီး မွ ၾကက္ေတာင္ပံကုုိ ထည့္ ျပီး တည္ ပါ အဖုုံး အုုပ္ျပိး တည္ပါ
ေနာက္ ထပ္ မီနစ္ ၂၀ေက်ာ္ ထပ္ တည္ျပီး မီး ပိတ္ျပီး ရင္ အဖုုံး ေလး အုုပ္ထား လုုိက္ ပါ
အသဲ အျမစ္ ကုုိ တျခား အုုိး တလုုံးနဲ ့တည္ ပါမည္ သူကုုိ လဲ မဆာလာ အနံပါတဲ့ ဆႏြင္း ရယ္ဆား ရယ္ နဲ
နယ္ျပီး ျပဳတ္ ထား ပါ သူ က မီနစ္ နွစ္ဆယ္ေလာက္ ဆုုိ ႏူး ပါျပီ

ဒါဆုုိ ၾကက္ေျခေထာက္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ား ကုုိ ဆယ္ထားပါ ၾကက္အသဲျမစ္ ကုုိ လဲ ဆယ္ထည္း ပါ
ျပိး ရင္ ၾကက္ေျခေတာက္ ၾကက္ေတာင္ ပံ ျပဳတ္ထားတဲံ အုုိး ထဲ ကုုိပဲမွုုန္ ့ေဖ်ာ္ထားတာ ကုုိ ေလာင္းထည့္ပါ
ေအာက္မွ ျပထားတဲ့ပုုံအတုုိင္းျပစ္ျပစ္ ေလး ျဖစ္ လာပါမယ္ အရသာ ထည့္ျပိး ဆူ ရင္ မီးပိတ္လုုိက္ပါ
ဒါဆုုိ တပဲြ စာျပင္ပါမယ္ လွီးထားတဲ့ ၾကက္အျမစ္ မ်ား ၾကက္ေတာင္ပံ အရုုိး  ထုုတ္ထားတဲ့ အသားေလးမ်ားၾကက္ေျခေထာက္ ရယ္ အားလုုံးကုုိ ထည့္ျပိး ေဂၚ ဖီလွီးထားတာရယ္ ၾကက္သြန္ရယ္ ငရုုတ္သီး ေၾကာ္ ငရုုတ္သီး စိမ္း အနည္းငယ္ အားလုုံးေရာျပီး ရင္ ပဲ ရည္ ပူပူ ကုုိ ေလာင္းထည့္ လုုိက္ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ၾကက္သား ပဲ ရည္ သုုတ္ ရပါျပီ

 
ပုုံ မွာ ျပဳတ္ျပီး သား ၾကက္ေျခ ေထာက္ ရယ္ ၾကက္အသဲ အျမစ္ ရယ္ ၾကက္ေတာင္ပံ


              ေအာက္ ပုုံမွာ  သုုတ္ ဖုုိ ့အဆင္ သင့္ျဖစ္ ပါျပီ


ပဲမွုုန္ ့ထည့္ေဖ်ာ္ ျပီး ေတာ့ ပုုံပါအတုုိင္း အရည္ ျပစ္ ျပစ္ ျဖစ္ ေအာင္ ခ်က္ ပါ


2 comments:

  1. အရမ္းၾကိုက္တယ္ ခ်စ္မေရ

    ReplyDelete
  2. ၾကိဳက္သည္.. ေရႊဂံုတိုင္ တာ၀ါေအာက္မွာဆိုင္တစ္ဆိုင္ရွိတယ္..အရမ္းစားေကာင္တာဘဲ..
    လုပ္နည္းေလးေျပာျပလို႔ေက်းဇူးး

    ReplyDelete