Thursday, March 29, 2012
ႊပဲျပဳတ္ ေဖါက္ ျဖစ္ တယ္ အဆင္ ေျပသြားလုုိ ့ share လုုိက္တာပါ
ပဲ ျပဳတ္ ကုုိ အမေတြ ညီမေတြ FB မွာ ေဖါက္ ၾကေတာ့ သူတုုိ ့ေတြ ရဲ့ နည္း ေလးေတြ အားလုုံးကုုိ ေပါင္းျပီး ကုုိဟာကုုိယ္ စမ္းသပ္ မိတယ္ ပထမ စေတာ္ပဲ ကုုိ ျမန္မာ ပလာဇာ က ေန ဝယ္လာပါ တယ္ 200gm ကုုိ
ေရ နဲ ့တည္ စိမ္ လုုိက္ပါတယ္ မနက္ ေရာက္ေတာ့ ေရ စစ္ ျပီး စတီးဇလုုံ ထဲတြင္ ေရဆုုိတဲ
သဘက္ အေသးေလး နဲ ့ဖုုံး ထားလုုိက္ပါတယ္ တေန ့လုုံး ၃ နာရီ တခါေလာက္သဘက္ ေလးကုုိေရစြတ္
ေပးလုုိက္ပါတယ္ အဲ လုုိ နဲ ့ တေန ့နဲ ့တညထားလုုိက္ပါတယ္ အဲဒီ အခါ အခုုလုုိ အေညွာင့္အရွည္ေလးေတြထြက္ လာပါတယ္
အေညွာင့္ ထြက္ လာ တဲ့ ပဲ မ်ားကုုိ slow cooker ကုုိ ထည့္ ျပီး ထန္းလွ်က္ အ
လုုံးခပ္ ၾကီး ၾကီး ႏွစ္လုုံး
ရယ္ ဆား ဆုုိဒါ လက္ တစစ္ေလာက္ ရယ္ ဆား ဇြန္းေသး တဇြန္ းေလာက္ ထည့္ ေရ 300ml ေလာက္ ထည့္
ျပီး တည္ ပါတယ္ အဖုုံးေလး ဖြင့္ျပိး ပဲ ႏူး မႏူးၾကည့္ေပးပါ မီနစ္ ၃၀ေလာက္ ေပါင္း ျပီး ရင္ ရ ပါျပီေရ လုုံးဝ နည္း ပါး မရွိ ေတာ့ရင္ ပဲ လုုံးေလး မ်ား လဲ အလုုံးပုုံ မပ်က္ ႏူးျပီ ဆုုိရင္ ရပါျပီ
ဒါ ဆုုိ အခုု လုုိ အလုုံး ေလး လဲမပ်က္ ႏူးလဲ နူးတဲ့ ပဲ ျပဳတ္ ေလး ရပါျပီ အိုုးထဲမွ ဇြန္း ၾကီး နဲ ့ခပ္ယူျပီး
ဇကာ ေလး နဲ့ စစ္ ထားလုုိက္ ရင္ အခုုလုုိ စားလုု ိ့ေကာင္းမဲ့ ပဲျပဳတ္ေလး ရ ပါျပီ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Sandy, thanks for sharing. aunty emily
ReplyDeleteအမ ေရ ေက်: ဇူး ျပဳျပီး စေတာ္ပဲ ရဲ့ English name pyaw pay par oo? Thank you.
ReplyDeleteညီမေရ မတုုိ ့ ဒီမွာက စေတာ္ပဲ ရတယ္ေလ Yellow bean ,green bean အဲဒီပဲ ႏွစ္မ်ဳိး လုုံး ပဲျပဳတ္ေဖါက္လုုိ ့ရတယ္ လုုိ ့အဲဒီပဲ နဲ ့ေဖါက္ဖူး တဲ့ သူေတြေျပာတယ္
ReplyDeleteေရ တညစိမ္လုုိက္ ျပီး ေရစစ္ျပီး ခြက္ထဲမွာ ေရစုုိအဝတ္ေလးနဲ ့အုုပ္ထားျပီး အဝတ္ကုုိ ေရ၃နာရီတခါေလာက္စြတ္ေပးလုုိက္တယ္ ေအးတဲ့ေနရာမွာ ဆုုိ ရင္ ၃ရက္ေလာက္မွ အေညွာင့္ထြက္တယ္ေျပာတယ္ ညီမေရ လုုပ္ၾကည့္ေနာ္
ကျေးဇူးပါ အမရေ
ReplyDeleteအမ bean နဲ့ရဘူး။ peas သုံးရတာ
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ
ReplyDelete