ပထမ ၾကက္သား ၄၀၀ဂရမ္ ေလာက္ ကုုိ ငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္နဲ ့နယ္ထားလုုိက္ပါ
ျပိး ရင္ ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီး မွုုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ ေမာက္ ရယ္ ္ဆႏြင္းရယ္ နဲ ့ဆီသတ္ထားလုုိက္
ပါ ျပိးရင္ ေရ ထည့္ျပီး ၾကက္ႏူး တဲ့ ဆီ မျပန္ ခင္ ေရ နဲ နဲ က်န္တဲ့ အခ်ိန္ ၾကက္သားအုုိးကုုိ ပိတ္ထားလုုိက္
ပါ ၾကက္သား တုုံးမ်ား ေအးလာရင္ အသားႏြင္ ထားလုုိက္ပါ ျပီး ရင္ အဲဒီ အုုိးထဲပဲ အသားမ်ားကုုိထည့္လုုိက္ပါ
ပုုံပါ ေခါက္ဆဲြ ေျခာက္ ထုုပ္ထဲက ေခါက္ဆဲြ ေျခာက္ မ်ားကုုိ ဆီပူပူ မွာ ေၾကာ္လုုိက္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
ေလး လဲ ခ်က္ထားလုုိက္ပါ ငရုုတ္သီး အကဲြ ျခမ္းေလးမ်ားကုုိ လဲ ဆီ နဲ နဲ နဲ့ ေလွာ္ထားလုုိက္ပါ
ပုုံပါအတုုိင္း ၾကက္သားမ်ား ႏြင္ထားတာကုုိ ဆီျပန္ တဲ့ ထဲကုုိ ထည့္ျပီး ေရ ထည့္ ၾကက္သြန္ နီ ၃လုုံး ေလာက္ ေလာက္ကုုိ ေလးစိပ္တုုံးျပီးထည့္ျပီး ေရ မျပစ္ မက်ဲ အခ်ိန္ ၾကက္သြန္ နူး လ်ွင္ ေရြ ေတာင္ ေခါက္ဆဲြ ဟင္း ရည္ ရပါျပီ
ေခါက္ဆဲြ ကုုိ အျပားအေျခာက္ ထုုပ္ ဝယ္ ျပီး ေရ ေႏြးဆူဆူမွာ ျပဳတ္လုုိက္ပါေနာ္ ေရြေတာင္ ေခါက္ ဆဲြ
အတြက္ အုုန္း ဆီ လဲ ခ်က္ လုုိက္ပါေနာ္ ေဂၚဖီ လွီး ထားပါ သံပုုရာသီး ဆီခ်က္ ငရုုတ္သီးေၾကာ္ ဒါဆုုိ ပဲြ ျပင္
လုုိ ့ရပါျပီ ပဲမွုုန္ အက်က္မွုုန္ ့ေလး လဲပါတယ္ေနာ္။
ပဲြျပင္ ျပီး ရင္ အရည္ထည့္စား လုုိ ့ရပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment