Saturday, April 14, 2012
ဒီ ေန ့ေတာ့ မီးရွည္ ေလး လုုပ္စားျဖစ္ ပါတယ္ ကြ်န္မ ရဲ့ တတ္တဲ့ နည္း ေလး share လုုိက္ မယ္
ဒီ ေန ့ေတာ့ FB က ညီမေလး တေယာက္ မီး ရွည္ လုုပ္စား ေတာ့ လုုပ္စား ခ်င္ စိတ္ေပါက္ လုုိ ့လုုပ္စားလုုိက္ပါတယ္ လုုပ္နည္း ေလး လဲ ရွယ္ ခ်င္တာ နဲ ့
မီး ရွည္ လုုပ္စား ရန္ လုုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ရွမ္း ေခါက္ ဆဲြ လုုပ္စားတဲ့ မုုန္ ့ဖတ္ အေျခာက္ ကုုိ ကုုိ ေရ တနာ ရီေလာက္ စိမ္ျပီး မွ ေရ ေႏြး
ဆူဆူ မွာ ၂မီနစ္ ၃မီနစ္ ေလာက္ ျပဳတ္လုုိက္ျပီး ဇကာ ေလး နဲ ့စစ္ ပါမယ္။
ပဲ ပင္ေပါက္ ကုုိ ေရ ေႏြး ဆူ ဆူ မွာ ၂မီနစ္ ေလာက္ ထည့္ တည္ျပီး မွ စစ္ပါမယ္
ၾကက္ တျခမ္းကုုိ ငါးငံျပာရည္ ဂ်င္းတုုိ ့ နဲ ့၁၅မီနစ္ ေလာက္ ျပဳတ္ ပါ ျပီး ႏူး ရင္ အားႏြင္ ထားပါ ေအာက္ ပုုံ
မွ ပါတဲ့ အတုုိင္း
ခရမ္း ခ်ဥ္ သီး အႏွစ္ လုုပ္ပါမည္ ခရမ္း ခ်ဥ္ သီး ၄လုုံး ကုုိ ေရ ေႏြး ထဲမွာ ၃မီနစ္ ထည့္ျပဳတ္ျပီး အခြံ ႏြာ
ျပီး ဟင္း ခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ salted soya bean ပဲ ငပိ တုုိ ့နဲ ့ခ်က္ ပါမည္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ ထည့္ခ်က္ပါ ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ပါ ခရမ္း ခ်ဥ္ သီး ေၾကတဲ့ အထိ ခ်က္ ပါ
ျမန္မာ ပလာဇာ က ဝယ္လာ တဲ့ မုုန့္ ညွင္း ခ်ဥ္ ကုုိ သုုံးလုုိက္ ပါတယ္ မရွိရင္ ၾကံ့ မဆုုိင္ ဖတ္အခ်ဥ္ ကုုိ လဲ ပါးပါး လွီး ထည့္ သုုံးလုုိ ့ရပါတယ္။
ေျပာင္းဖူး မွုုန္ ့စားပဲြတင္ ဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ ေမာက္ ကုုိ ေရ 50ml မီး ေအး ေအး ေလး နဲ ့ေကာ္တုုံးျဖစ္ေအာင္ က်ဴိ ပါ ေကာ္ေပ်ာ့ ေပ်ာ့ အတုုံးေလး ရ ရင္ မီး ပိတ္ပါ ငရုုတ္သီး ေလးျခမ္း ကဲြ အမွုုန္ ့ကုုိ လဲ ဆီ ေလး နဲ့ ခ်က္ထားပါ ေျမပဲ ေလး လဲ ေထာင္း ထားပါ ဒါ ဆုုိ ပဲြ ျပင္ လုုိ ့ ရ ပါျပီ
အရသာ အတြက္ တပဲြ ကုုိ ပဲ ငံျပာ ရည္ အၾကည္ လက္ ဖက္ ရည္ ဇြန္း ၂ဇြန္း အခ်ဳိမွုုန္ ့အနည္းငယ္ ထည့္ပါ
ဒါဆုုိ ပဲြ ျပင္ လုုိ ့ရ ပါျပီ ပုုံ ပါ အတုုိင္း မုုန္ ့ဖတ္ ထည့္ျပီး ရင္ အဆာ ပလာ မ်ားထည့္ ပါ ၾကက္ ျပဳတ္ရည္ တဇြန္း ေလာက္ ထည့္ သုုတ္ ပါ။
အားလုုံး ကုုိ နယ္ ရင္ အခုု လုုိ စားေကာင္းတဲ့ အသုုတ္ ေလး ရ ပါ ျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
စားသြားလုိက္ပါတယ္
ReplyDelete