Thursday, July 12, 2012

ၾကာလွပါျပီ ခ်က္ဘူးပါတယ္ ၾကက္ေကာင္းညွင္းထုုပ္ေလး


ေကာက္ညွင္း လုုပ္နည္း ေတြ ပဲ တင္ ေနျဖစ္ တယ္

ဝက္သားၾကဳိက္တဲ့သူမ်ားဝက္သားနဲ ့ထုပ္လုိ ့ရပါတယ္

ၾကက္သား ေကာက္ညွင္းထုုပ္ ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္မ်ား

၃၀၀ဂရမ္ ေကာက္ညွင္းဆန္
၂၅၀ဂရမ္ၾကက္သား အရုိးထုတ္ျပီးသား
မွုုိ အေျခာက္ အနည္းငယ္ ေရ စိမ္ထားပါ
ပုုဇြန္ေျခာက္ အေကာင္ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ေလာက္
ၾကက္သြန္ ျဖဴ အနည္း ငယ္
 ၾကက္သြန္နီဥအေသးေလး ၁ဥ ႏွစ္ ဥ
ကြ်န္မကေတာ့ငွက္ေပ်ာ္ဖက္ပဲသုံးလုိက္ပါတယ္ေရေႏြးစိမ္ျပီး
ဆီသုတ္လုိက္ပါတယ္
ဆား အနည္း ငယ္
ဆီ အနည္းငယ္
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ငရုုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ပဲ ငံျပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္ တုုိ ့နဲ ့ၾကက္သား အတုုံး ေလးမ်ားတုုံးျပီး နယ္ထားပါ ။

လုုပ္ နည္း

ေကာက္ ညွင္းဆန္ကုုိ ေရ ေဆးျပီး ၂ နာရီေလာက္ ေရ စိမ္လုုိက္ပါ
ျပီး ရင္ ေရစစ္ထားပါ
ၾကက္သား တုုိ ့ခ်က္ ပါျပီ ဆီ အနည္းထည့္ျပီး ပုုဇြန္ ေျခာက္ ၾကက္သြန္ အျဖဴ အနီ တုုိ ့ကုုိ ထည့္ေၾကာ္ပါျပီး ရင္ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သား ကုုိ ထည့္ပါ မွုုိ ကုုိလဲ ထည့္လုုိက္ပါ အရသာအျဖစ္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ ငရုုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ ဖက္ ကုုိ ယူျပီးေကာက္ညွင္းလက္တဆုုတ္ေလာက္ ကုုိ ထည့္အေပါက္ေလးလုုပ္ျပီး ၾကက္သားအစာ ထည့္ပါ ျပီး ရင္ ေအာက္မွာ ပုုံျပထားတဲ့ အတုုိင္း ေကာက္ညွင္းကုုိထုုတ္ပါ ျပီးရင္ ေရထဲထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါမည္ ၁နာရီေလာက္ ျပဳတ္ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ေကာက္ညွင္းထုုပ္ ရပါျပီ




ပုုံမွာ ေကာက္ညွင္း ေရ စစ္ျပီး သား နဲ ့ၾကက္သား ခ်က္ျပီးသာ






ထုုတ္ျပီး သာ ေကာက္ညွင္းထုုတ္မ်ားကုုိ ေရထဲ ထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။




တနာရီေလာက္ ျပဳတ္ျပီးတဲ့ အခ်ိန္မွာ ဆယ္လုုိက္ပါတယ္။




3 comments:

  1. ပလပ္စတစ္ ႀကီဳးေတြမသုံးနဲ အစ္မေရ။။။

    ReplyDelete
  2. ႏီွးဝယ္သံုးပါ ပလပ္စတစ္မသံုးပါႏွင့္ က်န္တာေကာင္း

    ReplyDelete