Korean Spicy tofu soup ခ်က္ ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္း မ်ား
ဆီစားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥ
ဂ်င္း ေထာင္းျပီးသား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ကုုိရီးယား ငရုုတ္သီး မွုုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း
ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ဝက္သား အသား ပါးပါး လွီးထား တာ ၃ျပား ၄ျပား
water 500ml
small clams လက္တဆုုပ္ေလာက္ ခရုု အေလးေလးကုုိ အခြံန ဲ့
ၾကက္သြန္ နီ တဝက္
ဆား အနည္းငယ္
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ပင္ေလာက္
ၾကက္ဥ တလုုံး
လုုပ္နည္း
ပထမ ၾကက္သြန္ ျဖဴ နဲ ့ဂ်င္း ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ တုုိ ့ကုုိ ဆီသတ္ပါ ဖယ္ထားလုုိက္ပါ
အုုိး ထဲမွာပဲ ႏွမ္းဆီနဲ ့ဝက္သားကုုိ ထည့္ ေၾကာ္ပါ ဝက္သားအညုုိေရာင္ သန္းသည္အထိ
ျပီး လွ်င္ ဝက္သားကုုိ ပဲငံျပာရည္ နဲ ့နယ္ျပီးထားလုုိက္ပါ
soup စလုုပ္ပါမည္ ပထမ ေရ ကုုိ ပြတ္ပြတ္ ဆူေအာင္ တည္ပါျပီး ရင္ small clams ေလးမ်ားကုုိထည့္
ျပီး အုုပ္ထားလုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ဝက္သားထည့္ပါ ျပီး ရင္ ငရုုတ္သီး ဆီသတ္ထားတာထည့္လုုိက္ပါ
ျပီးလွ်င္ ပဲျပားထည့္ပါ ေနာက္ ဆုုံးခ်ခါ နီးမွာၾကက္ဥေဖါက္ထည့္ျပီးမေမြပါနဲ ့ ၾကက္သြန္ မိတ္
အုုပ္ျပီး ရင္ ရပါျပီ။
ပုုံမွာ ကုုိရီယား ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့
No comments:
Post a Comment