ဟုုိေန ့က ၾကက္သားမဆလာ ခ်က္ ျပီးသြားေတာ့ အဲဒီ ၾကက္သားဟင္းေလး နဲ ့ ပန္းေသးေခါက္ဆဲြေၾကာ္စားရေအာင္ေနာ္
လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ေခါက္ဆဲြ တပဲြ စာ
ေခါက္ဆဲြ အဝါ အစုုိ ၃၀၀ဂရမ္
ေဂၚဖီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မုုန္လာဥနီ အနည္းငယ္ဆီ
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ အနည္းငယ္
မဆလာအနည္းငယ္
ၾကက္သားမဆလာ ဟင္း ၾကက္သားတုုံး ႏွစ္တုုံး နဲ ့ ၾကက္သား ဟင္းရည္ ပန္းကန္လုုံးတလုုံး
ပထမ ပုုံပါအတုုိင္း ဆီအနည္းငယ္ နဲ ့အသီးအရြက္မ်ားကုုိေၾကာ္ပါ
အရြက္မ်ားနဲ နဲ ႏြမ္းလာလွ်င္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ နဲ ့နယ္ထားတဲ့ေခါက္ဆဲြ ကုုိထည့္ေၾကာ္ပါ
ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း ႏွစ္မ်ဳိးလုုံးကုုိေရာေမြ ေရာပါ ျပီး ရင္ ၾကက္သား အရည္ ထည့္ေၾကာ္ ပါ
ေခါက္ဆဲြ ေၾကာ္ေန ခ်ိန္မွာ မဆလာအနည္းငယ္ျဖဴးေပးပါ ။
ေခါက္ဆဲြ မ်ားကုုိေဘးလုုိ ့နဲ နဲ တြန္းျပီးရင္ ၾကက္ဥေဖါက္ေၾကာ္လုုိက္ပါ ျပီးမွ ၾကက္သားတုုံးတင္ျပီး အရည္ရြဲရြဲ အခ်ိန္မွာ ခ်ပါ စားေကာင္းတ့ဲ ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ ရပါျပီ အခ်ဥ္ သုုိ ့မဟုုတ္ ငရုုတ္မွုုန္ ့ျဖဴး ျပီးစားပါ ။
အၾကိဳက္ပဲ အားတဲ႔ေန႔ေတာ႔ မင္းဘယ္ေျပးမလဲ မခ်ဳိသဲေပါ႔
ReplyDeleteခုေလာေလာဆယ္ အျမည္းအရင္စားခဲ႔ပါတယ္
စံပယ္ ေရ ေၾကာ္စားၾကည့္ေနာ္
Deleteနည္းနည္းေကၽြးပါ နည္းနည္းစားခ်င္တယ္ အမ်ားၾကီးေကၽြးလဲ ၾကိဳက္တယ္ ...... အခ်ိန္ရရင္ ေၾကာ္စားမယ္
ReplyDeleteညီမ ေရ အမ်ားၾကီး ေကြ်း ပါတယ္ ေၾကာ္လည္း ေၾကာ္စားၾကည့္ေနာ္
Delete