Friday, April 13, 2012
သၾက္န္ အက် ေန ့အတြက္ စေတာ္ဘယ္ရီ အုုန္းႏုုိ ့ ေက်ာက္ေက်ာေလးထုုိးရေအာင္
စေတာ္ ဘယ္ရီ အုုန္းႏုုိ ့ေက်ာက္ ေက်ာ အတြက္ လုုိအပ္တဲ့ ပစၥည္း မ်ား
Agar Agar powder 12gm
coconut milk 150ml
sugar 150gm
water 700ml
strawberry paste 5ml
အုုိးခပ္ရြယ္ ရြယ္ ေလး ႏွစ္လုုံးကုုိ သုုံးပါမယ္ ေက်ာက္ ေက်ာမွုုန္ ့ကုုိ တဝက္ စီ ခဲြ လုုိက္ ပါ
ျပီး ရင္ အုုိးတလုုံးတြင္ ေက်ာက္ ေက်ာမွုုန္ ့ရယ္ ေရ ၃၀၀ မီလီလီတာ ရယ္ စေတာ္ဘယ္ ရီ ၃ေလး စက္ ေလာက္ ရယ္ သၾကား ၇၅ ဂရမ္ ရယ္ ကုုိ က်ဳိ ပါမယ္ ပြတ္ပြတ္ ဆူလာသည္ထိ က်ဳိ ပါ ျပီး ရင္
အနံ ၆လက္ မ အလ်ား ၈လက္မ ရွိတဲ့ ေက်ာက္ ေက်ာ ဗန္းထဲ ကုုိ ေလာင္းထည့္ပါ
ေနာက္ အုုိး တလုုံးမွာ က်န္ တဲ့ ေက်ာက္ ေက်ာ မွုုန္ ့ ရယ္ ေရ ၄၀၀ မီလီ လီတာ ရယ္ စေတာ္ ဘယ္ ရီ ၂စက္ ေလာက္ ရယ္ အုုန္း ႏုုိ ့ 150ml သၾကား ၇၅ ဂရမ္ ရယ္ က်ဳိ ပါမည္ ပြတ္ပြတ္ဆူ ျပီး အရည္မ်ားစည္းလာ လွ်င္
ပထမ အုုိး ေလာင္းထားတဲ့ ဗန္းထဲ ကုုိ အေပၚ က ေန ထပ္ ေလာင္းလုုိက္ ပါ ျပီးရင္ အေအးခံ ပါ ေတာ္ေတာ္ေအး သြားရင္ လွီး လုုိ ့ရ ပါျပီ ။
ပုုံ မွာ စေတာ္ ဘယ္ရီ အစက္ မထည့္ ခင္ ကြ်န္ မက ေက်ာက္ ေက်ာ အျဖဴ နည္းနည္း လုုပ္ လုုိက္ ပါတယ္
ေက်ာက္ ေက်ာ ေအး သြား လုုိ ့လွီး ဖုုိ ့အဆင္ သင့္ ျဖစ္ ပါျပီ။
ဗန္း ထဲမွ လွီး ျပီး ထုုတ္ လုုိက္တဲ့ ေက်ာက္ ေက်ာ မ်ား
စား လုုိ ့အရ သာ ရွိတဲ ့ေက်ာက္ ေက်ာ ေလး ရ ပါျပီ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြလာၾကည္႔သြားတယ္ မေရ
ReplyDelete