Thursday, August 9, 2012

ေကာ္ျပန္ ့ၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ေလး လုုပ္စားရေအာင္ ေနာ္



ကြ်န္မ ပုုိ ့စ္ ေလးေတြ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာလုုိ ့ ဒီေန ့ေတာ့ေကာ္ျပန္ ့ကုုိ ပုုံမုုန္ အတုုိင္း လိပ္ျပီး ျပီးမွၾကက္ဥေခါက္ျပီးသာထဲ ႏွစ္ေၾကာ္လုုိက္တာ ၾကက္သားလိပ္ ဝက္သားလိပ္ေလး လုုိ စားေကာင္းလုုိ ့

လုုိ အပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား


 ေကာ္ျပန္ ့ရြက္ ၁၁ရြက္ (frozen ေကာ္ျပန္ ့ရြက္ကုုိ ေရခဲ ေသတၱာထဲက ၄၅မီနစ္ထုုတ္ျပီး ရင္ အဝတ္စုုိေလးနဲ ့ဖုုံး ထားျပီး ျပီးမွ တရြက္ ခ်င္းဆီကုုိယူျပီးလိပ္ပါ)

ပုုဇြန္ အခြံခြာျပီး ၁၀ေကာင္ေလာက္ကုုိ ႏူပ္ႏူပ္ဆင္းထားပါ
မွုုိ အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္မိတ္အနည္းငယ္ကုုိ လဲပါးပါးလွီး ထားပါ
ဥနီ တဥေလာက္ ကုုိလဲ ပါးပါးလွီးပါ
ကုုန္ေနလုုိ ့မပါတာပါ
ပဲပင္ေပါက္ ၂၀၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ ၃လုုံး အသားမွုုန္ ့ထည့္ျပီး ေခါက္ထားပါ



                                     လုုပ္နည္း



ပထမ ပုုဇြန္ ကုုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ ျပီးလွ်င္ မွုုိ တုုိ ့ပဲပင္ေပါက္ ၾကက္သြန္မိတ္တုုိ ့ထည့္ ပါ ခရုုဆီ အသားမွုုန္ ့ထည့္ေၾကာ္ပါ ႏြမ္း တဲ့ အထိေၾကာ္လုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ဇကာ နဲ ့စစ္ထားလုုိက္ ပါ အရည္မ်ား က်န္လွ်င္ေကာ္ျပန္ ့လိပ္လုုိ ့မေကာင္းပါ   ဒါဆုုိရင္ ပုုံပါအတုုိင္း လိပ္ပါ မည္ ထိပ္ပိတ္ ဖုုိ ့အတြက္ ဂ်ဳံမွုုန္ ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္ေလာက္ ကုုိ ေရ နဲ ့ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ျပီ ေကာ္ျပန့္လိပ္ျပီးသာထိပ္ေလးပိတ္လုုိက္ပါ။


 အခုု လိပ္ျပီး သြားတဲ့ ေကာ္ျပန္ ့ေလးမ်ား ရျပီ ဆုုိလ်င္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ ထဲ ကုုိႏွစ္ေၾကာ္ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ေကာ္ျပန္ ့ၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment