Friday, May 25, 2012
မက်ီးရြက္ ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စား ရေအာင္
ကြ်န္မ တာဝန္မေက်သလုုိ ျဖစ္ ေနတယ္ အလုုပ္မ်ားေန လုုိ ့ဟင္းမ်ား မတင္ျဖစ္ ႏုုိင္ တာခြင့္လြတ္ပါ
ဒီေန ့ေတာ့ ရန္ကုုန္က ယူလာတဲ့ မက်ီး ရြက္ ေလး ကုုိ ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ မက်ီးရြက္ မရ ရင္
မက်ီးရြက္ အစားကင္ပြန္းရြက္ ကုုိ လဲ ေၾကာ္စားလုုိ ့ရပါတယ္။
မက်ီးရြက္ ေၾကာ္စားရန္လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
မက်ီးရြက္ ၃၀၀ဂရမ္
ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း
ဆႏြင္း မွုုန္ ့အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း အေပါ့ အငံျမည္းျပီးထည့္ပါ
အသားမွုုန္ ့ အနည္းငယ္
ငရုုတ္သီး အၾကမ္း မွုုန္ ့(ငပိေၾကာ္ရင္သုုံးတဲ့ ငရုုတ္သီး )စားပဲြတင္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္တဇြန္း
ေရ 200ml
ၾကက္သြန္ အနီ ရြယ္ရြယ္ ႏွစ္ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မြာ
ဆီ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၄ဇြန္း ၅ဇြန္း
ပထမ ပုုံ တြင္ ျပထားသည့္ အတုုိင္း မက်ီးရြက္ ရယ္ ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ ဆႏြင္းမွုုန္ ့ ဆီ ၾကက္သြန္
အျဖဴ အနီ ေထာင္းထားတာ ရယ္ေရ ရယ္ ပုုဇြန္ေျခာက္ ရယ္ တုုိ ့ကုုိ မီးဖုုိ တြင္ စတည္ပါ
၅မီနစ္ ၆မီနစ္ တည္ျပီး ေမြ ပါ ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း ငရုုတ္သီး အၾကမ္း မွုုန္ ့ ကုုိထည့္ ျပီး ဆက္ေမြ ပါ ဆီ လဲ
နည္းနည္းထပ္ ထည့္ေပးပါ အရသာ အျဖစ္ ငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့တုုိ ့ထည့္ပါ
ပုုံပါ အတုုိင္း ေရ ခမ္း ေအာင္ တည္ပါမည္ ေရ မ်ားခမ္း ျပီး ေျခာက္ လာလွ်င္ ေမြ ေနပါ လုုံးဝ ဆီေလး နဲ ့
ေျခာက္ေျခာက္ ေလး ျဖစ္ ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ မက်ီး ရြက္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ
Labels:
ျမန္မာ ထမင္း ဟင္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
သေရေတြေတာင္ က်တယ္
ReplyDeleteတကယ္ တကယ္
ဂလု ဂလု :D
သေရ က်မိေအာင္ လုုပ္ မိတာ ခြင့္လြတ္ ေနာ္ :))
Deleteပုံၾကည္႔ျပီးစားခ်င္လာျပီ
ReplyDeleteမက်ီးရြက္ဆုိရင္သုတ္လဲၾကိဳက္တယ္ အရည္ခ်က္လဲၾကိဳက္တယ္
ေၾကာ္လဲၾကိဳက္တယ္
စပယ္ ေရ မလဲ တူတူ ပဲ ၾကဳိက္တယ္ အရည္ ေသာက္ အသုုတ္ အေၾကာ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ေလး နဲ ့စားေကာင္းတယ္
ReplyDelete