Sunday, May 27, 2012
dessert egg pudding လုုပ္စားရေအာင္
ခ်ဥ္ ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ေလး မ်ားခ်က္ ျပီး လုုိ ့ ကေလး မ်ားလဲ ၾကဳိက္ လူၾကီးမ်ား လဲ ၾကဳိက္ ႏုုိင္ မဲ့
ပူတင္းေလး ဖုုတ္စားရေအာင္ ေနာ္
ပူတင္း ဖုုတ္ ရန္လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား( ပူတင္း ၃ခုုစာ အတြက္)
milk 200ml
2eggs
120gm of sugar
vanilla essence 1 tsp
ပုုံမွာ ဖုုတ္ ရန္ျပင္ဆင္ ထားတာပါ
ပထမ သၾကား ၅၀ဂရမ္ကုုိ ေရ 50ml ကုုိ အရင္ က်ဳိပါ ျပီး ရင္ ပူတင္း ခြက္ ေလး မ်ား ထဲကုုိ ေထာပတ္
အရင္သုုတ္ျပီး ရင္ သၾကားေရ အျပစ္ ကုုိ နဲနဲ ဆီ ေလာင္းထည့္ ထားပါ ျပီး ရင္ ပူေႏြး တဲ့ ႏုုိ ့ ရယ္
ၾကက္ဥ ရယ္ က်န္ သၾကား ရယ္ကုုိ ေခါက္ ျပီး ခြက္ ရဲ့ ၄ပုုံ ၃ပုုံေလာက္ အရြယ္ ေလာင္းထည့္လုုိက္ပါ
၃ခြက္ လုုံးကုုိ
ျပီး ရင္ ပုုံပါ အတုုိင္း အလူမီနီယမ္ စကၠဴ နဲ ့ပူတင္းခြက္ ေလး မ်ားကုုိ ဖုုံး ျပီးရင္ 200 ဒီဂရီ C တြင္
ဗန္းကုုိ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၂၅မီနစ္ ဖုုတ္လုုိက္ပါ
ဖုုတ္ျပီး သြားတဲ့ ပူတင္းမ်ား အေအး ခံျပီး ရင္ စားမဲ့ ခြက္ ထဲ ကုုိ ေမွာက္ ထည့္လုုိက္ပါ
ၾကဳိက္ရာ အသီး နဲ ့တဲြစား ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ပူတင္း ရပါျပီ ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment