Tuesday, April 24, 2012

ေပါင္မုုန္ ့အသားညွပ္ ကပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္ဘူး ျပီးသာ ေလး ပါ



ေၾကာ္နည္း အဆင့္အဆင့္ကုုိေနာက္တခါလုုပ္စားမွပဲ ရုုိက္ျပေတာ့မယ္ေနာ္

ေပါင္မုုန္ ့အသားကပ္ေၾကာ္ရန္လုုိ အပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား

ေပါင္မုုန္ ့ ၆ခ်ပ္
ၾကက္သား mince 100gm
ၾကဳိက္ရာမွုုိ အနည္းငယ္(ကြ်န္မ ကေတာ့ white button mushroom ၃ခုုေလာက္လွီး ထည့္ပါတယ္)
ၾကက္သြန္ အနီ ခပ္ရြယ္ရြယ္ ႏွစ္လုုံး
ၾကက္သြန္ မိတ္ ၂ပင္ ၃ပင္ေလာက္
ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္ဥ ႏွစ္လုုံး

ပထမ ၾကက္သား mince ကုုိ ဟင္းခ်က္ဝုုိင္ စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း ခရုုဆီ အနည္းငယ္
ပဲ ငံျပာရည္ အၾကည္ အနည္းငယ္တုုိ ့နဲ့နယ္ထားလုုိက္ ပါ။

 မွုိ ၾကက္သြန္အနီ ႏွစ္ဥ  ၾကက္သြန္ျမိတ္၂ပင္ အားလုံးကုိပါးပါးလွီးထားျပီး ပထမဒယ္အုိးထဲမွာၾကက္သားကုိအရင္ဆီနည္းနည္း(2tsp)နဲ ့ေၾကာ္ျပီးမိွု ၾကက္သြန္နီအတုံးေသးေလးေတြၾကက္သြန္ျဖူတုိ ့ထည့္ျပီး ၾကက္သားmince က်က္ေလာက္လ်ွင္ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ပါအရသာကုိခရုဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွမ္းဆီအားလုံးကုိတဇြန္းဆီထည့္ပါ အသားမွုန္ ့ေလးလည္းနည္းနည္းထည့္ပါတယ္  corn flour(1tsp)water( 1tsp)ကုိလည္းခ်ခါးနီးမွာထည့္ပါ ခ်က္ျပီးသားအစာမ်ားကုိပုဂံတခုနဲ့ထည့္ထားလုိက္ပါ။


ေပါင္မုံကုိေဘးသားမ်ားလွီးထားျပီရင္တခ်ပ္ထဲကုိအသားျဖန္ ့ထည့္ပါျပီးရင္ေနာက္တခ်ပ္အုပ္လုိက္ျပီး ၾကက္ဥ ၂ လုုံး (ေပါင္မုံ၆ခ်ပ္အတြက္)ေခါက္ထားတဲ့ထဲကုိႏွစ္ျပီး ေပါင္မုံေျခာက္ကပ္ျပီးဆီအုိးတြင္ေရြဝါေရာင္သန္းသည္ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္လုိက္ျပီး ရင္ရပါျပီ မုန္ ့တခုကုိေလးခုျဖစ္ေအာင္အေသးလွီးလုိက္ပါ အခ်ဥ္ေလးနဲ ့တုိ ့စားလည္း စားေကာင္း လုုိ ့ ။


No comments:

Post a Comment