Monday, April 23, 2012
ေဆးဘဲဥ ၾကက္သား ငပိခ်က္ စမ္း ေလး ခ်က္ ၾကရေအာင္
ေဆးဘဲဥ ေၾကာ္ ၾကက္သား ငပိခ်က္ စမ္း ခ်က္ရန္ လုုိ အပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ေဆးဘဲဥ ႏွစ္လုုံး (လူမ်ား ရင္ ပုုိ လုုပ္ေပါ့ေနာ္)
ၾကက္သား သုုိ ့မဟုုတ္ ဝက္သား mince 100gm
ပုုဇြန္ေျခာက္ မွုုန္ ့လက္တဆုုပ္
ငရုုတ္သီး စိမ္းႏွစ္ေထာင့္
ၾကက္သြန္ ျဖဴ ၂မြာ
ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီး မွုုန္ ့စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
water 100ml
ဆီ အနည္းငယ္
ယုုိဒယား ငံျပာရည္ အနည္းငယ္
ပထမ ၾကက္သား mince ကုုိ ပုုံပါအတုုိင္း ဂ်င္း ရည္စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း ေလာက္ ငံျပာရည္ အနည္း ငယ္
တုုိ ့နဲ ့နယ္ျပီး ခဏ ထားလုုိက္ပါ။
ေဆး ဘဲ ဥ ကုုိ အျပင္ က ဟာ မ်ား ကုုိ အရင္ခြာ ျပီး အခြံ ပါ ႏြာ လုုိက္ပါ ပုုံပါအတုုိင္း
ျပီးရင္ ဆီ ပူပူ မွာ ဟုုိ ဘက္ ဒီဘက္ လွန္ ျပီး ၅မီနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လုုိက္ပါ။
ၾကက္သား ငပိခ်က္ ခ်က္ ပါမည္
ပထမ ငရုုတ္သီး စိမ္း ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုုိ ့ကုုိ ေရာ ေထာင္းျပီး ဆီ အနည္းငယ္ ျဖင့္
ဆီ သတ္ပါ ျပီး ရင္ ပုုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ ျပီး ရင္ ၾကက္သား mince ထည့္ ပါ ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း ေမြ ပါ
ေရ နည္းနည္း ထည့္ ေပးပါ ၾကက္သား က်က္ရန္ အတြက္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ ပါ ေရ နဲနဲ က်န္ ၾကက္သား mince မ်ား က်က္ရင္ ေၾကာ္ထား တဲ့ေဆးဘဲဥ အလုုံးကုုိ အျခမ္း လွီးလုုိက္ျပီး ေဆးဘဲဥ အျခမ္း
ေလး မ်ား ေပၚ ကုုိ ၾကက္သား mince ငပိခ်က္ ေလး ျဖန္းလုုိက္ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ဟင္း ေလးတခြက္ ရပါျပီ။
Labels:
ယုုိးဒယား အစားအစာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment