Saturday, April 21, 2012

ၾကက္သား ေတာက္ေတာက္ ေၾကာ္ ေလးေၾကာ္စားရေအာင္


ၾကက္သားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား သုုိ ့မဟုုတ္ ဝက္သား mince ၃၀၀ဂရမ္
ေျပာင္းဖူး မုုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
ၾကက္ဥ တဝက္
ဟင္းခ်က္ ဝုုိင္ လက္ဖက္ ရည္ ဇြန္း တဇြန္း
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္
ခရုုဆီ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ စားပဲြတင္ ဇြန္းတဇြန္း
အား လုုံး ကုုိ ပုုံပါအတုုိင္း နယ္ထားလုုိက္ပါ နာရီဝက္ေလာက္ထားလုုိက္ပါ။



နယ္ထား တဲ့ အသားကုုိ အဝုုိင္း သုုိ ့မဟုုတ္ ေလးေထာင့္ ပုုံေလး လုုပ္ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း
ဆီ ပူပူ တြင္ ေၾကာ္လုုိက္ပါ။




ေၾကာ္ျပီး သား အသားတုုံး ေလး မ်ားကုုိ ေလး ေထာင့္ တုုံး ေလး ေတြ လွီး လုုိက္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားလုုိက္ပါ။






ေဂၚဖီထုုပ္ အျပားၾကီး ၾကီး လွီး ပါ ခရမ္း ခ်ဥ္ သီး ႏွစ္ လုုံးကုုိ ၄စိပ္စိပ္ထားပါ ဥနီ တဥကုုိလဲ အဝုုိင္း လွီး ထားလုုိက္ပါ ကြ်န္ မ က မွုုိ နဲ နဲ လွီး ထည့္ လုုိက္ပါတယ္ ကုုိယ္ ၾကဳိက္ရာ အသီး အရြက္ မ်ားကုုိ ထည့္ ျပီး ရင္
ပုုံ ပါအတုုိင္း ဆီ အနည္းငယ္ ထဲမွာ ဂ်င္း ထည့္ ျပီး အရြက္ မ်ား ထည့္ ေၾကာ္ပါ တရုုတ္မဆလာ အနည္းငယ္ထည့္ပါ ။



အရြက္ မ်ာ ႏူး ရင္ ေျပာင္းဖူး မွုုန္ ့လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္
အၾကည္ အနည္းငယ္ ေရ 100ml ေလာက္ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အရည္ ထည့္ပါ ပုုံ ပါအတုုိင္း အရြက္ေၾကာ္ထဲထည့္ခ်က္ ပါ ျပီးရင္ ေၾကာ္ထား တဲ့ ၾကက္သား mince အတုုံးေလးမ်ားေပၚ ေလာင္းထည့္ပါ
ဒါဆုုိ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ၾကက္သား ေတာက္ေတာက္ ေၾကာ္ရ ျပီေနာ္။



2 comments:

  1. ၾကိဳက္တယ္ အားတဲ႔ရက္လုပ္စားမယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ညီမ စံပယ္ ေရ စားလုုိ ့ေကာင္းတယ္ သိလား

      Delete