Friday, June 29, 2012

ညွပ္ေခါက္ဆဲြ ျမန္မာ ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားရေအာင္



ညွပ္ေခါက္ဆဲြ ျမန္မာ ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ ပါတယ္ ဒီတခါလဲ အဆင့္ဆင့္မရုုိက္ လုုိက္ ႏုုိင္ပါဘူး
ညွပ္ေခါက္ဆဲြ ေၾကာ္စားရန္လုုိ အပ္ သည့္ ပစၥည္းမ်ား
ညွပ္ေခါက္ဆဲြ ၂၀၀ဂရမ္
ပုုဇြန္ အမွီး ခ်န္ ၄ေကာင္
ပဲပင္ ေပါက္ လက္တစုုပ္စာ
မုုန္ ့ညွင္းစိမ္း ႏွစ္ပင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလုုံး
ၾကက္သြန္နီ တဥ
ဆီ အနည္းငယ္
ၾကက္ဥတလုုံး
ငံျပာရည္အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း

ပထမ ၾကက္သြန္ နီ လွီးထားတာ နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးထားတာကုုိ ဆီ အနည္းငယ္ထဲမွာ ထည့္ေၾကာ္
ပါ ျပီး ရင္ ညွပ္ ေခါက္ဆဲြ ထည့္ပါ ေရ ေလး အနည္းငယ္ျဖန္းလုုိက္ပါျပီးရင္ ပုုဇြန္ ထည့္ပါ
အရသာ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ နဲ ့ပဲ ငံျပာရည္ အေနာက္ ထည့္ပါ
မုုန္ ့ညွင္းစိမ္း ထည့္ ျပီး ရင္ ေၾကာ္ထားတာမ်ားကုုိ တဖက္ တြန္း ျပီး ၾကက္ဥ ေခါက္ထားတာထည့္လုုိက္ပါ
ၾကက္ဥ ၾကက္ေလာက္ ရင္ ေရာေမြလုုိက္ပါ ခ်ခါနီးမွာ ပဲပင္ေပါက္ထည့္ပါ ပဲပင္ေပါက္ နဲနဲ ႏြမ္းသြားရင္
မီးပိတ္လုုိက္ျပီး သခြားခ်ဥ္ေလး နဲ ့တဲြစားရင္ စားေကာင္းလုုိ ့

2 comments: