Friday, March 2, 2012
ၾကက္ကေလးေပါင္းစားမယ္
ကက္ကေလးေပါင္းစားရေအာင္
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္တျခမ္း (ကြ်န္မ က တုံးျပီးသာေလးေတြ ပဲ လုပ္လုိက္တာပါ အေကာင္လုိက္သုိ ့မဟုတ္
အျခမ္းလုိက္ ဆုိ ပုိေကာင္းပါမယ္)
မွုိ အေျခာက္ မွုိ အဆုိ ဆုိ လွ်င္ ခ်ခါနီး နာရီဝက္ ေလာက္မွာ ထည့္ပါမယ္
ဂ်င္းအနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္
အသားမွုန္ ့အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္အေနာက္အနည္း ငယ္
ဂ်ပန္ sweet sauce အနည္းငယ္
မွုိ ေျခာက္ကုိ ေရ မီနစ္ ၂၀ေလာက္ ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ
လုပ္နည္း
ၾကက္ကုိ အေပၚက ပစၥည္းမ်ားနဲ ့နယ္ထားပါ
အေကာင္လုိက္ဆုိရင္ ေတာ့အေကာင္ထဲ ကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဂ်င္း ထုိးထည့္လုိက္ပါ
ပု့ံပါအတုိင္း ၾကက္ကုိနယ္ျပီးလွ်င္
မွုိ ထည့္ ဂ်င္းထည့္ျပီး slow cooker ထဲ ကုိ ေရ 150mlေလာက္
ေလာင္းထည့္လုိက္ျပီး
တနာရီေလာက္တည္ထားလုိက္ပါ
ႏူး မႏူး ကုိ ခရင္ ေလးနဲ ့ထုိ းၾကည့္လုိက္ပါ
ကုိယ္ ၾကဳိက္တဲံ အရြယ္ ေလာက္ ႏူး ရင္ မီး ပိတ္ျပီ
နာရီဝက္ ေလာက္ ဆက္ ဖုံးထားျပီး လွ်င္ စားလုိ ့ ရပါျပီ ။
Labels:
တရုတ္အစားအစာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment