
Sago pudding (သူတုိ ့အေခၚ)
လုပ္ရန္ျပင္ဆင္ထားပုံ
သာကူ 150gm ကုိ၁၅မီနစ္ေရစိမ္ျပီး
ေရစစ္လုိက္ပါတယ္
သာကူမ်ားပြလာျပီဆုိရင္ ႏွစ္ခုခဲြလုိက္ပါတယ္
သာကူ 150gm သည္ 250gm ေလာက္ပြားလာပါတယ္
အဲဒီသာကူမ်ားကုိႏွစ္ခုခဲြျပ
ေနာက္တခုကုိ strawberry essence ထည့္ျပီး
အုန္းႏုိ ့60ml ဆီထည့္လုိက္ပါတယ္ သၾကား50gm ဆီထည့္ပါ
ျပီးလွ်င္ႏွစ္ခုလုံးကုိေဖ်ာ
steam လုပ္မည့္ ဗန္း က ၃လက္မ X၄လက္မ အရြယ္ ပါ ဗန္းအေသး ေလးနဲ ့လုပ္ပါတယ္ အနက္ ၂လက္မ အရြယ္ ။
သာကူအစိမ္းေရာင္ေဖ်ာ္ထားတဲ့အရည္ကုိ ၁၅မီနစ္ steam လုပ္ျပီးအနီေရာင္ သာကူေဖ်ာ္ရည္ေလးကုိ ထည့္ျပီးေနာက္ထပ္၁၅မီနစ္ steam လုပ္လုိက္ျပီးအေအးခံျပီးအတုံးေလးေတြလွီးျပိးအုန္းသီး့ထဲကုိလွိမ့္လုိက္ပါတယ္ စားေကာင္းတဲ့သာကူအိတုန္ေလးရပါျပီ စားၾကည့္ေနာ္ ေရခဲေသတၱာထဲထားျပီးစားလွ်င္ေအးေအးေလးနဲ ့စားလုိ ့ပုိေကာင္းပါတယ္။
No comments:
Post a Comment