Friday, March 2, 2012

သာကူအိတုန္ ေလးလုပ္စားမယ္


Sago pudding (သူတုိ ့အေခၚ)
လုပ္ရန္ျပင္ဆင္ထားပုံ
သာကူ 150gm ကုိ၁၅မီနစ္ေရစိမ္ျပီး
ေရစစ္လုိက္ပါတယ္
သာကူမ်ားပြလာျပီဆုိရင္ ႏွစ္ခုခဲြလုိက္ပါတယ္
သာကူ 150gm သည္ 250gm ေလာက္ပြားလာပါတယ္
အဲဒီသာကူမ်ားကုိႏွစ္ခုခဲြျပီးတခုကုိ Pandan essence ထည့္ျပီး
ေနာက္တခုကုိ strawberry essence ထည့္ျပီး
အုန္းႏုိ ့60ml ဆီထည့္လုိက္ပါတယ္ သၾကား50gm ဆီထည့္ပါ
ျပီးလွ်င္ႏွစ္ခုလုံးကုိေဖ်ာ္ထားျပီးမွ steam လုပ္ပါမယ္။



steam လုပ္မည့္ ဗန္း က ၃လက္မ X၄လက္မ အရြယ္ ပါ ဗန္းအေသး ေလးနဲ ့လုပ္ပါတယ္ အနက္ ၂လက္မ အရြယ္ ။

သာကူအစိမ္းေရာင္ေဖ်ာ္ထားတဲ့အရည္ကုိ ၁၅မီနစ္ steam လုပ္ျပီးအနီေရာင္ သာကူေဖ်ာ္ရည္ေလးကုိ ထည့္ျပီးေနာက္ထပ္၁၅မီနစ္ steam လုပ္လုိက္ျပီးအေအးခံျပီးအတုံးေလးေတြလွီးျပိးအုန္းသီး့ထဲကုိလွိမ့္လုိက္ပါတယ္ စားေကာင္းတဲ့သာကူအိတုန္ေလးရပါျပီ စားၾကည့္ေနာ္ ေရခဲေသတၱာထဲထားျပီးစားလွ်င္ေအးေအးေလးနဲ ့စားလုိ ့ပုိေကာင္းပါတယ္။

No comments:

Post a Comment