Wednesday, February 29, 2012

ပုဇြန္အသားေပါင္း (Siew mai) လုပ္စားၾကမယ္



ပုဇြန္ အသားေပါင္းေလးလုပ္စားၾကမယ္

လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
wanton skin အခ်ပ္ ၁၀ခု
ပုဇြန္ 200gm
ၾကက္သားႏူတ္ႏူတ္စင္းထားတဲ့အသားလက္တစုတ္စာေလာက္
မုန္ လာဥနီ တဝက္
ၾကက္သြန္မိတ္အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ တလုံး အကာပဲ ယူရန္
ေကာ္မွုန္ ့ တဇြန္း
ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ တဇြန္း
ခရုဆီတဇြန္း

လုပ္နည္း
ပုဇြန္ကုိ လဲ ႏူတ္ႏူတ္စင္းထားပါ
ျပီးလွ်င္ ပါတဲ့ပစၥည္းအားလုံးကုိနယ္ပါမည္
ပုံပါအတုိင္း
ျပီးလွ်င္ ေရ ခဲေသတၱာထဲ ကုိ နာရီဝက္ေလာက္ ထည့္ထားလုိက္ပါ
ျပီးမွထုတ္ျပီး wanton skin ထဲကုိဇြန္းေလးနဲ ့ခပ္ျပီးထည့္ပါ
လက္ဖဝါးေလးေပၚမွာ တင္ထားပါအျပားေလးကုိ ျပီးမွ
ေအာက္ ဖက္ ေလး ကုိ ညွစ္ ျပီး အေပၚ တြန္းတင္လုိက္ပါ ဒါ ဆုိ အဆင္ေျပတဲ့
Siew mai ေလး ရပါမည္

ျပီးမွ steamer ထဲကုိ ထည့္ျပီး ၁၀မီနစ္ေလာက္ေပါင္းလုိက္ပါ
မထည့္ခင္ အသားေပါင္းထုတ္ထား တဲ့ wontan skin ေလးမ်ားကုိ
ဆီေလးအနည္းငယ္သုတ္ေပးလုိက္ပါ

ဒါဆုိစားလုိ ့ေကာင္းတဲ့ပုဇြန္ အသားေပါင္း ရျပီေနာ္

No comments:

Post a Comment