Sunday, February 19, 2012
















I













love my home cooking mone hin khar very much! မုန္ ့ဟင္း ခါး အိုး ပါ
မုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္နည္းသိခ်င္တဲ့ညီမမ်ားအတြက္
မရဲ့မုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္နည္း
ရန္ကုန္မွာေတာ့ငါးခူးငါးက်ီးေပါ့ အဲဒီမွာေတာ့ အသားမ်ားတဲ့ငါးသုိ ့မဟုတ္ အရုိးထုတ္ျပီးသား Sutchi fillet လုိငါးမ်ဳိးကုိ စႏြမ္း ငံျပာရည္နဲ ့နယ္ျပီး ဂ်င္းလက္တဆစ္ေလာက္ကုိအျပားလုိက္လွီးထည့္ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေထာင့္
၂ေတာင့္ေလာက္ စပါးလင္အပင္ၾကီးတပင္ကုိခ်ီျပီးထည့္အားလုံးကုိငါးနဲ ့ေရာျပဳတ္လုိက္တယ္ ၃မီနစ္၄မီနစ္ေလာက္ဆုိပြတ္ပြတ္ဆူျပီ ငါးႏူးျပီဆုိရင္
ငါးကုိဆယ္ထားလုိက္တယ္ ငါးေအးသြားျပီဆုိရင္လက္နဲ ့ေျခလုိက္ပါတယ္အုိးထဲမွာငါးအဖတ္ၾကီးေတြမျဖစ္ေအာင္ အရုိးရွိတဲ့ငါးဆုိရင္အရုိး
ဖယ္ျပီးအသားကုိေျခပါငါးခူတုိ ့ဘာတုိ ့ဆုိရင္ေတာ့အရုိးကုိေထာင္းျပီးအရည္ယူတာေပါ့ေနာ္ဒီကငါးေတြကုိေတာ့အဲ
လုိ မလုပ္ျဖစ္ဘူး မုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္မဲ့အုိးထဲကုိ ဆီ စားပဲြတင္ဇြန္း၃ ၄ဇြန္းစာထည့္ျပီးဟင္းခ်က္ငရုတ္သီးမွုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္ း၁ဇြန္း သုိ ့မဟုတ္၁ဇြန္းခဲြ
ေလာက္ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါတယ္ အဲဒီအခ်ိန္မွာဟင္းခ်က္ငရုတ္သီးမွုန္ ့မထူး
ဖုိ ့အေရးၾကီးတယ္တူးရင္ အေရာင္မလွေတာ့ဘူးဆီပူရင္ငရုတ္သီးထည့္ျပီးမီးပိတ္လုိက္ေပါ့
ျပီးမွမီးဖြင့္ျပီးငါးကုိထည့္ပါ အရသာအနည္းငယ္ထည့္လုိက္တယ္ငံျပာရည္ နဲ ့အခ်ဳိမွုန္ ့နည္းနည္း ငါးဆီသတ္ျပီးလ်ွင္ ငါးျပဳတ္ရည္ထည့္ပါမယ္ ပဲမွုန္ ့အက်က္မွုန္ ့စားပြဲတင္ဇြန္း၃ဇြန္းေလာက္ကုိေရ 250ml ေလာက္နဲ ့ေဖ်ာ္ျပီးထည့္ပါ
ၾကက္သြန္နီဥေလးမ်ားလည္းအဲဒီအခ်ိန္မွာထည့္ပါ ေတာ္ေတာ္ဆူျပီဆုိရင္
ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္ဥ သုိ ့မဟုတ္ ဘဲဥကုိ လွီးထည့္လုိက္ပါ အရသာကုိေတာ့ျမည္း
ျပီးထပ္ထည့္ပါ ေရကုိလည္းအျပစ္အက်ဲၾကည့္ျပီးထည့္လုိက္ပါ
အေရာင္လည္းလွ စားလုိ ့ေကာင္းတဲ့မုန္ ့ဟင္း ခါးေလး ရပါျပီ။














No comments:

Post a Comment