Sunday, February 19, 2012

ကက္ေၾကးအုိးေလးအားေပးၾကပါအုံးေနာ္..
ကြ်န္မခ်က္နည္းကေတာ့ဒီလုိပါ
ၾကက္သားအတြက္ဆုိၾကက္ရုိးျပဳတ္ ဝက္သားအတြက္ဆုိရင္ဝက္ရိုးျပဳတ္
ၾကက္သားအသားလႊာထားတဲ့ဟာကုိအတုံးေလးေတြလွီးထား ၾကက္သား mince
ကုိလည္းကုိယ္ၾကဳိက္တည့္ပုံစံေလးလုပ္ထား ၾကက္ကလီဇာထည့္ခ်င္ရင္လည္း
ေ၇ေဆးထား ပါ အသဲမထည့္တာေက...ာင္းတယ္သူကခါးသက္သက္
ၾကက္ရုိးျပဳတ္ရည္ထဲကအရိုးေတြကုိဖယ္လုိက္မယ္ျပဳတ္ရည္ပြတ္ပြတ္ဆူတဲ့ထဲ
ကုိအစာေတြထည့္မယ္ ၾကက္သားနဲ ့ၾကက္ကလီဇာ(အသဲမပါ)ကုိအရင္ထည္ ့
ေနာက္၅မီနစ္ေလာက္ၾကာမွၾကက္သား mince ကုိထည့္ပါ အေပၚကအစာေတြ
က်က္ခန္းနီးမွၾကာဇံနဲ ့ၾကက္သားလုံး ready made ရယ္မုန္ညုင္းစိမ္းကုိျဖတ္ျပီး ထည့္ပါ ျပီးရင္းရင္ဇကာနဲ ့စစ္လုိက္မယ္အရည္ကုိဟင္းခ်ဳိေသာက္မဲ့ပုဂံလုံး
နဲ ့ခံလုိက္မယ္ ျပီးရင္ခ်က္ထားတဲ့ဆီခ်က္ကဆီနဲ ့ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ ့ေရာ
နယ္လုိက္မယ္(တူေလးနဲ ့နယ္ပါ)အခ်ဳိမွ ုန္ ့ၾကဳိက္ရင္လည္းနည္းနည္း
ထည့္ေပါ ့ေနာ္ ငုံဥျပဳတ္ေလးပါထည္ ့ရင္ပုိေကာင္းတယ္ ..
ဆန္ၾကာဇံကုိပထမ မီနစ္၂၀ေလာက္ေရစိမ္ထားလုိက္ပါအေပၚမွာေရး
ဖုိ ့က်န္သြားလုိ ့ပါ...ႏွမ္းဆီေလးဖ်န္းလုိက္ရင္ေမြးေမြးေလးနဲ ့စားလုိ ့ေကာင္း
ပါတယ္...ႏွမ္းဆီေလးနည္းနည္းျဖန္းလုိက္ရင္အနံေလးေမြးေမြးေလးျဖစ္
သြားတယ္...ၾကက္ဥ ထည့္လုိက္ရင္ပုိရွယ္သြားမယ္အသားလုံးတုိ ့ၾကက္သား mince တုိ ့ထည့္ျပီး ၂မီနစ္ေလာက္အၾကာမွာၾကက္ဥအလုံးလုိက္ေဖါက္ထည့္လုိက္ပါၾကက္ဥကုိသြားမေမြပါနဲ ့၂မီနစ္ေလာက္ဆုိ ၾကက္ဥအႏွစ္ေလးပါက်က္သြားပါတယ္။
ဝက္ေၾကးအုိးအတြက္ဆုိရင္ ဝက္သဲကုိခရုဆီ အသားမွုန္ ့တုိ ့နဲ ့နယ္ျပီး ဝက္သား mince အလုံးနဲ ့တခ်ိန္ထဲထည့္ ပါ။

No comments:

Post a Comment