Sunday, February 19, 2012


ခုိင္ရဲ့နည္းနဲ ့ထမနဲထုိးလုိက္ပါတယ္ အုန္းသီးအရည္ပဲရွိလုိ ့အရည္ပဲထည့္လုိက္တယ္ ခုိင္ေရ အရမ္းစားေကာင္းလုိ ့ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ ေယာင္းမႏွစ္ခုနဲ ့ညွပ္ျပီးထုိးအားရပါးရထုိးလုိက္တာ ဟီးလက္ေတာင္ေဆးနဲနဲ လိမ္းလုိက္ရတယ္ ။
ဂ်င္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မေထာင္းပဲလွီးပဲလွိးလုိက္တယ္။
ေကာက္ညွင္းဆန္ကုိမထုိးခင္ ၂နာရီေလာက္ေရစိမ္လုိက္တယ္ ထုိးရတာသက္သာေအာင္
ေကာက္ညွင္း၁ခြက္ခဲြ နဲ ့ေရ ၂ခြက္ခဲြေလာက္ထည့္လုိက္တယ္ အုန္းႏုိ ့ခြက္တဝက္ေလာက္ထည့္လုိက္ပါတယ္
ခုိင္ထုိနည္းေလး
ႏွမ္းထမနဲ
လုိအပ္ေသာ ပစၥည္း
ေကာက္ညွင္းဆန္ ၃ဗူး(1cup=250ml)
ဆား ၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား ၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ႏွမ္းေလွာ္ ၅ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ေရ ၄ ခြက္(1cup=250ml)
အုန္းႏို႔ တခြက္
အုန္းသီးစိမ္းတျခမ္း(ျခစ္ထားပါ)
ဂ်င္းလက္ႏွစ္ဆစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ
ေျမပဲ တခြက္
ဆီ တခြက္ (1cup=250ml)
လုပ္နည္း
ဦးစြာေကာက္ညွင္းကိုေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ.
ဂ်င္းႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴကိုခပ္ ၾကမ္းၾကမ္းအေနထားေထာင္းထားပါ.
Nonstick Pan ထဲသို႔ ဆီကိုထည္႔ျပီး ဆီပူလွ်င္အုန္းသီးအရင္ထည္႔ေၾကာ္ပါ.
အုန္းသီးေၾကာ္ေနစဥ္အျမဳပ္ေတြတက္လာပါလိမ္႔မယ္.အျမဳပ္ေတြကုန္သြားရင္အုန္းသီးေၾကာ္ရျပီးျဖစ္တဲ႔အတြက္ ဆီစစ္ထားလိုက္ပါ.
ျပီးရင္ ေျမပဲေၾကာ္ပါ.စားၾကည္႔လို႔အစိမ္းအရသာမရွိရင္က်က္ျပီမို႔ ဆီစစ္ထားလိုက္ပါ.
က်န္ေသာဆီတြင္ ဂ်င္းႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴကို တခါတည္းထည္႔ေၾကာ္ပါ.
အတန္ႏြမ္းသြားျပီဆိုရင္ ေကာက္ညွင္း-ေရ-အုန္းနုိ႔-ဆား-သၾကားတို႔ကိုတခါတည္းထည္႔ျပီးႏွပ္ထားပါ.ေရခမ္းလုလုအခ်ိန္တြင္ဆန္ေတြကိုအထက္ေအာက္ေမႊေပးပါ.ေ၇ခမ္းျပီးဆန္သားေပ်ာက္ျပီဆိုရင္ ႏွမ္းေလွာ္ထည္႔ျပီးေကာက္ညွင္္းကိုေၾကမြသြားေအာင္ဆက္တုိက္ ထုိးလုိက္ပါ။

No comments:

Post a Comment