ခုိင္ရဲ့နည္းနဲ ့ထမနဲထုိးလုိက္ပါတယ္ အုန္းသီးအရည္ပဲရွိလုိ ့အရည္ပဲထည့္လုိက္တယ္ ခုိင္ေရ အရမ္းစားေကာင္းလုိ ့ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ ေယာင္းမႏွစ္ခုနဲ ့ညွပ္ျပီးထုိးအားရပါးရထုိးလ
ဂ်င္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မေထာင္းပဲလွီးပဲလွိးလုိက္တယ
ေကာက္ညွင္းဆန္ကုိမထုိးခင္ ၂နာရီေလာက္ေရစိမ္လုိက္တယ္ ထုိးရတာသက္သာေအာင္
ေကာက္ညွင္း၁ခြက္ခဲြ နဲ ့ေရ ၂ခြက္ခဲြေလာက္ထည့္လုိက္တယ္ အုန္းႏုိ ့ခြက္တဝက္ေလာက္ထည့္လုိက္ပါတယ္
ခုိင္ထုိနည္းေလး
ႏွမ္းထမနဲ
လုိအပ္ေသာ ပစၥည္း
ေကာက္ညွင္းဆန္ ၃ဗူး(1cup=250ml)
ဆား ၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား ၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ႏွမ္းေလွာ္ ၅ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ေရ ၄ ခြက္(1cup=250ml)
အုန္းႏို႔ တခြက္
အုန္းသီးစိမ္းတျခမ္း(ျခစ္ထာ
ဂ်င္းလက္ႏွစ္ဆစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ
ေျမပဲ တခြက္
ဆီ တခြက္ (1cup=250ml)
လုပ္နည္း
ဦးစြာေကာက္ညွင္းကိုေရေဆးျပီ
ဂ်င္းႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴကိုခပ
Nonstick Pan ထဲသို႔ ဆီကိုထည္႔ျပီး ဆီပူလွ်င္အုန္းသီးအရင္ထည္႔ေ
အုန္းသီးေၾကာ္ေနစဥ္အျမဳပ္ေတ
ျပီးရင္ ေျမပဲေၾကာ္ပါ.စားၾကည္႔လို႔အ
က်န္ေသာဆီတြင္ ဂ်င္းႏွင္႔ၾကက္သြန္ျဖဴကို တခါတည္းထည္႔ေၾကာ္ပါ.
အတန္ႏြမ္းသြားျပီဆိုရင္ ေကာက္ညွင္း-ေရ-အုန္းနုိ႔-ဆာ
No comments:
Post a Comment