Monday, February 20, 2012

ကင္ခ်ီ ေလး လုပ္စားရေအာင္






















Chili paste
2tabsp ငံျပာရည္
2tabsp chili powder (Koren red chili powder သုံးရင္ပုိေကာင္းပါတယ္ ကြ်န္မကေတာ့အိမ္မွရွိတဲ့အမွုန္ ့နဲ ့ပဲလုပ္လုိက္တယ္
သၾကားဇြန္းေသးတဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅ဥနဲ ့ဂ်င္းလက္တဆစ္နီးပါးေလာက္ကုိညွပ္ေအာင္ေထာင္းျပီး
ၾကက္သြန္မိတ္ေလးမ်ားကုိ၁လက္မမရိွတရွိလွီးျဖတ္ထားျပီး


မုန္လာဥနီတဝက္ေလာက္ကုိျခစ္လုိက္ပါတယ္
အားလုံးကုိေရာနယ္လုိက္ပါတယ္။




making Kimchi ဒုတိယအၾကိမ္လုပ္ျခင္း လုပ္နည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးရွိမွာပါဒါကေတာ့ကြ်န္မသိတဲ့နည္းေလးပါ
မုန္ ့ညွင္းထုပ္ေသးေသး၃ထုပ္ ကုိ ဆား 2tabsp နဲ ့ပက္ျပီး ၂နာရီေလာက္ထားလုိက္ပါတယ္။




ဆားပက္ျပီး၂နာရီထားထားတဲ့မုန္ ့ညွင္းကုိေရေျပာင္ေအာင္ေဆးျပီးေရညစ္လုိက္တယ္ လုံဝေရမရွိေလာက္ေအာင္စကာနဲ ့ေရဆစ္ထားျပီးမွ chili paste ကုိသုတ္လုိက္ပါတယ္ သုတ္ထားေလလုံထဲ့ဘူးထဲထည့္လုိက္ပါ တတ္ႏုိင္ရင္လုံးဝမဖြင့္ၾကည့္ပါရင္ေကာင္းပါတယ္ ၂၄နာရီျပည့္မွပဲဖြင့္ၾကည့္လွ်င္ပုိေကာင္းလုိ ့။

No comments:

Post a Comment