Saturday, September 1, 2012

Chocolate loaf ေလး ဖုုတ္ စားရေအာင္

 

ကြ်န္မ ဒီရက္ပုုိင္းေတြ မွာမုုန္ ့ဖုုတ္တာနဲ ့ ဘာမွက မတင္ ျဖစ္ ပါဘူး FB မွာတင္ ရင္ လဲ ပုုံေလးေတြပဲ တင္ျဖစ္ လုုိ ့လုုပ္နည္း မေရး ရေသးတာရယ္ တခုုျပီး တခုု စမ္းေနလုုိ ့ ဒါနဲ ့ပဲ ဒီေန့ ေတာ့ Marbled Chocolate loaf လုုပ္နည္း ေလး ေရးေပးလုုိက္ပါတယ္။

Marbled Chocolate cake လုုပ္ရန္လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ေထာပတ္ ၁၀၀ဂရမ္ room temperature
cake flour 90 gm
baking powder 1tsp
100 gm of caster sugar
1tbsp coco powder
orange juice 2tsp
orange zest 1tbsp (Orange အခြံကုုိ ျခစ္ထည့္ပါ)
ၾကက္ဥ ႏွစ္လုုံး
1tbsp of milk


ပထမ ေထာပတ္ ရယ္ သၾကားရယ္ Orange zest ရယ္ အားလုုံးကုုိ ေမြစက္နဲ ့ ခရမ္ ျဖစ္တဲ့ အထိေမြပါ
ျပီး ရင္ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာထည့္ျပီး ထပ္ေမြ ပါ ျပီးမွ ဇကာစစ္ျပီး ေရာထားတဲ့ ဂ်ဳံနဲ ့ baking powder ကုုိေရာထားတာကုုိ ထည့္ျပိး သစ္သား ဇြန္း နဲ ့ေမြ လုုိက္ပါ Orange juice ပါထည့္ေမြပါ
အားလုုံးေရာသြားရင္ ဂ်ဳံႏွစ္ ကုုိ ႏွစ္ခုု ခဲြလုုိက္ ပါ တခုုကုုိ အျဖဴ အတုုိင္း ထားျပိး ေနာက္တခုုကုုိ
ႏုုိ့နဲ ့ေဖ်ာ္ထားတဲ့coco powderအမွုုန္ ့ေရ ကုုိ ထည့္ေရာပါ ဒါဆုုိ အျဖဴ ေရာင္ နဲ ့အညဳိေရာင္ ဂ်ဳံ ႏွစ္ ရျပီေနာ္ ပထမ Oven ကုုိ ၁၈၀ ဒီဂရီထားျပီး ခ်ိန္ထားပါ အလ်ား၇လက္မ အနံ ၂လက္မခဲြေလာက္ ရွိတဲ့
ကိတ္ခြက္ထဲမွာ ပထမ အျဖူအႏွစ္ကုုိတဇြန္းထည့္ ျပီး ရင္ အညုုိေရာင္ အႏွစ္ကုုိတဇြန္းထည့္ အဲလုုိ မ်ဳိး အႏွစ္မ်ား ကုုန္တဲ့ အထိ ထည့္ျပီး ရင္ ခရမ္း ေလး နဲ ့ေမြ လုုိက္ ပါ ေရာသြားေအာင္ ျပီး ရင္ ထည့္ျပီး ဖုုတ္လုုိ ့ရပါျပီ မီနစ္ ၃၀ေလာက္ဖုုတ္ပါ ကိတ္က်က္ မက်က္ကုုိ သစ္သား အတံ သုုိ ့မဟုုတ္ သြားၾကား ထုုိးတံ နဲ ့အလယ္ေလးကုုိ ထုုိးၾကည့္ပါ ဘာမွကပ္ မပါလာရင္ ရပါျပီ


ဖုုတ္ျပီးသြားတဲ့ ကိတ္ ပုုံေလး






အႏွစ္ ကုုိ တခုုျပီးတခုုထည့္ျပီးေနာက္ဆုုံးမွာ ခရင္းနဲ ့ေမြလုုိက္ပါမယ္။




No comments:

Post a Comment