Sunday, September 9, 2012

ထမင္းေပါင္းေလး ထပ္လုုပ္စားရေအာင္


ထမင္းေပါင္း ထပ္လုုပ္စားျဖစ္ လုုိ ့ဒီတခါ ေတာ့ အိမ္မွာ ရွိတဲ့ အသီး အရြက္ ေလးမ်ားနဲ့ပဲ လုုပ္စားလုုိက္ရတာ ပါ က်န္းမားေရး နဲ ့ညီညြတ္ျပီး စားလုုိ ့ေကာင္း လုုိ ့လုုပ္နည္း ထပ္ေရးေပးလုုိ္က္ပါတယ္


                                    ထမင္းေပါင္း ၃ပဲြစာ အတြက္ လုုိ အပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

                    မွုုိ (ကုုိယ္ ၾကဳိက္တဲ့ မွုုိ ထည့္လုုိ ့ရပါတယ္) လက္တစုုတ္ ေလာက္
                    ဂ်ပန္ သခြား သီး တခုု ကုုိ ၅ စိပ္ လွီး ျပီး ေလးခုု ျပန္ထပ္စိပ္လုုိက္ပါ
                    မုုန္ ့ညွင္းစိမ္း ၃ပင္ ကုုိ တလက္မ အရြယ္ ျဖတ္ထားတာေလးမ်ား
                    ငုုံ ဥ ျပဳတ္ ျပီးသာ ၉ လုုံး
                    ၾကက္သား ေပါင္ တျခမ္းကုုိ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ့ျပဳတ္ထား တာရယ္
                    ပုုဇြန္ ၇ေကာင္ ၈ ေကာင္ ေလာက္
                     ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေသးေသး ေလး ၇လုုံးကုုိ ႏွစ္ စိပ္ စိပ္ထားပါ


                             လုုပ္နည္း

ပထမ ျပဳတ္ျပီးသာၾကက္သား ကုုိ အသား အတုုံေလး မ်ား လွီး ျပီးဖယ္ထားျပီး ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ကုုိ
ေျပာင္းဖူး မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ ေရ ပန္းကန္လုုပ္ တဝက္ေလာက္နဲ ့ေဖ်ာ္ထားျပီး ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ထဲမွာ ေကာ္ရည္ ခ်က္ထားပါ

ျပီး ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္ ဥ ေလာက္ တျပား ရုုိက္ထားတာကုုိ ဆီ သတ္ ျပီး ရင္ သခြားသီးမွုုိ မုုန္ ့ညွင္းစိမ္း
တုုိ ့ကုုိ ထည့္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ နဲနဲ ႏြမ္း ရင္ ၾကက္သားတုုံးေလးမ်ား ထည့္ေၾကာ္ပါ
ျပီး ရင္ပုုဇြန္ ထည့္ ပါ ပုုဇြန္ က်က္ ရင္ မီးပိတ္လုုိက္ပါ ဒါ ဆုုိ ထမင္း ေပါင္း အတြက္ အသီး အရြက္ ေၾကာ္ရပါျပီ

ပဲြ ျပင္ပါမယ္ ပထမ ထမင္း ကုုိ ပန္းကန္ လုုံးလုုံးေလး ထဲ ထည့္ျပီး ကုုိယ္ စားမဲ့ပန္းကန္ထဲေမာက္ပါ ျပီး ရင္ ပန္းကန္ လုုံး တလုုံးစာ အရြက္အသီး အရြက္ အသားေတြ ရယ္ ေကာ္ရည္ တပန္းကန္လုုံးစာ ရယ္ ပူေအာင္ တည္ျပီး ထမင္းေပၚ ေလာင္းလုုိက္ ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ထမင္း ေပါင္း ေလး ရပါျပီ

1 comment: