Tuesday, July 17, 2012

ၾကက္ေတာင္ပံ ခရုုဆီဆမ္း ေလး ခ်က္စားရေအာင္



                       ၾကက္ေတာင္ ပံ ခရုုဆီ ဆမ္း ခ်က္ ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား


            ၾကက္ေတာင္ပံ ၃၀၀ဂရမ္
            ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ရန္ ဆီ ၁ခြက္
            ဆားအနည္းငယ္
            ငရုုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္
            အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
            says light sauce 1tbsp
            Saya dark sauce 1tsp
            cooking wine 1tsp
            corn flour 1tsp
            ခရုုဆီ စားပဲြတင္ဇြန္းတဇြန္း
            ေရ ပန္းကန္ လုုံးအေသးေလးတလုုံး


                             လုုပ္နည္း

ပထမ ၾကက္ေတာင္ပံကုုိ ဆား အသားမွုုန္ ့ငရုုတ္ေကာင္းမွုုန္ ့ နည္းနည္းဆီ နဲ ့ပဲ နယ္ပါ ျပီးရင္ ၂နာရီေလာက္ထားျပီးမွ နီညဳိေရာင္ သန္း သည္ အထိ ေၾကာ္လုုိက္ပါ။
     
ေၾကာ္ျပီး သား ၾကက္ေတာင္ပံမ်ား ကုုိ  ခရုဆီ saya light sauce ,dark sauce ,rice wine ,corn flour ,water အားလုံးေဖ်ာ္ျပီးခ်က္တဲ့အရည္ေလာင္းထည့္လုိက္ပါတယ္ အရည္ပူျပီး ျပစ္လာ ရင္ ခ်လုုိ ့ရပါ ျပီ  ထမင္းပူပူ တုန္ယမ္ဟင္းခ်ဳိေလးနဲ ့တဲြစားရင္အရမ္းစားေကာင္းလုိ ့ ေနာက္ ေန ့မွ တုုန္ယမ္ ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္းေလး ေရးလုုိက္ပါ့မယ္။

No comments:

Post a Comment