Thursday, July 26, 2012

ဝက္သား ဒုုတ္ ထုုိး ေလး လုုပ္စားရေအာင္





ဝက္သားဒုတ္ထုိးေလးလုုပ္စား ခဲ့တာ ၾကာပါျပီ အခုုမွပဲ တင္ျဖစ္လုုိ ့

လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

ဝက္လွ်ာ ႏွစ္ ခုု
အူခ်ဳိ ၃၀၀ဂရမ္
တရုုတ္ ဟင္းခ်က္ ဝုုိင္ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
တရုုတ္မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
ဆီအနည္းငယ္
ဂ်င္း လက္တဆစ္
ၾကက္သြန္ ျဖဴ ၂ဥ
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္
ငရုုတ္ေကာင္း မွုုန္ ့အနည္းငယ္
ပဲငံျပည္ရည္ အေနာက္ လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ပဲငံျပည္ရည္ အၾကည္ စားပဲြတင္ဇြန္းတဇြန္း



                    လုပ္နည္းေလး


ပထမဝက္လွ်ာ နဲ ့အူခ်ဳိ ကုိခဲြျပီး တပန္းကန္ဆီနယ္ပါတယ္
ဆားအနည္းငယ္ သၾကားအနည္းငယ္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္ ့အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ဟင္းခ်က္ဝုုိင္
ထည့္ပါ   ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီးအသားမွုန္ ့ေလးအနည္းငယ္ တရုတ္မဆလာ သၾကား အားလုုံးကုုိ ႏွစ္ခုုလုုံးကုုိ နယ္ထားလုုိက္ပါ
ဆီ အနည္းငယ္ေလာက္နဲ ့ၾကက္သြန္ ဂ်င္းေထာင္းထားတာကုုိ ရဲေအာင္ ဆီနဲ့သတ္ျပီးရင္ ဝက္လွ်ာကုုိ အရင္ထည့္အုုိးထဲမွာ ဆီ ေလးနဲ ့လွိမ့္လုုိက္ပါ ျပီး ရင္ေရကုုိ အုုိးတဝက္ေလာက္ ထည့္ျပီးတည္လုုိက္ပါ
အုိးထဲမွာဝက္လွ်ာကုိအရင္ထည့္ျပဳတ္ျပီး ၁၅မီနစ္ေလာက္ၾကာလွ်င္
အူခ်ဳိကုိထည့္လုိက္ျပီးေနာက္ထပ္၁၀မီနစ္၁၅မီနစ္ေလာက္ဆုိရပါျပီ
ခရင္းေလးနဲ ့ထုိးၾကည့္ပါသိတ္ႏုုးအိစရာမလုိပါေပ်ာ့ရင္ရပါျပီ ေရလက္ႏွစ္လုံး
ေလာက္အုိးထဲမွာက်န္ရင္မီးပိတ္လုိက္ပါ။
အနားရဲရဲေလး လုုိခ်င္ ရင္ေတာ့ အူခ်ဳိ နဲ ့လွ်ာကုုိ ထုုတ္ျပီး ဆီေလး နဲ ့အနားတင္းေအာင္လုုပ္ျပီး
ျပဳတ္တဲ့ ေရ ထဲ ထည့္ျပီး ရင္ လွီး စားလုုိ ့ရပါျပီ

အခ်ဥ္ ကုုိ ခရမ္း ခ်ဥ္သီး ေဆာ့စ္ ငရုုတ္သီး ေဆာ့စ္  ထန္းညွက္ ရည္အနည္းငယ္ နဲ ့ေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး မီးဖုုိ ေပၚ မွာ ခဏတည္ ရင္ ရပါျပီ

1 comment:

  1. ညီမေ၇အခုမွဒါေလးကိုေတြ းတယ္။ဆက္လုပ္ပါလား။ကိတ္နဲ ့ေပါင္မွုန္ ့လုပ္နည္းေလးေတြလဲေရးပါအံုး..

    ReplyDelete