Tuesday, April 10, 2012

သၾက္န္ နီးျပီး ျဖစ္ လုုိ ့ ကဇြန္း ဥ မုုန္ ့လုုံးေရ ေပၚလုုပ္နည္းေလး ျပန္တင္ ေပးလုုိက္ပါတယ္



လုုိအပ္ တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ကဇြန္း ဥ အဝါ ေရာင္ ၂၀၀ ဂရမ္
ေကာက္ညွင္း မုုန္ ့120gm water 110ml salt 1/2tsp
ထန္းလွ်က္ ၁၀၀ ဂရမ္
ျခစ္ ျပီး သား အုုန္းသီး ၅၀ဂရမ္

ပထမ ကဇြန္းဥ ကုုိ ေပါင္း ရင္ ၁၅မီနစ္ေလာက္ steamer နဲ ့ေပါင္းပါ မေပါင္း ရင္ ျပဳတ္လုုိက္ ပါ ေပ်ာ့ေအာင္
ကြ်န္မ ကေတာ့ ျပဳတ္လုုိက္ပါတယ္
ပုုံ ပါအတုုိင္း အလုုံး ႏွစ္ လုုံး မွာ တလုုံး က
Pandan essence ရယ္ ကဇြန္းဥအဝါျပဳတ္ျပီးသား ရယ္ 60gm glutinous flour water 55ml salt 1/4tsp နယ္ထားတဲ့ အလုံးရယ္ ေနာက္ တလုုံး က ကဇြန္း ဥရယ္ 60gm glutinous flour water 55ml  salt 1/4 tsp ရယ္ကုုိ နယ္ထား တဲ့ အလုုံး ရယ္   ျပီးမွထန္းလွ်က္အတုုံး ေသးေလး မ်ားကုုိ အလယ္ မွာထည့္လုိက္ျပီး
အလုုံး ေလးမ်ား လုုံးလုုိက္ ျပီး
ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာထည့္လုိက္ပါတယ္အလုံးေလးေတြေပၚလာ
လွ်င္ေရစစ္ဇကာေလးစစ္ထားလုိက္ပါ

ျပီး မွ ျခစ္ထားတဲ့ အုုန္းသီး မ်ား ေပၚ မွာ လိွမ့္ လုုိက္ လွ်င္ စားေကာင္း တဲ့ ကဇြန္း ဥ မုုန္ ့လုုံးေရ ေပၚ ရ ပါျပီ












No comments:

Post a Comment