Sunday, April 8, 2012
ဒီေန ့ေတာ့ ကင္းပုုန္း သီး ခ်က္ ေလး နဲ ့ ၾကက္ကုုလားပဲ ခ်က္ ေလး အားလုုံးလဲ ခ်က္ တတ္မွာပါ
ပထမ ၾကက္ နဲ ့ကုုလားပဲ အရင္ ခ်က္ပါမယ္ ၾကက္ေတာင္ ပံ သုုိ ့မဟုုတ္ ၾကက္သားအတုုံး ၃၀၀ဂရမ္ ကုုိ
ကုုလားမဆလာ သူတုုိ ့မဆလာ မွာ ဆႏြင္းမွုုန္ ့ပါ ျပီးသာပါ အဲဒီမဆလာနဲ ့နယ္ ျပီး ဆား အသားမွုုန္ ့တုုိ ့
ပါ ထည့္ နယ္ထားလုုိက္ပါ ျပီး ရင္ နာရီဝက္ ေလာက္ ထား ထားလုုိက္ပါ ေအးတဲ့ ေနရာမွာ
ကုုလား ပဲ ၁၅၀ဂရမ္ ေလာက္ ကုုိ ႏူး ေအာင္ ျပဳတ္ ထားပါ ပုုံ ပါအတုုိင္း အရည္ က်န္ ပါေစ
ဆီ သတ္ ပါမည္ ငရုုတ္သီး အရွည္ အပြေထာင့္ အစိမ္းေတာင့္ ႏွစ္ ေတာင့္ ေလာက္ ကုုိ ပါးပါးလွီး ပါ ၾကက္သြန္ ဥနီ တလုုံး ၾကက္သြန္ ျဖဴ ႏွစ္ လုုံး ဟင္း ခ်က္ ငရုုတ္သီး မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း တုုိ ့နဲ ့မဆလာ
အနည္းတုုိ ့ကုုိ ဆီ သတ္ ျပီး ပဲ ျပဳတ္ ရည္ အုုိးထဲ ထည့္ပါ
ျပီး ရင္ နယ္ ထားတဲ့ ၾကက္သားကုုိ လဲ ပဲ အုုိး ထဲ ထည့္ပါ ေရ ၃၀၀မီလီလီတာေလာက္ ထည့္ျပီး တည္ထားလုုိက္ ပါ ၾကက္ႏူး ရင္ အရသာ ျမည္း ျပီး မီး ပိတ္ လိုုက္ပါ ၾကက္ကုုလားပဲ ဟင္း ရပါျပီ
ကင္းပုုန္းသီး ခ်က္ ပါမည္ ကင္းပုုံသီး ၁၅၀ဂရမ္ ေလာက္ ကုုိ ပုုံ ပါအတုုိင္း နဲနဲ ထုုပါ ၾကက္သြန္ အျဖဴ အနီ
အတုုံးေလးမ်ား လွီးထားပါ
ပုုံ ပါအတုုိင္း ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီး မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း ဆႏြင္း အနည္းငယ္ၾကက္သြန္ အျဖူအနီ
ပုုဇြန္ ေျခာက္မွုုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း ဆီ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၄ဇြန္း ေရ 100ml ေလာက္ ထည့္ျပီး ခ်က္ျပီ
ငါးငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့ကုုိ အရသာ အတြက္ ထည့္ပါ
ဆီျပန္ ကင္းပုုန္းသီး ႏူး ရင္ စား ေကာင္းတဲ့ ကင္းပုုန္း သီး ခ်က္ ေလး ရျပီ ၾကက္ကုုိလား ပဲဟင္းေလးနဲ ့အလုုိက္ မုုိ ့ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္
Labels:
ျမန္မာ ထမင္း ဟင္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ကင္းပံုသီးေၾကာ္ေလးစားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteညီမ ေရ ဒီက ကုုလား ဆုုိင္ မွာ ကင္းပုုံ သီး ရတယ္ မက လဲ ေကြ်း ခ်င္ပါတယ္
Delete