Sunday, March 25, 2012
Stir fry pork belly with Soya Bean sprouts ခ်က္ၾကရေအာင္
ပထမဝက္သား သုုံးထပ္သား 300 gm, ခရုုဆီ 1tbsp,light soya sauce 1tbsp,dark soya sauce 1/2 tsp
chinese cooking wine အားလုုံး ကုုိ ဝက္သား မထူ မပါး လွီးထားတဲ့ အတုုံးေလးမ်ားနဲ ့နယ္ပါမယ္
ပုုံ ပါပုုလင္းေလး မွာ ထည့္ ခ်က္ ရန္ အတြက္ လုုိ တဲ့ soya salted bean paste ပါ
ဆီ အနည္းငယ္မွာ ၾကက္သြန္ ျဖဴ ဥႏွစ္လုုံးေလာက္ လွီးထားတာေလး မ်ားကုုိ ဆီသတ္ျပီး soya salted bean paste ေလး လဲ၁ဇြန္းေလာက္ ထည့္ ဆီသတ္ပါ
ဝက္သားကုုိ ပါ ေၾကာ္ပါမယ္ အနားေလးမ်ားရဲ သည္အထိဟုုိဘက္ ဒီဘက္ လွန္ ျပီး ေၾကာ္ပါမည္
ျပီးရင္ ပုုံ ပါအတုုိင္း ဝက္ သားကုုိ ႏူး ရန္ ေရ လက္ဖက္ ခြက္ တဝက္ ေလာက္ ထည့္လုုိက္ ပါမယ္
ငရုုတ္သီး အစိမ္း အလတ္ေတာင့္ ၂ေတာင့္ ရယ္ ငရုုတ္သီး အေသး အစပ္ ေတာင့္ ႏွစ္ေတာင့္လဲမထူးမပါး
လွီးထည့္လုုိက္ပါ ဝက္ သား ႏူးျပီး အရည္ စပ္စပ္ေလး က်န္ တဲ့ အခ်ိန္ မွာ ပဲပင္ေပါက္ကုုိ ထည့္လုုိက္ပါ
ျပီးရင္ ၁မီနစ္ေလာက္ အတြင္းခ်လုုိက္ ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္း တဲ့ ဝက္သား ပဲပင္ ေပါက္ ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ
Labels:
တရုတ္အစားအစာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment