ကက္အူေခ်ာင္း ၾကာဇံ ေၾကာ္ (တဆင့္ ခ်င္း ဓါတ္ပုံ မရုိက္ မိတာ အလုပ္မ်ားသြားလုိ ့ပါ)
လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ ဥ ၃လု့ံး
တရုတ္ ၾကက္အူေခ်ာင္း ၁ေခ်ာင္း
ၾကာဇံ ေရ စိမ္ထားတာ တေခါင္း(ၾကာဇံျပဳတ္ထုတ္ထဲက )
မုန္ လာဥနီ ပါးပါးလွီးထား
ၾကက္သြန္မိတ္ ၅ပင္ တလက္မ အရြယ္ျဖတ္ထားပါ
ပထမ ၾကက္အူေခ်ာင္း ကုိ ပါးပါး လွီးျပီး ဆီ မွာေၾကာ္ထားလုိက္ပါအနားေလး ရဲသည္အထိ
ျပီးရင္ဆယ္ထားလုိက္ပါ
ဆီအနည္းငယ္နဲ ့ ေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကာဇံ ရယ္ ဥနီရယ္ကုိ ေၾကာ္ပါ
ပဲငံျပာရည္ ေလး အနည္းငယ္ထည့္ပါ
ၾကက္ဥ ၃လုံးကုိ ေခါက္ထားပါ အသားမွုန္ ့ထည့္ပါ
ၾကာဇံ နဲ ့ မုန္ လာဥနီ က်က္လွ်င္ ၾကက္ဥ ထည့္ပါ အရမ္းေျခာက္ ေအာင္ မေၾကာ္ပါနဲ့
အုိး ခ်ရင္ ၾကက္သြန္ မိတ္ ခတ္လုိက္ပါ ငရုတ္ဆီနဲ ့တဲြ စား လ်င္ စားေကာင္းလုိ ့
No comments:
Post a Comment