Thursday, February 23, 2012

ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္

ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ

ပထမ ၾကက္သားကုိ မဆလာ ဆား ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာေလးရယ္ ဆားအသားမွုန္ ့
နယ္ ျပီး နာရီဝက္ေလာက္ထားလုိက္ပါတယ္ျပီးမွ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ အႏွစ္ ရေအာင္ စက္ကေလးနဲ ့ေျခထားလုိက္ပါတယ္
ဒါဆုိ ဆီသတ္လုိ ့ရပါျပီ ၾကက္သြန္ အနီ အတုံးေသးေသးေလးေတြကုိွွဆီသတ္ျပီး ဟင္းခ်က္ မွုန္ ့
မဆလာ အနည္းငယ္ထပ္ ထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ထည့္ ပုံပါအတုိင္း အားလုံးကုိ ဆီသတ္ လုိက္
ျပီးမွ ၾကက္သားထည့္ ျပီး ေရ ထည့္ ျပီးလွ်င္ တည္ထားလုိက္ပါ
ပုံပါအတုိင္း ၾကက္လဲႏူး ေရ လဲ အဲဒီေလာက္ က်န္ ရင္ ခ်လုိက္ျပီး
အဖုံးေလးဖုံးျပီး နာရီဝက္ ေလာက္ထားလုိက္ပါ

ျပီးလွ်င္ ေခါက္ဆဲြ ကုိ ပဲငံျပည္ရည္ အေနာက္ ထည့္ျပီးေၾကာ္ ပါ
ေကာ္ဖီ နဲ ့ဥနီထည့္ေၾကာ္ပါမည္ ေခါက္ဆဲြ အေျခာက္ သုံးရင္ ေတာ့
ေရ ဆိမ္ ျပီးေၾကာ္ ပါ ျပဳတ္ေၾကာ္လွ်င္ သိပ္ေပ်ာ့ သြားပါလိမ့္မယ္
ကြ်န္ မကေတာ့ အစုိေၾကာ္ပါတယ္

ေခါက္ဆဲြ နဲနဲ ေပ်ာ့ရန္ ေရ အနည္ငယ္ ျဖန္း ေၾကာ္ပါ ျပီးမွာ ၾကက္သားအရည္ ထည့္
ထပ္ ေၾကာ္ပါ မဆလာေလးနည္းနည္း ျဖန္းလုိက္ရင္ အနံ ေမြးျပီးစားေကာင္းသြားပါမယ္

ၾကက္ဥ ကုိ အုိးတအုိးနဲ ့မက်က္တက်က္ ေၾကာ္ျပီး ေခါက္ဆဲြ ေပၚ ဖုံးလုိက္ ပါ
ငရုတ္သီးမွုန္ ့သံပုရာသီးေလးညစ္စားေနာ္

ဒါဆုိ ပုံအတုိ္င္းစားေကာင္းတဲ့ ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ ရျပီေနာ္

ၾကက္သားကုိမဆလာနဲ ့ခ်က္ျပီး ၾကက္အရည္နဲ ့ေခါက္ဆဲြကုိေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ပထမ ပန္းပြင့္ ဥနီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တုိ ့ကုိ
အရင္ေၾကာ္ျပီးေခါက္ဆဲြထည့္ပါ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ထည့္ျပီးအရသာသာနည္းနည္းထည့္ျပီးၾကက္ရည္ထည့္
ပါ ေနာက္ဆုံးေဘးမွာၾကက္ဥေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ ငရုတ္သီးမွုန္ ့ျဖဴးျပီ သံပုရာသီးညစ္ျပီးစားရင္စားလုိက္ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ ရျပီေနာ္







No comments:

Post a Comment