Tuesday, February 21, 2012

ေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြ လုပ္စားၾကမယ္

လုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္ ေနာက္ တခါလုပ္စားရင္ ဓါတ္ပုံရုိက္ထားလုိက္မယ္ေနာ္

































လုပ္နည္းေလးက
ပထမၾကက္သားကုိ အသားေတြၾကီးပဲအတုံးေသးေသးေလးေတြတုံးထားတယ္ အရုိးကုိသပ္သပ္ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွုန္ ့နဲ ့ျပဳတ္ထားတယ္ ဟင္းခ်ဳိအတြက္ေကာ ခ်က္ထားတဲ့ၾကက္သားဟင္းထဲကုိေရာဖုိ ့ေရာ အသားေတြၾကီးပဲတုံးထားတဲ့အသားေတြကုိ ငံျပာရည္အခ်ဳိမွုန္ ့နယ္ျပီး ၂၀မီနစ္ေလာက္ marinade လုပ္ထားတာေပါ့ေနာ္ ျပီးမွ ဟင္းခ်က္ငရုတ္သီးမွုန္ ့ နႏြမ္းမွုန္ ့တုိ ့နဲ ့ဆီသပ္ျပီး ေရထည့္တည္လုိက္တယ္ 




ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္လုိက္ျပီးမွ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အုိးရဲ့တဝက္ေလာက္ထည့္လုိက္တယ္ၾကက္သားခ်က္တဲ့ အုိး ၾကက္သြန္တလုံးကုိ အလုံးၾကီးရင္ ၆စိပ္ နဲ ့အလုံးေသးလွ်င္ ၄စိပ္စိပ္ျပီး ၾကက္သြန္ ၆လုံးေလာက္ထည့္ျပီးတည္လုိက္တယ္ ၾကက္သြန္မ်ားႏူး လွ်င္ခ်လုိ ့လုိ ့ရျပီ ေခါက္ဆဲြကုိ အျပားေလးေတြ ဆီခ်က္လုပ္တဲ့ေခါက္ဆဲြမ်ဳိ း ထဲကုိ အရည္ေလာင္းထည့္ျပီး (စႏၵၵီကအရည္ၾကဳိက္လုိ ့အရည္ပုိထည့္တာ သူတုိ ့က အရည္ခပ္စပ္စပ္ေပါ့ ) ေခါက္ဆဲြအဝါလုံးကုိ ေခါက္ဆဲြေျခာက္ေၾကာ္လုိက္တာ သူကလည္းေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြမွာ အခါရာပဲ ခ်က္ထားတဲ့အုန္းဆီ ဆီခ်က္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ ေကာ္ဖီပါးပါး ၾကက္သြန္စိမ္းပါးပါးေလး လွီးထည့္ျပီး 


အခ်ဥ္ၾကဳိက္ ရင္သံပုရာသီးေလးပါညစ္ထည့္လုိက္ပါ ဟင္းခ်ဳိ ေလးကုိငရုတ္ေကာင္း ခတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ခတ္ျပီး တဲြစားရင္ ရန္ကုန္မွာေရာင္းတဲ့ ေတာ္ဝင္ႏွင္းဆီ အုိဆာကာ တုိ ့မွာစားရတဲ့ေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြေလးလုိျဖစ္သြားတယ္ ၾကက္ျပုတ္ရည္အတြက္ဒီက ၾကက္ျပဳတ္ရည္ဘူးသုံးလုိက္တယ္

No comments:

Post a Comment