မုုန္ ့လုုံးၾကီး အုုန္းႏုုိ ့ဆမ္းလုုပ္ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ေကာက္ညွင္းမုွန္ ့ ၂၅၀ ဂရမ္
ထန္းလွ်က္ အနီ ၈လုုံး
အုုန္းသီး ျခစ္ျပီးသား လက္၂ဆုုပ္ ေလာက္
ဆား အနည္းငယ္
150ml (မုုန့္လုုံးၾကီး မုုန္ ့သားေဖ်ာ္ရန္ နဲ ့ အုုန္းယုုိ ထုုိးရန္)
50ml of coconut milk
ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း အုုန္း ဆီ ခ်က္ ရန္
ပုုံပါ အတုုိင္း အုုန္း သီး ျခစ္ ျပီးသားကုုိ ထန္းလွ်က္ ေရ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ျပီး အုုန္း သီး ယုုိ ျဖစ္ေအာင္
က်ဳိ ပါထန္းလွ်က္ မ်ား ေပ်ာ္ျပီး အုုန္းသီး စီး လာ လွ်င္ ရပါျပီ။
ေကာက္ညွင္းမွုုန္ ့ ကုုိ ဆား အနည္းငယ္ ေရ ကုုိ လက္ တြင္ မကပ္ တဲ့ အထိ ေကာက္ညွင္းမွုုန္ ့ထဲကုုိ
ေျဖးေျဖး ျခင္းထည့္ပါ မုုန္ ့လုုံး ေရ ေပၚ လုုပ္တဲ့ မွုုန္ ့ႏွစ္ အေန အထားဆုုိ ရပါျပီ အုုန္း ယုုိ ကုုိ အေအးခံျပီး မွ
ထည့္ပါမည္။
ေကာက္ညွင္းမွုုန္ ့လုုံး ရျပီ ဆုုိ ပုုံ ျပအတုုိင္း အစာ ထည့္ လုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ေအာက္ တြင္ ျပထားတဲ့
ပုုံအတုုိင္း ပိတ္ျပီး လုုံး လုုိက္ပါ ျပီး မွ ေရ ေႏြး ဆူဆူ တည္ ထားတဲ့ ထဲကုုိ ထည့္လုုိက္ပါ ေရ ေပၚ ေပၚ
လာရင္ အေအး ခံ ျပီး အလယ္ကုုိ ညွပ္ ျပီး ခ်က္ထားတဲ့ အုုန္း ဆီ ထည့္ ျပီး စားရင္ စားေကာင္းလုုိ ့
အုုန္း ဆီ ကုုိ အုုန္း ရည္ 50ml ဆီ အနည္းငယ္ ဆားေလး နဲနဲ နဲ ့ထည့္ျပီး ခ်က္ ပါ အႏွစ္ ရ သည္ထိ
'D စိတ္၀င္စားတယ္ အားတဲ႔ေန႔က် လုပ္ၾကည္႔မယ္ ေမ႔သြားရင္ျပန္
ReplyDeleteလာျပီးဖတ္မယ္ေနာ္