Saturday, March 10, 2012

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆဲြ လုပ္စားၾကေအာင္


ေကာ္ရည္ေခါက္ဆဲြ 

ၾကက္တေကာင္ သုိ ့မဟုတ္ ၾကက္တျခမ္း တုိ ့ကုိ အသားမွုန့္
ငံျပာရည္ တုိ ့နဲ ့နယ္ ျပီး ကုိရီးယား ၾကက္သြန္ မိတ္ အရြက္ နဲ့ ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္
မရွိရင္ ဂ်င္း ထည့္ျပဳတ္ ပါမယ္ ၾကက္ ႏူး မႏူး ၾကည့္ျပီး ၾကက္ႏူးရင္ မီး ပိတ္လုိက္ပါ
အေအး ခံျပီး အသားႏြင္ ပါမယ္ ျပီးရင္ အရည္ထဲကုိ ထည့္ျပီး ျပန္ တည္လုိက္ပါမယ္
corn flour 2tbsp ေလာက္ ကုိ ေရ နည္းနည္းနဲ ့ေဖ်ာ္ပါျပီး လွ်င္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ပါထည့္ေဖ်ာ္ပါ
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ မ်ား ပြတ္ပြတ္ ဆူရင္ ေလာင္းထည့္လုိက္ျပီး အရည္ျပစ္ လာရင္ ေကာ္ရည္
ရပါျပီ





ေခါက္ဆဲြ အစုိ ဆုိရင္ ပဲပင္ ေပါက္ နဲ ့ေရာျပီး ေရ ေႏြးေဖ်ာ္ ပါေနာ္ အေျခာက္
ဆုိရင္ ေတာ့ ေခါက္ဆဲြ ကုိ ေပ်ာ့ေအာင္ ျပဳတ္ပါ ျပီး ရင္ ပဲပင္ ေပါက္ ေခါက္ဆဲြံ
ထည့္ထား တဲ့ ပန္းကန္ ထဲကုိ ေကာ္ရည္ မ်ား ေလာင္းထည့္ျပီး စားလုိ ့ရပါျပီ။

  

No comments:

Post a Comment