Monday, September 10, 2012

မိတ္ေဆြ တေယာက္ ဆီက ရတဲ့ နည္ေလးပါ spinach အေသး ကုုိ bean flour နဲ ့ေၾကာ္ပါတယ္

 
ကြ်န္မမိတ္ေဆြ ေတြ နဲ ့ gethering လုုပ္ေတာ့ အဲဒီအိမ္က ေကြ်းတဲ့ ထဲမွာ ဒီမုုန္ ့ေလး ပါေတာ့
ကြ်န္ မ က ထုုံစမ္း အတုုိင္း အဲဒါေလး ဘယ္လုုိ ေၾကာ္တာ လဲ ဆုုိ ျပီး ေမး ေတာ့ သူက စိတ္ရွည္လက္ရွည္လုုပ္နည္း ေျပာျပေတာ့ ကြ်န္မလဲ စမ္းေၾကာ္ၾကည့္ျပီး စားေကာင္းလုုိ ့လုုပ္နည္း ေလး ေရးလုုိက္တာ ပါ။



                                      Spinach ပဲမွုုန္ ့ေၾကာ္ ရန္လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

                                 Spinach အေသး တစီးကုုိ တဝက္ဝက္ျပီး အရုုိးကုုိ လွီးလုုိက္ျပီး အရြက္မ်ားကုုိလက္တစစ္ စာ ေလးမ်ားျဖတ္ျပီး လီွး ထားပါ
                           ၾကက္သြန္နီ တဥ ကုုိ လဲအတုုံးေသးေသးေလးမ်ားတုုံးပါ
                       ငရုုတ္သီး အစိမ္း အၾကီးေတာင့္ ၂ေတာင့္ကုုိ ပါးပါးလွီး ထားပါ
                       ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ၈ရြက္ ေလာက္ ကုုိ ႏွစ္ပုုိင္းဆီေလာက္ပုုိင္းထားပါ
                        အရသာအတြက္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ေၾကာ္ေၾကာ္
                        အသားမွုုန္ ့လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဝက္ထည့္ပါ
                       bean flour ပန္းကန္လုုံးတလုုံး ေမာက္ေမာက္ ကြ်န္မကေတာ့မုုန္ ့ဖုုတ္ တဲ့ 1cup    150ml နဲ ့ ခ်ိန္ပါတယ္။ ေရ 80ml ေလာက္

                               လုုပ္နည္း

အေပၚ က ပါဝင္တဲ့ပစၥည္း မ်ား အားလုုံးကုုိ ထည့္ျပီး ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ ပါ baking soda လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
ရဲ့ ၄ပုုံတပုုံေလာက္ ေလး ထည့္ျပီး နယ္ ပါ အားလုုံးနယ္ျပီး ရင္ ဆီ ကုုိတည္ပါ ဆီ ပူလာလွ်င္ ပုုံတြင္ ျပထားတဲ့ အတုုိင္းေၾကာ္ပါ


                       



spinach ,ၾကက္သြန္ ရယ္ ငရုုတ္သီး ရယ္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ရယ္ အားလုုံးကုုိလွီးထားတဲ့ပုုံပါ





bean flour နဲ ့ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထား တဲ့ ပုုံ



ျပီး ရင္ ဆီ ပူ ပူ တြင္ ေၾကာ္ပါ မယ္



Wet Market က India ဆုုိင္ က ဝယ္လာ တဲ့ bean flour ပါ


1 comment:

  1. အေၾကာ္ေၾကာ္နည္းေလးလာၾကည္႔သြားပါတယ္

    ReplyDelete