Wednesday, September 5, 2012
ျပည္ၾကီး ငါး ပဲ ငပိခ်က္ေလး ခ်က္စားရေအာင္
အင္မတန္ အလုုပ္မ်ားတဲ့ ကြ်န္မ မွာ တျခားလူေတြ လုုိ အလုုပ္ရွိလုုိ ့မဟုုတ္ပါဘူး မုုန္ ့ဖုုတ္တဲ့ အလုုပ္နဲ့မ်ားေနတာပါ ေပါင္မုုန္ ့ဆုုိလဲ တခါႏွစ္ခါ ဖုုတ္ ရုုံနဲ ့မေက်နပ္နဲ ့ပဲ တေန ့တၾကိမ္ေလာက္ ကုုိဖုုတ္ ခ်င္ေနတာ စမ္းသပ္ေနတာ ဘယ္နည္းေကာင္းလဲ ေပါ့ ေနာက္မွ ပဲ ေပါင္မုုန္ ့လုုပ္နည္းတခ်ဳိ ေရးလုုိက္ပါ့မယ္ အခုုေတာ့ ခ်က္စားျဖစ္ တဲ့ ျပည္ၾကီး ငါး ပဲ ငပိခ်က္ လုုပ္နည္း ေလး ေရးေပးလုုိက္ပါတယ္
ျပည္ၾကီး ငါး ပဲ ငပိခ်က္ ရန္ လုုိ အပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ျပည္ၾကီး ငါး ခပ္လတ္လတ္အရြယ္ ႏွစ္ ေကာင္ ကုုိ အထဲက ပစၥည္းမ်ားထုုတ္ျပီး သန္ ့ ရွင္းေရး လုုပ္ျပီး အကြင္းေလးမ်ား လွီးထားပါ လွီး ျပီးသာ ျပည္ၾကီး ငါးမ်ားကုုိ ေရးေႏြး ပူပူ မွာ ခဏ စိမ္ထားလုုိက္ပါ ျပည္ၾကီး ငါး အရည္ ထြက္ နဲ ေအာင္ လုုပ္တာပါ ျပီး ရင္စစ္ထားလုုိက္ပါ
ငရုုတ္သီးအေျခာက္ ေတာင့္ ၅ေတာင့္
ငရုုတ္ပြ တခုု ကုုိေလးေထာင့္ေလးမ်ား လွီးထားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ လတ္လတ္တလုုံးကုုိ ၆ စိပ္စိပ္ထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥ ၃ဥ ေလာက္
ပဲ ငပိ အခ်ဳိ သုုိ ့မဟုုတ္ အငံ စားပဲြတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းေမာက္ ေမာက္ ကြ်န္မ က black soya bean
သုုံးလုုိက္ပါတယ္။
ဒါ ဆုုိ ခ်က္ ရေအာင္ ေနာ္ ပထမ ဆီ ေယာက္ခ်ဳိ တဇြန္းစာေလာက္ မွာ ငရုုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ကုုိ
ေ ၾကာ္ ပါ ျပီး ရင္ ဆီတဝက္ ေလာက္ ခပ္လုုိက္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ တျပားရုုိက္ထားတာကုုိ ဆီထဲမွာ ဆီသတ္ျပီး ျပည္ၾကီးငါး ထည့္ပါ ျပီး ရင္ ငရုုတ္ပြ ေတာင့္ လွီးထားတာ ထည့္ပါ အဖုုံး ၃မီနစ္ေလာက္ အုုပ္ထားျပီး ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း ထည့္ပါ ပဲငပိထည့္ပါ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ထည့္ပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ပါ ျပီး ရင္ အေရာင္ သိတ္မလွ ရင္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ေလာက္ ထည့္လုုိက္ပါ ကြ်န္မ က black soya bean သုုံးလုုိက္ေတာ့ ပဲ ငံျပာရည္အေနာက္ထည့္စရာ မလုုိ ေတာ့တာပါ ၁မီနစ္ ၂မီနစ္ေလာက္ခ်က္ျပီး ရင္ ငရုုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ထည့္ ျပီး ေမြ ျပီးရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတခြက္ ရပါျပီ။
Labels:
တရုတ္အစားအစာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ျပည္ၾကီးငါးေလးစားခ်င္တယ္
ReplyDelete