Sunday, July 15, 2012

ကင္မခ်ီ ေလး လုုပ္စားရေအာင္





                                            ကင္မခ်ီ လုုပ္ရန္လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

မုုန္ ့ညွင္း ထုုတ္ ၅၀၀ဂရမ္
sea salt လက္တဆုုတ္
သၾကားလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
ကုုိရီးယား ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ကုုိရီးယား ငံျပာရည္ 40ml
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥ ၃ဥ
ၾကက္သြန္ နီ တျခမ္း
ဂ်င္းအျပားေလး ၂ျပား
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ပင္

ပထမၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ့ ဂ်င္းကုုိေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္နီ ကိုု အတုုံးေသးေသးေလးမ်ားလွီးထားပါ
ၾကက္သြန္မိတ္ကုုိ တလက္မအရြယ္ေလးမ်ားျဖတ္ပါ
ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ငံျပာရည္ သၾကား ၾကက္သြန္ အျဖဴ ဂ်င္း ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္မိတ္အားလုုံးကုုိ ေရာျပီး
နယ္ထားပါ ။




                                      လုုပ္နည္း

ပုုံပါအတုုိင္း မုုန္ ့ညွင္းထုုတ္ကုုိ ဆားတဝက္ နဲ ့အရြက္အနံပက္ေပးထားပါ အရြက္ တုုိင္းဆားဝင္ပါေစ





၁နာရီခဲြ ၂နာရီေလာက္ထားလုုိက္လ်င္ ေအာက္ ပုုံ အတုုိင္း အရြက္ မ်ား ႏြမ္းလာပါမည္



ႏြမ္း လာတဲ့ အရြက္မ်ား ကုုိ က်န္ဆားတဝက္ထည့္ထားေသာ ေရ တြင္ ၃နာရီ ၄ နာရီေလာက္ဆိမ္ပါမည္




ျပီး လ်င္ အရြက္ မ်ားကုုိ ေရ နဲ ့ေဆးျပစ္ျပီး ေရ ခဏ စစ္ထားပါမယ္ ျပီးမွ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ငရုုတ္သီးအႏွစ္ ကုုိ
အရြက္ တုုိင္းမွာ သုုတ္ပါမည္



 သုုတ္ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း ေလလုုံတဲ့ဘူးထဲမွာ ထည့္ျပီး ၂၄နာရီၾကာေအာင္ ပိတ္ထားျပီး ရင္ စားလုုိ ့ရပါျပီ
ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲ မွာ ထားျပီစားပါ




                   ပုုံမွာ sea salt


                                        ကုုိရီယား ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ပုုံ

             



                                       ကုုိရီးယား ငံျပာရည္ ပုုံ

                               

2 comments:

  1. Thanks for sharing ..I will try to make it..(^_^)

    ReplyDelete
  2. မေန႔ကလုပ္ထားေသးတယ္ မမစႏၵီ ကင္ခ်ီလုပ္တိုင္း အရမ္းေက်းဇဴးတင္တယ္ ခ်စ္မကို

    ReplyDelete