Monday, April 16, 2012

ခရမ္း သီး ပုုဇြန္ ငပိခ်က္ ေလး ခ်က္ၾကရေအာင္


တေန ့တေန ့ အလုုပ္ရူတ္ေနတာ နဲ ့ ကုုိယ့္ ဘေလာ့ ေလး မွာေတာင္ ဟင္း ပုုံ မွန္ မတင္ျဖစ္ ျဖစ္ေန
တာ ခြင့္ လြတ္ပါ  ဒီေန ့ ေတာ့ခ်က္ စားျဖစ္ တဲ့ ခရမ္း သီး ပုုဇြန္ ငပိခ်က္ေလး

လုုိအပ္ တဲ့ပစၥည္း မ်ား
 ခရမ္း သီး ခပ္ ရြယ္ ရြယ္ ၄လုုံး အရွည္ ဆုုိရင္ ၂လုုံး
ပုုဇြန္ ၂၀၀ဂရမ္
ပုုဇြန္ ေျခာက္ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၃ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ေလာက္
ငပိ စိမ္းစား စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္သြန္ နီ တလုုံး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မြာ

ပထမ ခရမ္း သီးကုုိ တဝက္ လွီး ျပီး ပုုံ ပါအတုုိင္း ဆီမ်ားမ်ား နဲ ့ေၾကာ္လုုိက္ပါ
ေၾကာ္ ေနစဥ္ ဟုုိဘက္ ဒီ ဘက္ လွန္ ေပးလုုိက္ပါ ႏွစ္ဖက္ လုုံး က်က္ရန္



၃မီနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးရင္ ပုုံ ပါအတုုိင္း ဆီ စစ္ ထားလုုိက္ပါ ျပီးရင္ ၁ခုု ကုုိ ၄ခုု ျဖစ္ေအာင္ လွီးထားလုုိက္ပါ



ၾကက္သြန္ အနီ အျဖဴ ကုုိ ငပိေၾကာ္ သလုုိ အရင္ ေၾကာလုုိက္ ျပီးမွ ပုုဇြန္ ေျခာက္ ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ ဆ
ႏြင္း ငပိတုုိ ့ကုုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ ငပိေၾကာ္ေလး လုုိ ရရင္ ပုုဇြန္ အခြံ ႏြာ ထားတာ မွားကုုိ ထည့္လုုိက္ ပါ
ေအာက္ ပုုံမွာ ပုုဇြန္ ေျခာက္ ငပိတုုိ ့ကုုိ ဆီသတ္ထားတာပါ။




ပုုဇြန္ ထည့္ျပီး ရင္ အရသာ အေန နဲ ့ငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့ အနည္းငယ္ ထည့္လုုိက္ပါ
ျပီး ရင္ ေၾကာ္ထား တဲ့ ခရမ္း သီးလွီးျပီးသာမ်ားကုုိ ထည့္ ပါ မေၾကေအာင္ ေမြ ပါ ဒါ မွ ခရမ္းသီးပုုံေလးလဲ
လွ ပုုဇြန္ ေလး နဲ ့လဲ ေရာ ျပီးသာ ျဖစ္ ပါမယ္ ပုဇြန္ လဲ က်က္ ခရမ္းသီး ထဲလဲ အရသာဝင္ ျပီးဆုုိ မီးပိတ္လုုိက္ပါ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ခရမ္းသီး ပုုဇြန္ ငပိခ်က္ေလး ရျပီေနာ္



No comments:

Post a Comment