Wednesday, August 29, 2012

Pancake ေလးလုုပ္စား ရေအာင္



ကြ်န္မ ဟင္းေတြမုုန္ ့ေတြ မတင္ ျဖစ္တာ ၾကာလုုိ ့ ခြင့္လြတ္ပါ ေပါင္မုုန္ ့ကုုိ ၾကဳိးစားျပီးလုုပ္ေနတာ ေပါင္မုုန္ ့တခုု ဖုုတ္ဖုုိ ့ရာ နယ္ျပီး ႏွပ္ထား ရတာ ၂နာရီ ေလာက္ ျပီး ရင္ ပုုံလုုပ္ျပီး တခါ ထပ္ထားရတာ ရယ္ နဲ ့ေန ့တဝက္ေလာက္ ကုုန္ သြား ေရာ ဒါနဲ ့ပဲ ကုုိယ့္ blog ေလး မွာ ဘာမွမတင္ ႏုုိင္ ျဖစ္ေနတာ ဒီေန ့ေတာ့
Pancake လုုပ္စားတာနဲ ့အေျပးအလြား ေရး လုုိက္ပါတယ္

                                Pancake ၈ခုု စာလုုပ္ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

                         Self raising flour 100 gm
                         baking powder  1/4 tsp
                         melted butter 10gm
                         milk 100ml
                         1 small egg
                         sugar 30gm


                                     လုုပ္နည္း


ပထမ ဂ်ဳံ ရယ္ baking powder သၾကား အားလုုံးကုုိ အရင္ေရာထားျပီးပါ ၾကက္ဥ ရယ္ႏုုိ ့ရယ္ ကုုိ ေဖ်ာ္ထားပါ ျပီး မွ ႏွစ္ ခုု လုုံးကုုိ ေရာျပီး melted better ထည့္ပါ ျပီး ရင္ ျပစ္ျပစ္ေလး ေဖ်ာ္ပါ မက်ဲ ပါေစနဲ ့ အုုိး ၂လက္မခဲြ အုုိး သုုိ ့မဟုုတ္ အုုိး ျပား ၾကီး နဲ့လဲ လုုပ္ လုုိ ့ရပါတယ္ အုုိး အၾကီး ဆုုိ ၃ခုုေလာက္ လုုပ္ လုုိ ့ရျပီး အုုိး အေသး ကေတာ့ပုုံလွ ျပီး တခုု ျခင္း ပဲ လုုပ္လုုိ ့ရပါတယ္ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ဂ်ဳံအႏွစ္ ကုုိ စားပဲြတင္ဇြန္း နဲ့ ခပ္ျပီး လုုပ္ပါ မုုန္ ့တခုု ကုုိ
ဇြန္း၃ဇြန္း ေလာက္ အနည္းဆုုံးထည့္လုုပ္ျပီး အုုိးမွာ ေထာပတ္ သုုိ ့မဟုုတ္ ဆီ အနည္း ငယ္ထည့္ျပီး လုုပ္ပါ
ေအာက္ တဖက္ ၾကက္ရင္ လွန္ ျပီး ၂မီနစ္ ၃မီနစ္ေလာက္ထား ရင္ ရပါျပီ ဒါဆုုိ စားေကာင္းတဲ့ Pancakeရျပီေနာ္ ပ်ားရည္ ရယ္ whipping cream ေလး နဲ ့တဲြစားရင္ စားေကာင္းလုုိ ့
  

ပုုံမွာ အုုိး အေသးနဲ ့လုုပ္ထားတာပါ ကြ်န္ မ က ဒီတုုိင္း အီ လုုိ ့blue berries ေလး ကုုိ လုုပ္တုုန္းထည့္လုုိက္ပါတယ္။


ရျပီေနာ္ ပ်ားရည္ ရယ္ whipping cream ေလး နဲ ့တဲြစားရင္ စားေကာင္းလုုိ ့
                       

           

Sunday, August 19, 2012

ၾကက္ဥ ေပါင္မုုန္ ့ ေၾကာ္စားရေအာင္


ဒါေလး က ေတာ့ ညေနစာ ေခါက္ဆဲြ ျပဳတ္ ေသာက္ ျပီး တဲ့အခ်ိန္မွာ အခ်ုုဳိ စားခ်င္တာ နဲ ့ထလုုပ္လုုိက္တဲ့
ၾကက္ဥ ေပါင္မုုန္ ့ေၾကာ္ လူတုုိင္း ေၾကာ္တတ္မွာပါ ဒါေပမဲ့ အခုု လုုိ ကုုိယ္တုုိင္ လုုပ္ blue berries jam ေလး နဲ ့တဲြစားတာ ေကာင္းလုုိ ့


                                          ၾကက္ဥ ေပါင္မုုန္ ့ေၾကာ္ရန္ လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

              ေပါင္မုုန္ ့ ၄ခ်ပ္
              ၾကက္ဥ အၾကီး ႏွစ္လုုံး
              သၾကား စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း
               ႏုုိ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
              ဆီ အနည္းငယ္


                                         လုုပ္နည္း


              ပထမ ၾကက္ဥႏွစ္လုုံးကုုိ ေဖါက္ျပီး သၾကား ႏုုိ ့အားလုုံးနဲ ့ေဖ်ာ္ထားလုုိက္ ပါ ျပီး ရင္ ေပါင္မုုန္ ့တခ်ပ္ ခ်င္းစီ ႏွစ္ ျပီး ေၾကာ္ပါ။

ဒယ္ အုုိး အျပားမွာ ဆီကုုိသုုတ္ ရုုံေလာက္ပဲ ထည့္ျပီး ေပါင္မုုန္ ့ ထည့္ေၾကာ္ပါ ၾကက္ဥၾကက္ ရင္ ဟုုိဘက္ ဒီဘက္ လွန္ပါ တခုုျပီး သြားတုုိင္း ဆီ ကုုန္ရင္ ဆီနဲနဲ ထပ္သုုတ္ျပီး ေၾကာ္ပါ
ျပီး ရင္ strawberries ,blue berries တခုုမဟုုတ္ တခုု လက္တစုုတ္ေလာက္ ကုုိ သၾကားလက္တဆုုတ္ေလာက္ နဲ ့မီးေအးေအး နဲ ့ခ်က္ပါ အသီး ေလးမ်ား ေပ်ာ့လာရင္ခ်လုုိက္ျပီး ေပါင္မုုန္ ့ေၾကာ္ နဲ ့တဲြစားပါ ။

ၾကက္သားလုုံး ကုုန္းေဘာင္ ၾကီးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားရေအာင္



ကုုိယ့္ ဘေလာ့ ေလး ကုုိ ျပစ္ထားသလုုိ ေတာင္ ျဖစ္ ရတယ္ အလုုပ္မ်ား ျပီး မုုန္ ့ေတြ တခုုျပီးတခုုဖုုတ္ေနလုုိ ့ ဖုုတ္ ျပီး သာ မုုန္ ့လုုပ္နည္း ေလး မ်ားကုုိ လဲ တင္ေပးသြားပါမယ္ အခုု သိတ္မၾကာခင္ က ခ်က္ စားျဖစ္တဲ့ ၾကက္သား လုုံး ကုုန္းေဘာင္ ၾကီး ေၾကာ္ ခ်က္နည္း ေလး ပါ

                         ၾကက္သားလုုံး ကုုန္း ေဘာင္ ၾကီး ေၾကာ္ ရန္ လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သား ၾကိတ္ျပီး သား ၃၀၀ ဂရမ္(ကြ်န္မ ကေတာ့ကုုိယ္ ဟာကုုိယ္ ၾကက္ေပါင္သားမ်ား ကုုိ အသားၾကိတ္ စက္ေလး နဲ ့ၾကိတ္လုုိက္ပါတယ္
တရုုတ္ဟင္း ခ်က္ ဝုုိင္ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေျပာင္းဖူး မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္
ငရုုတ္သီးအေျခာက္ေထာင့္ ၇ေတာင့္
ၾကက္သြန္ နီ ဥ ခပ္ရြယ္ရြယ္ ၃ဥေလာက္ကုုိ ေလးစိပ္လွီးထားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ရြယ္ ရြယ္ ၂လုုံးကုုိ တလုုံးေလးစိပ္လွီးထားပါ
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ပင္ေလာက္ ကုုိ တလက္မ အရြယ္ ဆီ ျဖတ္ထားပါ
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တဇြန္း
သၾကားအနည္းငယ္

                                            လုုပ္နည္း

ပထမ ပုုံပါအတုုိင္း ၾကက္သား ၾကိတ္ျပီးသား အသား မ်ား ကုုိ ဟင္းခ်က္ဝုုိင္ ေျပာင္းဖူး မွုုန္ ့အသားမွုုန္ ့
ဆား ဂ်င္း အနည္းငယ္ေထာင္းထားတာမ်ားကုုိနယ္ပါမယ္
ျပီး ရင္ ဆီပူပူ မွာ ရဲေအာင္ ေၾကာ္ပါမယ္
ငရုုတ္သီး အေျခာက္ေထာင့္ ၇ေတာင့္ေလာက္ကုုိလဲ ေၾကာ္ျပီး စယ္ထားပါ

ေၾကာ္ထားတာမ်ားကုုိ ဆယ္ထားျပီး ရင္ ၾကက္သားလုုံး ကုုန္းေဘာင္ ေၾကာ္ပါမည္

ပထမ ဂ်င္း၂ျပား၃ျပား ရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥထုု ထားတာရယ္ကုုိ ဆီ စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္မွာ
ဆီသတ္ျပီး ရင္ ၾကက္သြန္ အနီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ ခ်က္ပါ နဲနဲ ႏြမ္းလာလွ်င္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ထည့္ပါ
သၾကားတဇြန္းေလာက္ ထည့္လုုိက္ပါ ျပီးရင္ ၾကက္သားလုုံးနဲ ့ငရုုတ္သီးေၾကာ္ထည့္ျပီးေမြ ပါ
ျပီး ရင္ ေရ စားပဲြတင္ဇြန္း ၄ ၅ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး ပြတ္ပြတ္ဆူ ရင္ ခ်ပါ စားလုုိ ့ေကာင္း တဲ့ ၾကက္သားလုုံး ကုုန္းေဘာင္ ၾကီးေၾကာ္ရပါျပီ

                        ပုုံမွာ ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သားလုုံး နဲ ့ ငရုုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္
               

Thursday, August 9, 2012

ေကာ္ျပန္ ့ၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ေလး လုုပ္စားရေအာင္ ေနာ္



ကြ်န္မ ပုုိ ့စ္ ေလးေတြ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာလုုိ ့ ဒီေန ့ေတာ့ေကာ္ျပန္ ့ကုုိ ပုုံမုုန္ အတုုိင္း လိပ္ျပီး ျပီးမွၾကက္ဥေခါက္ျပီးသာထဲ ႏွစ္ေၾကာ္လုုိက္တာ ၾကက္သားလိပ္ ဝက္သားလိပ္ေလး လုုိ စားေကာင္းလုုိ ့

လုုိ အပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား


 ေကာ္ျပန္ ့ရြက္ ၁၁ရြက္ (frozen ေကာ္ျပန္ ့ရြက္ကုုိ ေရခဲ ေသတၱာထဲက ၄၅မီနစ္ထုုတ္ျပီး ရင္ အဝတ္စုုိေလးနဲ ့ဖုုံး ထားျပီး ျပီးမွ တရြက္ ခ်င္းဆီကုုိယူျပီးလိပ္ပါ)

ပုုဇြန္ အခြံခြာျပီး ၁၀ေကာင္ေလာက္ကုုိ ႏူပ္ႏူပ္ဆင္းထားပါ
မွုုိ အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္မိတ္အနည္းငယ္ကုုိ လဲပါးပါးလွီး ထားပါ
ဥနီ တဥေလာက္ ကုုိလဲ ပါးပါးလွီးပါ
ကုုန္ေနလုုိ ့မပါတာပါ
ပဲပင္ေပါက္ ၂၀၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ ၃လုုံး အသားမွုုန္ ့ထည့္ျပီး ေခါက္ထားပါ



                                     လုုပ္နည္း



ပထမ ပုုဇြန္ ကုုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ ျပီးလွ်င္ မွုုိ တုုိ ့ပဲပင္ေပါက္ ၾကက္သြန္မိတ္တုုိ ့ထည့္ ပါ ခရုုဆီ အသားမွုုန္ ့ထည့္ေၾကာ္ပါ ႏြမ္း တဲ့ အထိေၾကာ္လုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ဇကာ နဲ ့စစ္ထားလုုိက္ ပါ အရည္မ်ား က်န္လွ်င္ေကာ္ျပန္ ့လိပ္လုုိ ့မေကာင္းပါ   ဒါဆုုိရင္ ပုုံပါအတုုိင္း လိပ္ပါ မည္ ထိပ္ပိတ္ ဖုုိ ့အတြက္ ဂ်ဳံမွုုန္ ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္ေလာက္ ကုုိ ေရ နဲ ့ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ျပီ ေကာ္ျပန့္လိပ္ျပီးသာထိပ္ေလးပိတ္လုုိက္ပါ။


 အခုု လိပ္ျပီး သြားတဲ့ ေကာ္ျပန္ ့ေလးမ်ား ရျပီ ဆုုိလ်င္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ ထဲ ကုုိႏွစ္ေၾကာ္ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ေကာ္ျပန္ ့ၾကက္ဥႏွစ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ ။

Sunday, August 5, 2012

မုုန္ ့ျပားသလက္ လုုပ္စားရေအာင္



ဒီေန ့ေတာ့ မုုန္ ့ျပားသလက္ေလးလုုပ္စားပါတယ္ အဆင့္ဆင့္မရုုိ္က္လုုိက္ ႏုုိင္ပါဘူး ဒါေပမဲ့ သိတ္လဲ မခက္လုုိ ့လုပ္စားၾကည့္ေနာ္

မုုန္ ့ျပားသလက္ ရ ခုုစာလုပ္ရန္လုုိ အပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

rice flour 60gm (ေမြး ဆန္မွုုန္ ထုုတ္လဲ သုုံးလုုိ ့ရပါတယ္)
baking soda 1/8tsp 
ေရ 150ml
ဆားအနည္းငယ္ 
အသားမွန္ ့အနည္းငယ္
ပဲျပဳတ္ လက္တဆုုတ္ ေလာက္ 
ဂ်င္း လက္တစစ္ေလာက္ ကုုိ ေသးေသးေလး ခ်စ္ထားပါ
နံနံပင္ သုုိ ့မဟုုတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ ၃ ၄ပင္ 
အုုိး သုုတ္ ရန္ brush သုုိ ့မဟုုတ္ ဆီသုုတ္ လုုိ ့ရတဲ့ ပစၥည္းတခုုတခုု 


လုုပ္နည္း 

ပထမ ဆန္မွုုန္ ့ေရ baking soda ဂ်င္း ဆား အသားမွုုန္ ့တုုိ ့ကုုိ ေဖ်ာ္ျပီး နာရီဝက္ ၁နာရီေလာက္ထားလုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ေအာက္မွာ ျပထားတဲ့အုုိးေလးမ်ားထဲ ကုုိ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ဝက္ ခန့္ထည့္ျပီး မုုန္ ့ရည္ေယာက္ ခ်ဳိ တဇြန္း ခဲြ စာေလာက္ ထည့္ျပီး ပဲဲျပဳတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ လွီးထားတာေလး မ်ားကုုိ ထည့္ ပါ ျပီး ရင္ အဖုုံး အုုပ္ထားပါ ကြ်န္မ ကတျပဳိင္ ထဲႏွစ္အုုိး လုုပ္လုုိက္ပါတယ္ ျပိး ရင္ အနားေလးတင္းလာ လွ်င္ မုုန္ ့မ်က္ႏွာ ျပင္ ကုုိ ဆီသုုတ္ ေပးပါ ျပီး ရင္ ျပန္ဖုုံးလုုိက္ပါ ဆီကုုိ ခဏခဏသုုတ္ေပးျပီး ေအာက္ နားမ်ား နဲ နဲ ကြ်တ္ လာ ရင္ ရပါျပီ အခ်ိန္ အေန နဲ့ တခုုကုုိ ၅မီနစ္ေလာက္ ၾကာပါတယ္ ဒါဆုုိ ရန္ကုုန္ အလြမ္းေျပ မုုန္ ့ျပားသလက္ ေလး ရျပီေနာ္ 


မုုန္ ့ျပားသလက္ လုုပ္ ရန္ အတြက္ ၃လက္မ မရွိတရွိ ပတ္လည္ အုုိးေလးမ်ား 



Thursday, August 2, 2012

ပဲ ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူေလး လုုပ္စားရေအာင္





ပဲ ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူ ေလး လုုပ္စားထားတာ ၾကာပါျပီ အခုုမွပဲ တင္ျဖစ္ လုုိ ့

                           လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

          ေကာက္ညွင္း ဆန္ ၁ခြက္ခဲြ
          red bean တခြက္ မျပည့္တျပည့္ သိတ္မ်ားတာမၾကဳိက္ရင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ
          ဆား အနည္းငယ္
          အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
          ဆီ အနည္း ငယ္
          တဲြစား ရန္ ျခစ္ျပီး အုုန္း သီး လက္တစုုတ္ေလာက္
          ႏွမ္း နဲ ့ဆား ကုုိ ေရာေထာင္းပါ


                                         လုုပ္နည္း
     
        ေကာက္ညွင္း ဆန္ ၁လုံးခဲြေလာက္ကုိ ၂နာရီေလာက္ေရစိမ္ျပီး
Red bean ကုိ လည္း ၄နာရီေလာက္ေရစိမ္ထားလုိက္ပါတယ္ ျပီးမွေပါင္းအုိးထဲမွာဆားအနည္းငယ္အသားမွုုန္ ့ အနည္းငယ္ ဆီ ေလး လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း ေလာက္ ထည့္ျပီး ၃၅မီနစ္ေလာက္ေပါင္းလုိက္ပါတယ္ ၁၅မီနစ္တခါေလာက္ေရျဖန္းျပီး ဇြန္းနဲ ့ေမြလုိက္ပါတယ္ ၃၅မီနစ္ေပါင္းျပီးအုန္းသီးျဖဴး ႏွမ္းေထာင္းျဖဴးျပီးရင္ စားေကာင္းတဲ့ ေကာက္ညွင္းေပါင္းေလးရပါျပီ
             



ၾကက္သား ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ခ်က္ ေလး ခ်က္စားရေအာင္


ကြ်န္မ လဲ ဟင္း ကုုိ ေန ့တုုိင္း မတင္ ႏုုိင္ တာခြင့္လြတ္ပါ ကြ်န္မ ဝါသနာ ပါတဲ့ မုုန္ ့ဖုုတ္ တဲ့ဖက္ကုုိ လွည့္ေနလုုိ ့ေနာက္ မွ မုုန္ ့ဖုုတ္ တာေလး မ်ားကုုိ တင္ေပးသြားပါမယ္
ဒီေန ့ေတာ့လြယ္ လဲလြယ္ ခ်က္ ရတာ ျမန္လဲ ျမန္ တဲ့ ၾကက္သား ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်က္ေလး ခ်က္ စားရေအာင္

                                         လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

             ၾကက္ေပါင္ အေပၚ ပုုိင္း အပုုိင္းၾကီး ၂ပုုိင္း
             ၾကက္သြန္ ျဖဴ အမြာ ၇မြာေလက္ ကုုိ အျပားေလးမ်ား လွီးထားပါ
             tomato sauce 2tbsp
             HP sauce  2 tbsp
             သၾကား စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
             ပဲ ငံျပာရည္အၾကည္ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
             အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
             နံနံပင္ ၃ပင္ ၄ ပင္
             ဆီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ရန္


                        လုုပ္နည္း

    ၾကက္သား ကုုိ tomato sauce ,HP sauce ,အသားမွုုန္ ့တုုိ ့နဲ ့နယ္ျပီး ခဏထားလုုိက္ပါ
   ပထမ ဆီ ထဲ မွာ ၾကက္သြန္ ျဖဴ လွီးထားတာ မ်ားကုုိ ေၾကာ္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ား ၾကြတ္လာလွ်င္   ပန္းကန္ တခုု နဲ ့ဆယ္ထားလုုိက္ပါ ျပီး ရင္ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သား ကုုိ ဆီ အုုိး ထဲ မွာ အနားတင္ ေအာင္
လွိမ့္လုုိက္ပါမယ္ ျပီး ရင္ ဆီ ကုုိ ဖယ္လုုိက္ ျပီး ၾကက္သား ကုုိ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ သၾကား ေရ တုုိ ့ထည့္ျပီး တည္ပါမည္ ေရျပစ္လာ ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ကုုိ အုုပ္ပါမယ္ ျပီး ရင္ နံနံပင္ အုုပ္ ျပီး ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္း
တဲ့ ၾကက္သား ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ခ်က္ ေလး ရပါျပီ