Wednesday, May 30, 2012

ဘဲသား ဟင္း ႏူးႏူး ေလး ခ်က္ ၾကရေအာင္


ၾကက္သား ဟင္း ခ်က္ နည္းက ဘာမွမဟုုတ္ေပ မဲ ့ဘဲသား ၾကေတာ့ နဲနဲ ေလး ခက္မလား လုုိ ့ခ်က္ နည္း
ေလး ရွယ္လုုိက္တာပါ တကယ္လဲစားေကာင္းလုုိ ့ပါ


ဘဲသား ဟင္းခ်က္ ရန္လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ဘဲတျခမ္းကုုိ ခပ္ရြယ္ရြယ္တုုံးထားပါ
ဆီ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ခပ္ရြယ္ရြယ္ ၃ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ဥ
ဂ်င္းလက္တဆစ္ေလာက္ကုုိ အျပားလွီးျပီး
ငံျပာရည္အနည္းငယ္
ရွာလကာ ရည္ စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ဆႏြင္း မွုုန္ ့အနည္းငယ္
ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီး မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္



ပထမ ဘဲသားမ်ားကုုိ ရွာလကာရည္ ငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့တုုိ ့နဲ ့နယ္ထားျပီး ၁၅မီနစ္ေလာက္ထားလုုိက္ပါ




ျပီးရင္ ပုုံပါအတုုိင္း ၾကက္သြန္ အနီအျဖဴ ဂ်င္း ေထာင္းထားတာမ်ားကုုိ ဆီသတ္ပါ ။







ျပီး ရင္ ဘဲသားကုုိ ထည့္လုုိက္ ပါ ေရ ကုုိ ဘဲ သားမ်ား ဖုုံးတဲံ အထိ ထည့္ေပးလုုိက္ပါ အရသာ အျဖစ္
ငံျပာရည္ ေလး နည္းနည္းထပ္ထည့္လုုိက္ပါ။






ပုုံ တြင္ ျပသည့္ အတုုိင္း ေရထည့္ပါ ။





အဖုုံး ဖုုံး ျပီး တနာရီေလာက္ ခ်က္ လုုိက္ ရင္ ဆီ ျပန္ သြား ပါျပီ စားလုုိ ့ေကာင္း တဲ့ ဘဲ သား ဟင္းႏူ း ႏူး
ေလး ရ ပါျပီ ။






Monday, May 28, 2012

အားလူး ပုုဇြန္လိပ္ေၾကာ္



ရန္ကုုန္ျပန္ေတာ့ ေရြဘဲ မွာ စားခဲ့ ရတာ ေလးကုုိ ၾကည့္ျပီး ေၾကာ္ၾကည့္တာပါ

အာလူး ပုုဇြန္လိပ္ေၾကာ္ အတြက္ လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား(၁၅ခုုစာ)
အား လူး ခပ္ၾကီး ၾကီး တလုုံးခဲြေလာက္
ပုုဇြန္ ခပ္ရြယ္ရြယ္ေလးမ်ား အေကာင္ ၁၅ေကာင္ေလာက္
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္

ပထမ ပုုံပါအတုုိင္း အားလူးကုုိ အခြံ ႏြာ ျပီး ခပ္ပါးပါး ေလး ျခစ္လုုိက္ပါ
ပုုဇြန္ကုုိ အခြံႏြာ ျပီး အသားမွုုန္ ့ဆား နဲ ့နယ္ပါ







ျပီး ရင္ ပုုံ ပါအတုုိင္း ပုုဇြန္ ကုုိ အားလူးထဲ ထည့္လိပ္ ပါ ျပီးရင္ သြားၾကားထုုိး ထံေလး နဲ ့ထုုိးျပီး ဆီပူပူ
မွာ ေၾကာ္ ပါ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ အားလူး ပုုဇြန္လိပ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။



Sunday, May 27, 2012

dessert egg pudding လုုပ္စားရေအာင္


ခ်ဥ္ ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ေလး မ်ားခ်က္ ျပီး လုုိ ့ ကေလး မ်ားလဲ ၾကဳိက္ လူၾကီးမ်ား လဲ ၾကဳိက္ ႏုုိင္ မဲ့
ပူတင္းေလး ဖုုတ္စားရေအာင္ ေနာ္

ပူတင္း ဖုုတ္ ရန္လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား( ပူတင္း ၃ခုုစာ အတြက္)
milk 200ml
2eggs
120gm of sugar
vanilla essence 1 tsp


ပုုံမွာ ဖုုတ္ ရန္ျပင္ဆင္ ထားတာပါ

ပထမ သၾကား ၅၀ဂရမ္ကုုိ ေရ 50ml ကုုိ အရင္ က်ဳိပါ ျပီး ရင္ ပူတင္း ခြက္ ေလး မ်ား ထဲကုုိ ေထာပတ္
အရင္သုုတ္ျပီး ရင္ သၾကားေရ အျပစ္ ကုုိ နဲနဲ ဆီ ေလာင္းထည့္ ထားပါ ျပီး ရင္ ပူေႏြး တဲ့ ႏုုိ ့ ရယ္
ၾကက္ဥ ရယ္ က်န္ သၾကား ရယ္ကုုိ ေခါက္ ျပီး ခြက္ ရဲ့ ၄ပုုံ ၃ပုုံေလာက္ အရြယ္ ေလာင္းထည့္လုုိက္ပါ
၃ခြက္ လုုံးကုုိ




ျပီး ရင္ ပုုံပါ အတုုိင္း အလူမီနီယမ္ စကၠဴ နဲ ့ပူတင္းခြက္ ေလး မ်ားကုုိ ဖုုံး ျပီးရင္ 200  ဒီဂရီ C တြင္
ဗန္းကုုိ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၂၅မီနစ္ ဖုုတ္လုုိက္ပါ




ဖုုတ္ျပီး သြားတဲ့ ပူတင္းမ်ား အေအး ခံျပီး ရင္ စားမဲ့ ခြက္ ထဲ ကုုိ ေမွာက္ ထည့္လုုိက္ပါ
ၾကဳိက္ရာ အသီး နဲ ့တဲြစား ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ပူတင္း ရပါျပီ ။




Friday, May 25, 2012

မက်ီးရြက္ ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စား ရေအာင္


ကြ်န္မ တာဝန္မေက်သလုုိ ျဖစ္ ေနတယ္ အလုုပ္မ်ားေန လုုိ ့ဟင္းမ်ား မတင္ျဖစ္ ႏုုိင္ တာခြင့္လြတ္ပါ
ဒီေန ့ေတာ့ ရန္ကုုန္က ယူလာတဲ့ မက်ီး ရြက္ ေလး ကုုိ ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ မက်ီးရြက္ မရ ရင္
မက်ီးရြက္ အစားကင္ပြန္းရြက္ ကုုိ လဲ ေၾကာ္စားလုုိ ့ရပါတယ္။

မက်ီးရြက္ ေၾကာ္စားရန္လုုိ အပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
မက်ီးရြက္  ၃၀၀ဂရမ္
ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း
ဆႏြင္း မွုုန္ ့အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ စားပဲြတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း အေပါ့ အငံျမည္းျပီးထည့္ပါ
အသားမွုုန္ ့ အနည္းငယ္
ငရုုတ္သီး အၾကမ္း မွုုန္ ့(ငပိေၾကာ္ရင္သုုံးတဲ့ ငရုုတ္သီး )စားပဲြတင္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္တဇြန္း
ေရ 200ml
ၾကက္သြန္ အနီ ရြယ္ရြယ္ ႏွစ္ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မြာ
ဆီ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၄ဇြန္း ၅ဇြန္း


ပထမ ပုုံ တြင္ ျပထားသည့္ အတုုိင္း မက်ီးရြက္ ရယ္ ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ ဆႏြင္းမွုုန္ ့ ဆီ ၾကက္သြန္
အျဖဴ အနီ ေထာင္းထားတာ ရယ္ေရ ရယ္ ပုုဇြန္ေျခာက္ ရယ္  တုုိ ့ကုုိ မီးဖုုိ တြင္ စတည္ပါ



၅မီနစ္ ၆မီနစ္ တည္ျပီး ေမြ ပါ ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း ငရုုတ္သီး အၾကမ္း မွုုန္ ့ ကုုိထည့္ ျပီး ဆက္ေမြ ပါ ဆီ လဲ
နည္းနည္းထပ္ ထည့္ေပးပါ အရသာ အျဖစ္ ငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့တုုိ ့ထည့္ပါ







ပုုံပါ အတုုိင္း ေရ ခမ္း ေအာင္ တည္ပါမည္ ေရ မ်ားခမ္း ျပီး ေျခာက္ လာလွ်င္ ေမြ ေနပါ လုုံးဝ ဆီေလး နဲ ့
ေျခာက္ေျခာက္ ေလး ျဖစ္ ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ မက်ီး ရြက္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ






Friday, May 18, 2012

သရက္သီး ငပိခ်က္ေလး ခ်က္စားရေအာင္


ရန္ကုုန္က အျပန္မွာ မခ်စ္စုု အစိမ္း အသီး မ်ားယူလာလုုိ ့ သရက္သီး ငပိခ်က္ေလးခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္
တျခား သရက္သီး အစိမ္း နဲ ့လဲခ်က္လုုိ ့ရပါတယ္

သရက္သီး ငပိခ်က္ ခ်က္စားရန္လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
သရက္သီး ခပ္ရြယ္ရြယ္ တလုုံး
ငပိ အနည္းငယ္
ပုုဇြန္ေျခာက္ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၄ဇြန္း
ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္းတဇြန္း
ဆႏြင္း အနည္းငယ္
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္


ပုုံပါအတုုိင္း သရက္သီးကုုိ ဓါး နဲ ့ေပါက္ျပီးလွီး လုုိက္ပါ




ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး သရက္သီး ပုုဇြန္ေျခာက္ ငပိတုုိ ့ကုုိ ထည့္ ေၾကာ္ပါ





ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ ဆႏြင္း မွုုန္ ့ ေရ အနည္းငယ္ထည့္လုုိက္ပါ






သရက္သီး ႏြမ္းသည္ အထိခ်က္ ပါ ေရ လုုိ ရင္ လုုိ သလုုိ ထည့္ပါ
အရသာ ငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့ထည့္လုုိက္ပါ
ဆီ လုုိရင္ နည္းနည္းထည့္ျပီး ေျခာက္တဲ့ အထိ ခ်က္ ရင္ စားေကာင္းတဲ့ သရက္သီး ငပိခ်က္ ေလး ရ
ပါျပီ။




Wednesday, May 16, 2012

ရန္ကုုန္ေရာက္တုုန္း ေၾကာ္စားခဲ့တဲ့ ငါးဖယ္ပုုဇြန္ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ေလး


ငါးဖယ္ပုုဇြန္ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥၫ္းမ်ား

ရန္ကုုန္ျပန္ေန လုုိ ့ ဟင္းမ်ားကုုိ မတင္ႏုုိင္တာပါ အခုုရန္ကုုန္မွာ ေၾကာ္စားခဲ့တဲ့ဟာေလးကုုိျပန္  share
လုုိက္ပါတယ္
ငါး ဖယ္ ျခစ္ ၁၅၀ဂရမ္
ပုုဇြန္ အေသး အခြံႏြာျပီးသား ၁၀၀ဂရမ္
ေျပာင္းဖူး (sweet corn can ဗူး)ဗူး ရဲ့ သုုံးပုုံတပုုံ
ေျပာင္းဖူး မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ဇြန္းတဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္



ပုုံပါအတုုိင္း သုုံးမ်ဳိးလုုံးကုုိ တပုုံ ဆီ ပုုံ ထားျပီး




အားလုုံးကုုိ နယ္ လုုိက္ပါ





ျပီး လွ်င္ ဆီပူ ပူ တြင္ ထည့္ေၾကာ္ပါ ဒါဆုုိ စားေကာင္းတဲ့ ငါးဖယ္ ပုုဇြန္ေျပာင္းဖူး ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ





Wednesday, May 2, 2012

အားလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္စားရေအာင္


ခရီး သြား ဖုုိ ့ ပစၥၫ္းမ်ား မထည့္ပဲ မိတ္ေဆြ ေတြကုုိ ဒီေန ့ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ အားလူးကတ္တလိပ္ေၾကာ္
နည္း ေလး ရွယ္ လုုိက္ပါတယ္

အားလူး ကတ္တလိတ္ လုုပ္ရန္လုုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

အားလူးျပဳတ္ျပိး သားအလုုံးၾကီး ၃လုုံး
ဂ်ဳံမွုုန္ ့ ၇၀ဂရမ္
ေပါင္မွုုန္ ့ေျခာက္ ၁၀၀ ဂရမ္
ဆားအနည္းငယ္
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ငရုုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ဂ်ပန္ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ တလုုံး
ပထမ ျပဳတ္ျပီး သား အား လူးကုုိ ေျချပီး နယ္ပါ


ပုုံပါအတုုိင္း အားလူးကုုိ ဆား အသားမွုုန္ ့ ဂ်ပန္ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့တုုိ ့နဲ ့နယ္ထားပါ

ပုုံမွာ ဂ်ဳံမွုုန္ ့ရယ္ ေပါင္မွုုန္ ့ေျခာက္ ရယ္ ၾကက္ဥရယ္ ကုုိ ေၾကာ္ဖုုိ ့အဆင္သင့္လုုပ္ထားတာပါ







အာလူးမ်ားကုုိ ပုုံပါအတုုိင္း ပုုံေလးမ်ားလုုပ္လုုိက္ျပီး ရင္ ဂ်ဳံမွုုန္ ့နဲ ့လွိမ့္ ၾကက္ဥ ႏွစ္ ေပါင္မွုုန္ ့ေျခာက္ ကပ္ျပီး ရင္ ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္လုုိက္ရင္ စားေကာင္းတဲ့ အားလူး ကတ္တလိတ္ေလးေတြ ရပါျပီ ။