Monday, April 30, 2012

ပဲပင္ေပါက္ ၾကက္သား သုုတ္စားရေအာင္


ခရီးသြားမွာ မုုိ ့ ဟင္း မ်ား မုုန္ ့မ်ား မလုုပ္ႏုုိင္ ေအာင္ အလုုပ္မ်ားေနလုုိ ့ ဒီေန ့ေတာ့ သိတ္လဲမခက္
စားလုုိ ့လဲ ေကာင္းတဲ့ ပဲပင္ေပါက္ ၾကက္သား သုုတ္ ေလး သုုတ္စားရေအာင္ေနာ္

ပဲ ပင္ ေပါက္ ၾကက္သား သုုတ္ရန္ လုုိ ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ပဲပင္ ေပါက္ ၂၀၀ဂရမ္
ၾကက္သား ခပ္ရြယ္ရြယ္ ၄တုုံး
ငရုုတ္သီး အၾကမ္း မွုုန္ ့ စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္သြန္ ေၾကာ္ျပီးသား စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
ဆီ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၂ဇြန္း
သံပုုရာသီး ၂စိပ္
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္


ပထမ ပဲပင္ ေပါက္ကုုိ ဒယ္အုုိး သုုိ ့မဟုုတ္ ဟင္းခ်က္ အုုိး ထဲ မွာ ဘာမွမထည့္ဘဲ ေလွာ္ ပါ ငါးမီနစ္
ေလာက္ ေလွာ္လုုိက္ ရင္ ပဲပင္ေပါက္မ်ား ႏူး ျပီး အရည္ မ်ားရ လာပါလိမ့္မယ္ အသားမွုုန္ ့ေလး နဲနဲျဖန္း
လုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ျပဳတ္ထား တဲ့ ၾကက္သားႏြင္ ျပီး သား နဲ ့ေရာသုုတ္ပါ ဆီ အနည္းငယ္ကုုိ ပူေအာင္ လုုပ္ျပီး
ရင္ငရုုတ္သီး အၾကမ္း မွုုန္ ့ထည့္ပါ ျပီး ရင္ အသုုတ္ထဲကုုိေလာင္းထည့္ပါ အရသာ မ်ား ထည့္ပါ သံပုုရာသီး ညွစ္ ငံျပာရည္ ထည့္သုုတ္ျပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ျဖန္း ျပီး ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ပဲပင္ ေပါက္ ၾကက္သားသုုတ္
ေလး ရပါျပီ။
ၾကက္သား ကုုိ ျပဳတ္ရင္ ဆႏြင္း နဲ ့နယ္ျပီး ဂ်င္း ငံျပာရည္တုုိ ့ထည့္ျပီး ႏူးေအာင္ ျပဳတ္ပါ။


Saturday, April 28, 2012

ေရမုုန္ ့ေလး လုုပ္စားရေအာင္


ဒီေန ့ေရမုုန္ ့လုုပ္စားပါတယ္ ေရမုုန္ ့လုုပ္စား ဖုုိ ့အတြက္ ပထမ FB က အမ ေတြ ညီမေတြလုုပ္ထား
တာမ်ားကုုိ ၾကည့္ျပီး ကုုိယ္ ဟာကုုိယ္ နည္း နည္း ထပ္ထည့္ခ်င္တာေလး ေတြ ထည့္ျပီး စမ္းလုုပ္ပါတယ္
တခါလုုပ္ဘူးပါေသးတယ္ ဒီတခါ ပုုိ အဆင္ေျပလုုိ ့ share လုုိက္တာပါ
ေရမုုန္ ့ ၆ခုု စာ လုုပ္ရန္ ပစၥည္း မ်ား
ဆန္မွုုန္ ့ ဆန္ ခ်င္ခြက္ တခြက္ ေမာက္ေမာက္
ေကာက္ညွင္း မွုုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဂ်င္း လက္တဆစ္ ကုုိ ျခစ္ျပီး ထည့္ပါ
ေရ500ml
ဆား ဆုုိဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
အသားမွုုန္ ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
အားလုုံးကုုိ ေဖ်ာ္လုုိက္ျပီး ရင္ ၁နာရီေလာက္ထားလုုိက္ပါ။

ပဲျပဳတ္တဆယ္သား ခန္ ့
ၾကက္သြန္ မိတ္ ၆ပင္ ကုုိေသးေသးေလး မ်ားလွီးထားပါ ပုုံပါအတုုိင္း
ဆီ ပန္ကန္ လုုံး အေသးတလုုံးေလာက္

ပုုံျပအတုုိင္ း ေရမုုန္ ့လုုပ္ရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ




ဒယ္ အုုိး အျပား ကုုိ ဆီ သုုတ္ ျပီး ဆီ နည္းနည္း ထည့္ျပီး မီး နဲ ့တည္လုုိက္ပါ




ေဖ်ာ္ ထားတဲ့ အရည္ ကုုိ ေယာက္ခ်ဳိ တဇြန္း ခဲြ ေလာက္ ထည့္ လုုိက္ပါ အုုိး ကုုိ ကုုိင္ျပီး ျဖန္ ့ျပန့္ ႏုုိင္ သေလာက္ ျပန္ ့ေအာင္ ျဖန္ ့ပါ ျပီး ရင္ အေပၚမွာ ဆီနည္းနည္း ခ်င္းဆီ ထည့္ျပီးထပ္ျဖန္း ပါ ဆီ မျဖန္း ပါက
အနားမ်ား မကြ်တ္ႏုုိင္ ပါ ဆီျဖန္း ျပီး အုုပ္ထားခ်င္လဲ ရပါတယ္ အထဲက အျဖဴ ေရာင္ ေလး မ်ား ကြ်တ္သည္အထိ ထား ပါ ဆီ နည္းနည္း ထပ္ျဖန္း ရင္ ကြ်တ္ လာပါတယ္ တခုုကုုိ လုုပ္တာ ၅မီနစ္ေလာက္
အုုိး မွာထားရပါတယ္





ပုုံပါ အတုုိင္း အနားမ်ား ၾကြပ္ လာရင္ ေခါက္လုုိက္ ပါ မီးဖုုိ ေပၚ တမီနစ္ေလာက္ထပ္ထားျပီး ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ေရ မုုန္ ့ေလး ရပါျပီ။








Friday, April 27, 2012

ပုုဇြန္ ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ ကပ္ေၾကာ္ ေလး



ဒီ ေန ့ေတာ့ ျမန္လဲျမန္ စားလုုိ ့လဲ ေကာင္းမဲ့ ပုုဇြန္ ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ ကပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္
ပုုဇြန္ ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ ကပ္ေၾကာ္ရန္ လုုိ ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ပုုဇြန္ အရြယ္ ခပ္လတ္လတ္ ၁၀ေကာင္
ၾကက္ဥ တလုုံး
ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ ၅၀ဂရမ္
ဆား အနည္းငယ္
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္

ပထမ ပုုဇြန္ ကုုိ အလယ္ေက်ာရုုိးထဲမွ အမဲကုုိဆဲြထုုတ္ျပီး ရင္ အေနာက္လွန္ ျပီးပုုဇြန္ ဗုုိက္ မွာ ၄ ၅ခ်က္
ေလာက္ ဓါး ေလး နဲ ့မြန္းလုုိက္ပါ ပုုဇြန္ ေတာင့္ေအာင္ ( ျပီးရင္ ပုုဇြန္ ကုုိ ဆန္ ့ႏုုိင္ သေလာက္ လုုိက္ပါ)
ပုံပါအတုုိင္း ပုုဇြန္မ်ား ကုုိ လုုပ္ျပီး ပါက ပုုဇြန္ ကုုိ ငရုုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ နဲ ့
နယ္ လုုိက္ပါ ၾကက္ဥတလုုံးကိုု ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေခါက္ထားပါ
ပုုဇြန္ ကုုိ ၾကက္ဥထဲမွ စိမ္လုုိ္က္ ျပီးေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ကပ္ ျပီး ရင္
ဆီ ပူပူ မွာ ေၾကာ္လုုိက္ပါက စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ပုုဇြန္ ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ ကပ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ




Wednesday, April 25, 2012

ဒီ ေန ့ငါး ေခါင္းဟင္းခ်ဳိ ေလး ခ်က္စားတယ္


ငါး ေခါင္း ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ ရန္ လုုပ္အပ္ တဲ့ပစၥည္းမ်ား


ငါး ေခါင္း အေသး ဆုုိ ႏွစ္ေခါင္း အၾကီး ဆုုိ တေခါင္း
ၾကဳိက္ ရာမွုုိ ႏွစ္မ်ဳိး ေလာက္
မုုန္ ့ညွင္းစိမ္း အရြက္ ႏွစ္ပင္
ဥနီ ခပ္ရြယ္ ရြယ္တလုုံး
ပဲ ျပား တတုုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လုုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္ မြာ ဂ်င္းလက္တဆစ္
ဟင္း ခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
ငွံဥ ျပဳတ္ျပီးသား ၅လုုံးေလာက္ (ကြ်န္မကေတာ့မဝယ္ထားလုုိ ့မထည့္လုုိက္ရပါ)



ငါးေခါင္း ႏွင့္  အရြက္ မ်ားကုုိ လွီး ထားပုုံ


 ပထမ ဂ်င္းရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရယ္ လွီးထားတာ မ်ားကုုိ ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့နဲ ့ဆီသတ္ပါ
ပုုံပါအတုုိင္း ျပီးမွ ငံျပာရည္ နဲ ့နယ္ ထားတဲ့ ငါးေခါင္းမ်ားကုုိထည့္ပါ




ျပီး ရင္ ေရ ကုုိ တလီတာ နီး ပါးေလာက္ထည့္လုုိက္ပါ ပြတ္ပြတ္ ဆူ ေအာင္ တည္ပါ ပုုံ
ပါ အတုုိင္း ၁၀မီနစ္ေလာက္တည္ျပီး လွ်င္ လွီးထားတဲ့ အသီးအရြက္ မ်ားကုုိထည့္ပါ



အသီး အရြက္ မ်ားထည့္ ျပီး ၅မီနစ္ေလာက္ ဆုုိ ခ်လုုိ ့ရပါျပီ အရသာ အျဖစ္ အသားမွုုန္ ့ငံျပာရည္ နဲ့stock cubes အတုုံး တတုုံးေလာက္ထည့္လုုိက္ပါ။





Tuesday, April 24, 2012

ေပါင္မုုန္ ့အသားညွပ္ ကပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္ဘူး ျပီးသာ ေလး ပါ



ေၾကာ္နည္း အဆင့္အဆင့္ကုုိေနာက္တခါလုုပ္စားမွပဲ ရုုိက္ျပေတာ့မယ္ေနာ္

ေပါင္မုုန္ ့အသားကပ္ေၾကာ္ရန္လုုိ အပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား

ေပါင္မုုန္ ့ ၆ခ်ပ္
ၾကက္သား mince 100gm
ၾကဳိက္ရာမွုုိ အနည္းငယ္(ကြ်န္မ ကေတာ့ white button mushroom ၃ခုုေလာက္လွီး ထည့္ပါတယ္)
ၾကက္သြန္ အနီ ခပ္ရြယ္ရြယ္ ႏွစ္လုုံး
ၾကက္သြန္ မိတ္ ၂ပင္ ၃ပင္ေလာက္
ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္ဥ ႏွစ္လုုံး

ပထမ ၾကက္သား mince ကုုိ ဟင္းခ်က္ဝုုိင္ စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း ခရုုဆီ အနည္းငယ္
ပဲ ငံျပာရည္ အၾကည္ အနည္းငယ္တုုိ ့နဲ့နယ္ထားလုုိက္ ပါ။

 မွုိ ၾကက္သြန္အနီ ႏွစ္ဥ  ၾကက္သြန္ျမိတ္၂ပင္ အားလုံးကုိပါးပါးလွီးထားျပီး ပထမဒယ္အုိးထဲမွာၾကက္သားကုိအရင္ဆီနည္းနည္း(2tsp)နဲ ့ေၾကာ္ျပီးမိွု ၾကက္သြန္နီအတုံးေသးေလးေတြၾကက္သြန္ျဖူတုိ ့ထည့္ျပီး ၾကက္သားmince က်က္ေလာက္လ်ွင္ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ပါအရသာကုိခရုဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွမ္းဆီအားလုံးကုိတဇြန္းဆီထည့္ပါ အသားမွုန္ ့ေလးလည္းနည္းနည္းထည့္ပါတယ္  corn flour(1tsp)water( 1tsp)ကုိလည္းခ်ခါးနီးမွာထည့္ပါ ခ်က္ျပီးသားအစာမ်ားကုိပုဂံတခုနဲ့ထည့္ထားလုိက္ပါ။


ေပါင္မုံကုိေဘးသားမ်ားလွီးထားျပီရင္တခ်ပ္ထဲကုိအသားျဖန္ ့ထည့္ပါျပီးရင္ေနာက္တခ်ပ္အုပ္လုိက္ျပီး ၾကက္ဥ ၂ လုုံး (ေပါင္မုံ၆ခ်ပ္အတြက္)ေခါက္ထားတဲ့ထဲကုိႏွစ္ျပီး ေပါင္မုံေျခာက္ကပ္ျပီးဆီအုိးတြင္ေရြဝါေရာင္သန္းသည္ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္လုိက္ျပီး ရင္ရပါျပီ မုန္ ့တခုကုိေလးခုျဖစ္ေအာင္အေသးလွီးလုိက္ပါ အခ်ဥ္ေလးနဲ ့တုိ ့စားလည္း စားေကာင္း လုုိ ့ ။


Monday, April 23, 2012

ေဆးဘဲဥ ၾကက္သား ငပိခ်က္ စမ္း ေလး ခ်က္ ၾကရေအာင္


ေဆးဘဲဥ ေၾကာ္ ၾကက္သား ငပိခ်က္ စမ္း ခ်က္ရန္ လုုိ အပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ေဆးဘဲဥ ႏွစ္လုုံး (လူမ်ား ရင္ ပုုိ လုုပ္ေပါ့ေနာ္)
ၾကက္သား သုုိ ့မဟုုတ္ ဝက္သား mince 100gm
ပုုဇြန္ေျခာက္ မွုုန္ ့လက္တဆုုပ္
ငရုုတ္သီး စိမ္းႏွစ္ေထာင့္
ၾကက္သြန္ ျဖဴ ၂မြာ
ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီး မွုုန္ ့စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
water 100ml
ဆီ အနည္းငယ္
ယုုိဒယား ငံျပာရည္ အနည္းငယ္

ပထမ ၾကက္သား mince ကုုိ ပုုံပါအတုုိင္း ဂ်င္း ရည္စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း ေလာက္ ငံျပာရည္ အနည္း ငယ္
တုုိ ့နဲ ့နယ္ျပီး ခဏ ထားလုုိက္ပါ။






ေဆး ဘဲ ဥ ကုုိ အျပင္ က ဟာ မ်ား ကုုိ အရင္ခြာ ျပီး အခြံ ပါ ႏြာ လုုိက္ပါ ပုုံပါအတုုိင္း





ျပီးရင္ ဆီ ပူပူ မွာ ဟုုိ ဘက္ ဒီဘက္ လွန္ ျပီး ၅မီနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လုုိက္ပါ။







ၾကက္သား ငပိခ်က္ ခ်က္ ပါမည္

ပထမ ငရုုတ္သီး စိမ္း ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုုိ ့ကုုိ ေရာ ေထာင္းျပီး ဆီ အနည္းငယ္ ျဖင့္
ဆီ သတ္ပါ ျပီး ရင္ ပုုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ ျပီး ရင္ ၾကက္သား mince ထည့္ ပါ ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း ေမြ ပါ
ေရ နည္းနည္း ထည့္ ေပးပါ ၾကက္သား က်က္ရန္ အတြက္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ ပါ ေရ နဲနဲ က်န္ ၾကက္သား mince မ်ား က်က္ရင္ ေၾကာ္ထား တဲ့ေဆးဘဲဥ အလုုံးကုုိ အျခမ္း လွီးလုုိက္ျပီး ေဆးဘဲဥ အျခမ္း
ေလး မ်ား ေပၚ ကုုိ ၾကက္သား mince ငပိခ်က္ ေလး ျဖန္းလုုိက္ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ဟင္း ေလးတခြက္ ရပါျပီ။



Saturday, April 21, 2012

ၾကက္သား ေတာက္ေတာက္ ေၾကာ္ ေလးေၾကာ္စားရေအာင္


ၾကက္သားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား သုုိ ့မဟုုတ္ ဝက္သား mince ၃၀၀ဂရမ္
ေျပာင္းဖူး မုုန္ ့စားပဲြတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
ၾကက္ဥ တဝက္
ဟင္းခ်က္ ဝုုိင္ လက္ဖက္ ရည္ ဇြန္း တဇြန္း
အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္
ခရုုဆီ စားပဲြတင္ဇြန္း တဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ စားပဲြတင္ ဇြန္းတဇြန္း
အား လုုံး ကုုိ ပုုံပါအတုုိင္း နယ္ထားလုုိက္ပါ နာရီဝက္ေလာက္ထားလုုိက္ပါ။



နယ္ထား တဲ့ အသားကုုိ အဝုုိင္း သုုိ ့မဟုုတ္ ေလးေထာင့္ ပုုံေလး လုုပ္ျပီး ရင္ ပုုံပါအတုုိင္း
ဆီ ပူပူ တြင္ ေၾကာ္လုုိက္ပါ။




ေၾကာ္ျပီး သား အသားတုုံး ေလး မ်ားကုုိ ေလး ေထာင့္ တုုံး ေလး ေတြ လွီး လုုိက္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားလုုိက္ပါ။






ေဂၚဖီထုုပ္ အျပားၾကီး ၾကီး လွီး ပါ ခရမ္း ခ်ဥ္ သီး ႏွစ္ လုုံးကုုိ ၄စိပ္စိပ္ထားပါ ဥနီ တဥကုုိလဲ အဝုုိင္း လွီး ထားလုုိက္ပါ ကြ်န္ မ က မွုုိ နဲ နဲ လွီး ထည့္ လုုိက္ပါတယ္ ကုုိယ္ ၾကဳိက္ရာ အသီး အရြက္ မ်ားကုုိ ထည့္ ျပီး ရင္
ပုုံ ပါအတုုိင္း ဆီ အနည္းငယ္ ထဲမွာ ဂ်င္း ထည့္ ျပီး အရြက္ မ်ား ထည့္ ေၾကာ္ပါ တရုုတ္မဆလာ အနည္းငယ္ထည့္ပါ ။



အရြက္ မ်ာ ႏူး ရင္ ေျပာင္းဖူး မွုုန္ ့လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္
အၾကည္ အနည္းငယ္ ေရ 100ml ေလာက္ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အရည္ ထည့္ပါ ပုုံ ပါအတုုိင္း အရြက္ေၾကာ္ထဲထည့္ခ်က္ ပါ ျပီးရင္ ေၾကာ္ထား တဲ့ ၾကက္သား mince အတုုံးေလးမ်ားေပၚ ေလာင္းထည့္ပါ
ဒါဆုုိ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ၾကက္သား ေတာက္ေတာက္ ေၾကာ္ရ ျပီေနာ္။



Friday, April 20, 2012

ျပည္ပလာတာ ထပ္ခ်က္ ျပန္ျပီ


ျပည္ပလာတာ ၾကက္သား ပလာတာ ဆီ နဲ ့စာရင္ ဒီ ပလာတာ အရည္ေလး နဲ ့ကုုိ ပုုိ ၾကဳိက္ လုုိ ့
ပထမ ျပည္ ပလာတာ ခ်က္ ရန္ ၾကက္ ၃၀၀ဂရမ္ကုုိ အတုုံး ခပ္ေသးေသးတုုံး ျပီး ဆား အသားမွုုန္ ့ မဆလာ
မွုုန္ ့ (ဒီက မဆလာမွုုန္ ့မ်ားက ဆႏြင္း ေရာင္ ေလးပါပါလုုိ ့ ဆႏြင္းေတာင္ ထည့္ဖုုိ ့မလုုိ ပါ) တုုိ ့နဲ ့နယ္ထားပါ

နယ္ ျပီးသာ ၾကက္ ကုုိ ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီး စားပဲြတင္ဇြန္ းေမာက္ ေမာက္ တဇြန္း ရယ္ ကရေဝးရြက္ ရယ္
ဆီ အနည္းငယ္ နဲ ့ပုုံပါအတုုိင္း ဆီ သတ္ပါမယ္ မီး ဖုုိ တခုု တြက္ ေရ ၄နာရီ ေလာက္ စိမ္ ထားတဲ့ ကုုလားပဲ
ကုုိ ျပဳတ္ထားပါမယ္ ႏူးေအာင္ နာရီဝက္ ၄၅မီနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ပါမယ္ မႏူး ေသးရင္ ေရ ထပ္ထပ္ထည့္ေပးပါ







ပလာ ကုုိ ကြ်န္ မ frozen ကုုိ မေၾကာ္ပဲ ကုုလား ဆုုိင္ မွာ လုုပ္ျပီးသာ ဝယ္လုုိက္ ပါတယ္

Add caption

ပဲ ကုုိ ျပဳတ္ထားတဲ့ ပုုံ ပါ ပဲ ႏူးရင္ ပဲ ကုုိဇကာ နဲ ့တုုိက္ ခ်ပါမည္။




Add caption
ၾကက္ကုုိ ဆီသတ္ ျပီး ရင္ ပုုံ ပါအတုုိင္း ႏူး ရန္ ေရ ထည့္ ပါမည္





ၾကက္လဲ ႏူး လာျပီ ပဲကုုိ လဲ ႏူး ျပီ ဆုုိရင္ ၾကက္ သား အုုိး ထဲ ကုုိ ပဲ တုုိက္ ထားတဲ့ အရည္ ထည့္ လုုိက္
ပါ



ေရာ ျပီး ရင္ ဆက္ တည္လုုိက္ပါ ၾကက္ ႏူး ရင္ ရ ပါျပီ ေအာက္ ပုုံ မွာ ၾကက္သား အုုိး နဲ ့ပဲ
အုုိး ေရာျပီး သာပုုံ ပါ။



Add caption
ကဲ ၾကက္ ပဲ ရည္ ရျပီ ဆုုိ ရင္ ပလာတာကုုိပုုံ ပါအတုုိင္း ေသးေသးေလး မ်ား ညွပ္ထားတာရယ္
ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ထားတာရယ္ ေဂၚဖီ ကုုိ ပါးပါး လွီး ထားတာရယ္ သံပုုရာသီး ရယ္
ငရုုတ္သီး အနီေတာင့္ ေလးမ်ားရယ္ အားလုုံး နဲနဲ ထည့္ျပီး အရည္ ဆမ္း စား ရင္ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့
ျပည္ပလာတာရပါျပီ။


Add caption


Thursday, April 19, 2012

ဆီခ်က္ ေခါက္ဆဲြ ေလး ထပ္လုုပ္စားရေအာင္ ေနာ္


ဒီ ေန ့ လုုပ္စား တဲ့ ဆီ ခ်က္ ေခါက္ဆဲြ မွာ ေခါက္ဆဲြ က ကုုိယ္ လုုိ ခ်င္ တဲ့ အဖတ္ မရလုုိက္လုုိ ့ ရုုိးရုုိး ေခါက္
ဆဲြ ေျခာက္ အျပား ကုုိ ပဲ လုုပ္လုုိက္ရပါတယ္ ဆီ ခ်က္ ေခါက္ဆဲြ လုုပ္ ရန္ အေကာင္းဆုုံးေခါက္ဆဲြက ေတာ့
ဂ်ဳံ မွုုန္ ့မ်ား ျဖဴးထားတဲ့ ေခါက္ဆဲြ အေျခာက္ကုုိ လုုပ္ ရင္ အေကာင္းဆုုံးပါ ပထမ ဆီခ်က္ ေခါက္ဆြဲ
လုုပ္ ရန္ ၾကက္တျခမ္းကုုိ ဂ်င္း ၃ျပား ၄ ျပား ေလာက္ ရယ္ ယုုိးဒယား ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ အသားမွုုန္ ့အနည္းငယ္ တုုိ ့နဲ ့ ၾကက္ ကုုိ နယ္ ျပီး ျပဳတ္ ပါ ၾကက္ႏူး ရင္ အဖုုံးေလး ဖုုံးျပီး ထား ထားလုုိက္ပါ ျပီးမွ အေအးခံျပီး ၾကက္အသားႏြင္ ပါ ျပီး မွ အသားကုုိ ႏူတ္ ႏူတ္ဆင္းလုုိက္ပါ။




ၾကက္ ကုုိ ျပဳတ္ ျပီး ပုုံ ပါ။



ေခါက္ဆဲြ ေျခာက္ကုုိ ေရ ေႏြး ပထမ ဆူေအာင္ တည္ျပီး ပုုံ ပါအတုုိင္း ဇကာ ေလး နဲ ့ထည့္ျပီး ျပဳတ္ ပါ
တူ ေလး နဲ ့နယ္ ပါ ေခါက္ဆဲြ ေပ်ာ့ရင္ ဇကာ လုုိက္ ဆယ္ လုုိက္ပါေနာ္။



ၾကက္သြန္ ျဖဴ ၇မြာ ေလာက္ ကုုိ ပုုံ ပါအတုုိင္း ႏူတ္ႏုူတ္ ဆင္း ထားပါ။




ျပီး ရင္ ဆီ ပူပူ တြင္ ထည့္ျပီး ပုုံ တြင္ ျပထားတဲ့ အတုုိင္း အေရာင္ ေလာက္ ျဖစ္ လာ ရင္ မီးပိတ္လုုိက္ပါ





ပဲ ငံျပာရည္ အၾကည္ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၃ဇြန္း ေလာက္ရယ္ ေရ စားပဲြတင္ ဇြန္းတဇြန္း ရယ္အသားမွုုန္ ့ရယ္ ေဖ်ာ္ထားတာရယ္ ဆီခ်က္ ရယ္ အသားႏူတ္ႏူတ္ ဆင္းထားတာရယ္ ၾကက္သြန္မိတ္ လွီး ထား တာရယ္ တုုိ ့ျပင္ျပီး ရင္ ဆီခ်က္ လုုပ္ ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ ပါျပီ။








ဆီခ်က္ ႏွစ္ပဲြ စာ အတြက္ ထည့္ နယ္ ပါ ပထမ ဆီ ၃ဇြန္းေလာက္ ထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္ ေဖ်ာ္ထားတာကုုိထည့္ နယ္ ပါ ျပီးမွ အသားျဖဴး ဆီ ခ်က္ ဖတ္ ျဖဴး ၾကက္သြန္မိတ္ ျဖဴး ျပီး ရင္
ဆီ ခ်က္ ရ ပါျပီ အခ်ဥ္ေလး နဲ ့တဲြ စားပါ ။



                          ပဲ ငံျပာရည္ အၾကည္ ပုုလင္း ပုုံပါ။

Add caption

Tuesday, April 17, 2012

ႏွစ္ ဆန္း တရက္ေန ့ အတြက္ မုုန္ ့လုုံးၾကီး အုုန္း ႏုုိ့ဆမ္း လုပ္ပါတယ္



မုုန္ ့လုုံးၾကီး အုုန္းႏုုိ ့ဆမ္းလုုပ္ရန္ လုုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

ေကာက္ညွင္းမုွန္ ့ ၂၅၀ ဂရမ္
ထန္းလွ်က္ အနီ ၈လုုံး
အုုန္းသီး ျခစ္ျပီးသား လက္၂ဆုုပ္ ေလာက္
ဆား အနည္းငယ္
150ml (မုုန့္လုုံးၾကီး မုုန္ ့သားေဖ်ာ္ရန္ နဲ ့ အုုန္းယုုိ ထုုိးရန္)
50ml of coconut milk
ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း အုုန္း ဆီ ခ်က္ ရန္






ပုုံပါ အတုုိင္း အုုန္း သီး ျခစ္ ျပီးသားကုုိ ထန္းလွ်က္ ေရ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ျပီး အုုန္း သီး ယုုိ ျဖစ္ေအာင္
က်ဳိ ပါထန္းလွ်က္ မ်ား ေပ်ာ္ျပီး အုုန္းသီး စီး လာ လွ်င္ ရပါျပီ။



ေကာက္ညွင္းမွုုန္ ့ ကုုိ ဆား အနည္းငယ္ ေရ ကုုိ လက္ တြင္ မကပ္ တဲ့ အထိ ေကာက္ညွင္းမွုုန္ ့ထဲကုုိ
ေျဖးေျဖး ျခင္းထည့္ပါ မုုန္ ့လုုံး ေရ ေပၚ လုုပ္တဲ့ မွုုန္ ့ႏွစ္ အေန အထားဆုုိ ရပါျပီ အုုန္း ယုုိ ကုုိ အေအးခံျပီး မွ
ထည့္ပါမည္။



ေကာက္ညွင္းမွုုန္ ့လုုံး ရျပီ ဆုုိ ပုုံ ျပအတုုိင္း အစာ ထည့္ လုုိက္ပါ ျပီး ရင္ ေအာက္ တြင္ ျပထားတဲ့
ပုုံအတုုိင္း ပိတ္ျပီး လုုံး လုုိက္ပါ ျပီး မွ ေရ ေႏြး ဆူဆူ တည္ ထားတဲ့ ထဲကုုိ ထည့္လုုိက္ပါ ေရ ေပၚ ေပၚ
လာရင္ အေအး ခံ ျပီး အလယ္ကုုိ ညွပ္ ျပီး ခ်က္ထားတဲ့ အုုန္း ဆီ ထည့္ ျပီး စားရင္ စားေကာင္းလုုိ ့
အုုန္း ဆီ ကုုိ အုုန္း ရည္ 50ml  ဆီ အနည္းငယ္ ဆားေလး နဲနဲ နဲ ့ထည့္ျပီး ခ်က္ ပါ အႏွစ္ ရ သည္ထိ



Monday, April 16, 2012

ခရမ္း သီး ပုုဇြန္ ငပိခ်က္ ေလး ခ်က္ၾကရေအာင္


တေန ့တေန ့ အလုုပ္ရူတ္ေနတာ နဲ ့ ကုုိယ့္ ဘေလာ့ ေလး မွာေတာင္ ဟင္း ပုုံ မွန္ မတင္ျဖစ္ ျဖစ္ေန
တာ ခြင့္ လြတ္ပါ  ဒီေန ့ ေတာ့ခ်က္ စားျဖစ္ တဲ့ ခရမ္း သီး ပုုဇြန္ ငပိခ်က္ေလး

လုုိအပ္ တဲ့ပစၥည္း မ်ား
 ခရမ္း သီး ခပ္ ရြယ္ ရြယ္ ၄လုုံး အရွည္ ဆုုိရင္ ၂လုုံး
ပုုဇြန္ ၂၀၀ဂရမ္
ပုုဇြန္ ေျခာက္ စားပဲြတင္ ဇြန္း ၃ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ေလာက္
ငပိ စိမ္းစား စားပဲြတင္ ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္သြန္ နီ တလုုံး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မြာ

ပထမ ခရမ္း သီးကုုိ တဝက္ လွီး ျပီး ပုုံ ပါအတုုိင္း ဆီမ်ားမ်ား နဲ ့ေၾကာ္လုုိက္ပါ
ေၾကာ္ ေနစဥ္ ဟုုိဘက္ ဒီ ဘက္ လွန္ ေပးလုုိက္ပါ ႏွစ္ဖက္ လုုံး က်က္ရန္



၃မီနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးရင္ ပုုံ ပါအတုုိင္း ဆီ စစ္ ထားလုုိက္ပါ ျပီးရင္ ၁ခုု ကုုိ ၄ခုု ျဖစ္ေအာင္ လွီးထားလုုိက္ပါ



ၾကက္သြန္ အနီ အျဖဴ ကုုိ ငပိေၾကာ္ သလုုိ အရင္ ေၾကာလုုိက္ ျပီးမွ ပုုဇြန္ ေျခာက္ ဟင္းခ်က္ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ ဆ
ႏြင္း ငပိတုုိ ့ကုုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ ငပိေၾကာ္ေလး လုုိ ရရင္ ပုုဇြန္ အခြံ ႏြာ ထားတာ မွားကုုိ ထည့္လုုိက္ ပါ
ေအာက္ ပုုံမွာ ပုုဇြန္ ေျခာက္ ငပိတုုိ ့ကုုိ ဆီသတ္ထားတာပါ။




ပုုဇြန္ ထည့္ျပီး ရင္ အရသာ အေန နဲ ့ငံျပာရည္ အသားမွုုန္ ့ အနည္းငယ္ ထည့္လုုိက္ပါ
ျပီး ရင္ ေၾကာ္ထား တဲ့ ခရမ္း သီးလွီးျပီးသာမ်ားကုုိ ထည့္ ပါ မေၾကေအာင္ ေမြ ပါ ဒါ မွ ခရမ္းသီးပုုံေလးလဲ
လွ ပုုဇြန္ ေလး နဲ ့လဲ ေရာ ျပီးသာ ျဖစ္ ပါမယ္ ပုဇြန္ လဲ က်က္ ခရမ္းသီး ထဲလဲ အရသာဝင္ ျပီးဆုုိ မီးပိတ္လုုိက္ပါ စားလုုိ ့ေကာင္းတဲ့ ခရမ္းသီး ပုုဇြန္ ငပိခ်က္ေလး ရျပီေနာ္