Wednesday, February 29, 2012
ဒီေန ့သမီးႏွစ္ေယာက္ကသူတုိ ့သူငယ္ခ်င္းေတြလာမယ္ေပါ့ဘာလုပ္ေကြ်းရင္
ေကာင္းမလည္းစဥ္းစာရင္းကုိယ့္ရုိးရာမုန္ ့လုပ္ေကြ်းလုိက္မယ္ဆုိျပီးငုံဥနဲ ့
မုန္ ့အုပ္ေလးလုပ္လုိက္တာပါ စားၾကပါအုံးေနာ္
သူတုိ ့သူငယ္ခ်င္းထဲကဘုိမေလးက Aunty Yummy Yummy ဆုိျပီး how to
do ဆုိျပီးလုိက္ေမးေနလုိ ့ဝမ္းသာသြားတယ္ ကုိယ့္ရုိးရာမုန္ ့ကုိၾကဳိက္တယ္ဆုိ
လုိ ့... လုပ္နည္းကေတာ့ ဒီတခါလြယ္လြယ္ကူကူပဲ rice flour ၄ဇြန္း ေမာက္
ေမာက္ ပဲမွုန္ ့အစိမ္းမုွန္ ့တဇြန္းမရွိတရွိ နဲ ့ၾကက္ဥတဝက္ ဂ်င္းနည္းနည္း
ျခစ္ထည့္ အသားမွုန္ ့နည္းနည္းဆားနည္းနည္း နဲ ့ေရ မျပစ္မက်ဲေဖ်ာ္ျပီး
ရန္ကုန္ကဝယ္လာတဲ့အုိ းေလးနဲ ့ဆီအရင္အိုးထဲထည့္ျပီးဆီပူေလာက္မွ
မုန္ ့ရည္ကုိခြက္ေလးေတြထဲတဝက္ေလာက္ထည့္ျပီးငုံဥတလုံးဆီေဖါက္
ထည့္ျပီး ပဲျပဴတ္နဲ ့ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးလုိက္ပါတယ္ငုံ ဥအႏွစ္ၾကက္ေလာက္ရင္ဆယ္လုိက္ပါတယ္ မုန္ ့ကုိဟုိဘက္ဒီဘက္မလန္
ပါဘူးတဘက္တည္းပဲထားလုိက္ပါတယ္..ဒါဆုိစားေကာင္းတဲ့ မုန္ ့ေလးရျပီ
ပုဇြန္အသားေပါင္း (Siew mai) လုပ္စားၾကမယ္
ပုဇြန္ အသားေပါင္းေလးလုပ္စားၾကမယ္
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
wanton skin အခ်ပ္ ၁၀ခု
ပုဇြန္ 200gm
ၾကက္သားႏူတ္ႏူတ္စင္းထားတဲ့အသားလက္တစုတ္စာေလာက္
မုန္ လာဥနီ တဝက္
ၾကက္သြန္မိတ္အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ တလုံး အကာပဲ ယူရန္
ေကာ္မွုန္ ့ တဇြန္း
ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ တဇြန္း
ခရုဆီတဇြန္း
လုပ္နည္း
ပုဇြန္ကုိ လဲ ႏူတ္ႏူတ္စင္းထားပါ
ျပီးလွ်င္ ပါတဲ့ပစၥည္းအားလုံးကုိနယ္ပါမည္
ပုံပါအတုိင္း
ျပီးလွ်င္ ေရ ခဲေသတၱာထဲ ကုိ နာရီဝက္ေလာက္ ထည့္ထားလုိက္ပါ
ျပီးမွထုတ္ျပီး wanton skin ထဲကုိဇြန္းေလးနဲ ့ခပ္ျပီးထည့္ပါ
လက္ဖဝါးေလးေပၚမွာ တင္ထားပါအျပားေလးကုိ ျပီးမွ
ေအာက္ ဖက္ ေလး ကုိ ညွစ္ ျပီး အေပၚ တြန္းတင္လုိက္ပါ ဒါ ဆုိ အဆင္ေျပတဲ့
Siew mai ေလး ရပါမည္
ျပီးမွ steamer ထဲကုိ ထည့္ျပီး ၁၀မီနစ္ေလာက္ေပါင္းလုိက္ပါ
မထည့္ခင္ အသားေပါင္းထုတ္ထား တဲ့ wontan skin ေလးမ်ားကုိ
ဆီေလးအနည္းငယ္သုတ္ေပးလုိက္ပါ
ဒါဆုိစားလုိ ့ေကာင္းတဲ့ပုဇြန္ အသားေပါင္း ရျပီေနာ္
Sunday, February 26, 2012
ၾကက္သား Roast ေလးလုပ္စားပါတယ္
ဒီေန ့ေတာ့ ေန လဲသိတ္မေကာင္းတာနဲ ့ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္စားလုိက္တဲ့
အခါ Chicken roast ေလးလုပ္စားမယ္ေပါ့
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္း
ၾကက္သားတေကာင္ (ကြ်န္မကေတာ့ တုံးျပီးသာေလးေတြကုိပဲလုပ္လုိက္ပါတယ္)
သံပုရာသီးတလုံး
ၾကက္သြန္ နီဥၾကီး တလုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆မြာေလာက္
ဥနီ ၃ဥ
အားလုံး ခပ္ရြယ္ ရြယ္ ေလးလုံး
အခြံမႏြာပဲ အားလုံးကုိ ပုံပါအတုိင္းလွီးထားလုိက္ပါ
လုပ္နည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴအခြံနဲ ့ကုိ တျပားရုိက္ ထားလုိက္ပါ
ျပီးလွ်င္ ၾကက္ အေကာင္လုိက္ထဲ သုိ ့သြတ္ထည့္ထားပါ
ၾကက္တေကာင္လုံးကုိ သံပုရာသီးညွစ္ ျပီး သုတ္ထားပါ
ဆားအနည္းငယ္ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ အသားမွုန္ ့အနယ္ငယ္နဲ့
ၾကက္ကုိ သုတ္လိမ္းပါနာရီဝက္ ေလာက္ ခဏထားထားပါ
ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ နီ ဥနီ အာလူး အားလုံးကုိ လွီးျပီး ၾကက္ ေပၚ ဖုံးလုိက္ပါ
Olive oil နဲ ့ၾကက္ကုိ သုတ္လိမ္းပါ
နာရီဝက္ ထားျပီး ရင္ Pre heart Oven 200ဒီဂရီ C မွာ ၁နာရီေလာက္ထားလုိက္ပါ
အသားမ်ားႏူးလာလွ်င္ စားလုိ ့ရျပီေနာ္
ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ လုပ္စားၾကမယ္
သိတ္လဲ မခက္ပဲ စားလုိ ့ေကာင္းတဲ့ ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ေလး လုပ္စားရေအာင္ ေနာ္
လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ေရြ ပရုံသီး 200gm
rice flour 120gm
topiroca flour 2 table spoon
ပုဇြန္ ေျခာက္ အေကာင္ or အမွုန္ ့နည္းနည္း
ၾကက္သြန္ နီ ေၾကာ္ ႏွစ္ဇြန္းေလာက္
ဆားအနည္းငယ္
အသားမွုန္ ့အနည္းငယ္
ေရ 250ml
လုပ္နည္း
ပထမ ေရြဖရုံသီးကုိ ၁၀မီနစ္ေလာက္ ေပ်ာ့ေအာင္ ေပါင္းပါ
မေပ်ာ့က ျခစ္ လုိ ့မရပါ။ ျပီးလွ်င္ ပုံပါအတုိင္း
ဆန္မွုန္ ့ေရ topiroca အမွုန္ ့အား လုံးကုိေဖ်ာ္ပါ
ေရြ ဖရုံသီးကုိ ျခစ္ ထည့္လုိက္ပါ
ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ ေျခာက္ ၾကက္သြန္ ေၾကာ္ တုိ ့ပါေရာ နယ္ပါ အရသာမ်ားထည့္ပါ
ျပီးမွ ပုံပါတဲ့ အတုိင္း ေရြဖရုံသီး ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အရည္ ရပါမည္
ထုိ အ ခါ 2"X4" ရွိတဲ့ ေလးေထာင့္ ခြက္ ေလးထဲ ထည့္ျပီး
ပုံပါ အတုိင္း ေပါင္းအုိးထဲ ထည့္ေပါင္းလုိက္ပါ
၁၅မီနစ္ ေလာက္ ၾကာလွ်င္ ရပါျပီ အေအးခံ ျပီး အတုံးမ်ားလွီးပါ
ျပီးမွ ကုိယ္ လုိ ခ်င္ တဲ့ ပုံစံ မ်ဳိး လွီး ျပီး အုိးကပ္ ေၾကာ္လုိက္ပါ
အခ်ဥ္ ရည္ ရယ္ ထန္းလွ်က္ ရည္ ေလး ေဖ်ာ္ျပီး တုိ ့စား ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ ရပါျပီ ။
Saturday, February 25, 2012
ဖက္ထုပ္ေလး လုပ္မယ္
ဖက္ထုပ္ ၁၀ခုစာလုပ္နည္း
wheat flour 41gm ,water 23gm ေရာျပီးနယ္
ပါအလုံးေလးရျပီဆုိပန္းကန္တခုထဲထည့္ထားပါ
wheat flour 50gm ,boiled water 26gm ကုိလည္းေရာျပီးနယ္ပါေနာက္
ဂ်ဳံတလုံးရပါျပီ ဂ်ဳံႏွစ္လုံးေပါင္းျပီးနယ္လုိက္ပါနာနာနယ္ျပီးရင္မီနစ္၃၀
ေလာက္ထားျပီးရင္ roller နဲ ့ေတာ္ေတာ္ျပားျပားေလးျဖစ္ေအာင္လွိမ့္ျပီး
အျပားၾကီးရမွစတီးအဖုံးေလးတခုနဲ ့အဝုိင္းေလးေတြလုပ္ျပီးအစာထည့္ပါ
အစာ အတြက္ chicken mince ,မွုိ ,ပဲရြက္,ဂ်င္းကုိပါးပါးလွီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္အနည္းငယ္ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ၾကက္သားမွုန္ ့
အနည္းငယ္ထည့္ျပီးနယ္ပါအစာရပါျပီ အစာထည့္ျပီးရင္Dumpling ကုိဆီအနည္းငယ္မွာအေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ျပီးေရထည့္ျပီးအုပ္ထား
လုိက္ပါေရကုန္လွ်င္အရသာရွိတဲ့ Dumpling ရပါျ
Friday, February 24, 2012
ငါးေခါင္းဟင္းေလးခ်က္မယ္
ငါးေခါင္းဟင္း ခ်က္နည္း
ပထမ ငါးေခါင္း ကုိ တျခမ္းအျပားလုိက္ၾကီးကုိ ငံျပာရည္ နည္းနည္းနဲ ့နယ္ထားလုိက္ပါတယ္ ျပီး မွ ဟင္းခ်က္မွုန္ ့ရယ္ ခ်င္း လက္တဆစ္ေလာက္ကုိပါးပါးလွီးျပီး ဆီ ႏွစ္ဇြန္းေလာက္နဲ ့ဆီသတ္
ျပီးမွ ငါးေခါင္းကုိထည့္ျပီး ေရ 3cup ေလာက္ထည့္ျပီး အဖုံး ဖုံးျပီး ၁၀မီနစ္ေလာက္တည္လုိက္ပါတယ္ chicken cube အတုံးေလးတတုံးေလာက္ကုိ ျပဳတ္တဲ့ထဲ ကုိ ထည့္လုိက္ပါတယ္ ေတာ္ေတာ္ ဆူတဲ့ထဲ ကုိ ပဲျပားအတုံး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အတုံး ေလးေတြ မွုိ တုိ ့ မွ်စ္တုိ ့အားလုံးအတုံးေလး ေတြ တုံးျပီးထည့္ပါျပီးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ၁၀မီနစ္ေလာက္ တယ္လုိက္ရင္ ရပါျပီ
ျပီးမွ ငါးေခါင္းကုိထည့္ျပီး ေရ 3cup ေလာက္ထည့္ျပီး အဖုံး ဖုံးျပီး ၁၀မီနစ္ေလာက္တည္လုိက္ပါတယ္ chicken cube အတုံးေလးတတုံးေလာက္ကုိ ျပဳတ္တဲ့ထဲ ကုိ ထည့္လုိက္ပါတယ္ ေတာ္ေတာ္ ဆူတဲ့ထဲ ကုိ ပဲျပားအတုံး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အတုံး ေလးေတြ မွုိ တုိ ့ မွ်စ္တုိ ့အားလုံးအတုံးေလး ေတြ တုံးျပီးထည့္ပါျပီးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ၁၀မီနစ္ေလာက္ တယ္လုိက္ရင္ ရပါျပီ
စားေကာင္းတဲံ ဟင္းေလးမုိ ့ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္
Thursday, February 23, 2012
ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္
ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ
ပထမ ၾကက္သားကုိ မဆလာ ဆား ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာေလးရယ္ ဆားအသားမွုန္ ့
နယ္ ျပီး နာရီဝက္ေလာက္ထားလုိက္ပါတယ္ျပီးမွ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ အႏွစ္ ရေအာင္ စက္ကေလးနဲ ့ေျခထားလုိက္ပါတယ္
ဒါဆုိ ဆီသတ္လုိ ့ရပါျပီ ၾကက္သြန္ အနီ အတုံးေသးေသးေလးေတြကုိွွဆီသတ္ျပီး ဟင္းခ်က္ မွုန္ ့
မဆလာ အနည္းငယ္ထပ္ ထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ထည့္ ပုံပါအတုိင္း အားလုံးကုိ ဆီသတ္ လုိက္
ျပီးမွ ၾကက္သားထည့္ ျပီး ေရ ထည့္ ျပီးလွ်င္ တည္ထားလုိက္ပါ
ပုံပါအတုိင္း ၾကက္လဲႏူး ေရ လဲ အဲဒီေလာက္ က်န္ ရင္ ခ်လုိက္ျပီး
အဖုံးေလးဖုံးျပီး နာရီဝက္ ေလာက္ထားလုိက္ပါ
ျပီးလွ်င္ ေခါက္ဆဲြ ကုိ ပဲငံျပည္ရည္ အေနာက္ ထည့္ျပီးေၾကာ္ ပါ
ေကာ္ဖီ နဲ ့ဥနီထည့္ေၾကာ္ပါမည္ ေခါက္ဆဲြ အေျခာက္ သုံးရင္ ေတာ့
ေရ ဆိမ္ ျပီးေၾကာ္ ပါ ျပဳတ္ေၾကာ္လွ်င္ သိပ္ေပ်ာ့ သြားပါလိမ့္မယ္
ကြ်န္ မကေတာ့ အစုိေၾကာ္ပါတယ္
ေခါက္ဆဲြ နဲနဲ ေပ်ာ့ရန္ ေရ အနည္ငယ္ ျဖန္း ေၾကာ္ပါ ျပီးမွာ ၾကက္သားအရည္ ထည့္
ထပ္ ေၾကာ္ပါ မဆလာေလးနည္းနည္း ျဖန္းလုိက္ရင္ အနံ ေမြးျပီးစားေကာင္းသြားပါမယ္
ၾကက္ဥ ကုိ အုိးတအုိးနဲ ့မက်က္တက်က္ ေၾကာ္ျပီး ေခါက္ဆဲြ ေပၚ ဖုံးလုိက္ ပါ
ငရုတ္သီးမွုန္ ့သံပုရာသီးေလးညစ္စားေနာ္
ဒါဆုိ ပုံအတုိ္င္းစားေကာင္းတဲ့ ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ ရျပီေနာ္
ၾကက္သားကုိမဆလာနဲ ့ခ်က္ျပီး ၾကက္အရည္နဲ ့ေခါက္ဆဲြကုိေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ပထမ ပန္းပြင့္ ဥနီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တုိ ့ကုိ
အရင္ေၾကာ္ျပီးေခါက္ဆဲြထည့္ပါ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ထည့္ျပီးအရသာသာနည္းနည္းထည့္ျပီးၾကက္ရည္ထည့္
ပါ ေနာက္ဆုံးေဘးမွာၾကက္ဥေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ ငရုတ္သီးမွုန္ ့ျဖဴးျပီ သံပုရာသီးညစ္ျပီးစားရင္စားလုိက္ရင္ စားေကာင္းတဲ့ ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ ရျပီေနာ္
ၾကက္သားကုိမဆလာနဲ ့ခ်က္ျပီး ၾကက္အရည္နဲ ့ေခါက္ဆဲြကုိေၾကာ္လုိက္ပါတယ
အရင္ေၾကာ္ျပီးေခါက္ဆဲြထည့္ပ
ပါ ေနာက္ဆုံးေဘးမွာၾကက္ဥေၾကာ္လ
Tuesday, February 21, 2012
ေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြ လုပ္စားၾကမယ္
လုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္ ေနာက္ တခါလုပ္စားရင္ ဓါတ္ပုံရုိက္ထားလုိက္မယ္ေနာ္
လုပ္နည္းေလးက
လုပ္နည္းေလးက
ပထမၾကက္သားကုိ အသားေတြၾကီးပဲအတုံးေသးေသးေလးေတြတုံးထားတယ္ အရုိးကုိသပ္သပ္ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွုန္ ့နဲ ့ျပဳတ္ထားတယ္ ဟင္းခ်ဳိအတြက္ေကာ ခ်က္ထားတဲ့ၾကက္သားဟင္းထဲကုိေရာဖုိ ့ေရာ အသားေတြၾကီးပဲတုံးထားတဲ့အသားေတြကုိ ငံျပာရည္အခ်ဳိမွုန္ ့နယ္ျပီး ၂၀မီနစ္ေလာက္ marinade လုပ္ထားတာေပါ့ေနာ္ ျပီးမွ ဟင္းခ်က္ငရုတ္သီးမွုန္ ့ နႏြမ္းမွုန္ ့တုိ ့နဲ ့ဆီသပ္ျပီး ေရထည့္တည္လုိက္တယ္
ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္လုိက္ျပီးမွ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အုိးရဲ့တဝက္ေလာက္ထည့္လုိက္တယ္ၾကက္သားခ်က္တဲ့ အုိး ၾကက္သြန္တလုံးကုိ အလုံးၾကီးရင္ ၆စိပ္ နဲ ့အလုံးေသးလွ်င္ ၄စိပ္စိပ္ျပီး ၾကက္သြန္ ၆လုံးေလာက္ထည့္ျပီးတည္လုိက္တယ္ ၾကက္သြန္မ်ားႏူး လွ်င္ခ်လုိ ့လုိ ့ရျပီ ေခါက္ဆဲြကုိ အျပားေလးေတြ ဆီခ်က္လုပ္တဲ့ေခါက္ဆဲြမ်ဳိ း ထဲကုိ အရည္ေလာင္းထည့္ျပီး (စႏၵၵီကအရည္ၾကဳိက္လုိ ့အရည္ပုိထည့္တာ သူတုိ ့က အရည္ခပ္စပ္စပ္ေပါ့ ) ေခါက္ဆဲြအဝါလုံးကုိ ေခါက္ဆဲြေျခာက္ေၾကာ္လုိက္တာ သူကလည္းေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြမွာ အခါရာပဲ ခ်က္ထားတဲ့အုန္းဆီ ဆီခ်က္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ ေကာ္ဖီပါးပါး ၾကက္သြန္စိမ္းပါးပါးေလး လွီးထည့္ျပီး
အခ်ဥ္ၾကဳိက္ ရင္သံပုရာသီးေလးပါညစ္ထည့္လုိက္ပါ ဟင္းခ်ဳိ ေလးကုိငရုတ္ေကာင္း ခတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ခတ္ျပီး တဲြစားရင္ ရန္ကုန္မွာေရာင္းတဲ့ ေတာ္ဝင္ႏွင္းဆီ အုိဆာကာ တုိ ့မွာစားရတဲ့ေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြေလးလုိျဖစ္သြားတယ္ ၾကက္ျပုတ္ရည္အတြက္ဒီက ၾကက္ျပဳတ္ရည္ဘူးသုံးလုိက္တယ္
ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္လုိက္ျပီးမွ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အုိးရဲ့တဝက္ေလာက္ထည့္လုိက္တယ္ၾကက္သားခ်က္တဲ့ အုိး ၾကက္သြန္တလုံးကုိ အလုံးၾကီးရင္ ၆စိပ္ နဲ ့အလုံးေသးလွ်င္ ၄စိပ္စိပ္ျပီး ၾကက္သြန္ ၆လုံးေလာက္ထည့္ျပီးတည္လုိက္တယ္ ၾကက္သြန္မ်ားႏူး လွ်င္ခ်လုိ ့လုိ ့ရျပီ ေခါက္ဆဲြကုိ အျပားေလးေတြ ဆီခ်က္လုပ္တဲ့ေခါက္ဆဲြမ်ဳိ း ထဲကုိ အရည္ေလာင္းထည့္ျပီး (စႏၵၵီကအရည္ၾကဳိက္လုိ ့အရည္ပုိထည့္တာ သူတုိ ့က အရည္ခပ္စပ္စပ္ေပါ့ ) ေခါက္ဆဲြအဝါလုံးကုိ ေခါက္ဆဲြေျခာက္ေၾကာ္လုိက္တာ သူကလည္းေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြမွာ အခါရာပဲ ခ်က္ထားတဲ့အုန္းဆီ ဆီခ်က္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ ေကာ္ဖီပါးပါး ၾကက္သြန္စိမ္းပါးပါးေလး လွီးထည့္ျပီး
အခ်ဥ္ၾကဳိက္ ရင္သံပုရာသီးေလးပါညစ္ထည့္လုိက္ပါ ဟင္းခ်ဳိ ေလးကုိငရုတ္ေကာင္း ခတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ခတ္ျပီး တဲြစားရင္ ရန္ကုန္မွာေရာင္းတဲ့ ေတာ္ဝင္ႏွင္းဆီ အုိဆာကာ တုိ ့မွာစားရတဲ့ေရြေတာင္ေခါက္ဆဲြေလးလုိျဖစ္သြားတယ္ ၾကက္ျပုတ္ရည္အတြက္ဒီက ၾကက္ျပဳတ္ရည္ဘူးသုံးလုိက္တယ္
ျပည္ပလတာ လုပ္စားၾကေအာင္
ျပည္ပလာတာအားေပးၾကပါအုံးေနာ
ခ်က္နည္းကေတာ့ေတာ္ေတာ္လြယ္ပ
ပထမၾကက္သြန္အျဖဴအနီကုိဟင္းခ
ဆီ၃ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီးဆီသတ္
ငယ္ မဆလာမွုန္ ့နယ္ထားတဲ့ၾကက္သားအတုံးေသးေ
ျပီးရင္ေရထည့္ျပီးအုိးကုိအု
အားလူးအတုံးေလးေတြထည့္ျပီးထ
အုိးထဲတြင္ေရတဝက္ေလာက္မွာခ်
ေမြးပဲမွုန္ ့table spoon ၃ဇြန္းေလာက္ကုိေရအနည္းငယ္ေဖ
လုိက္ပါၾကက္သားအားလူးအုိးထဲ
Frozen ပလာတာကုိဆီအနယ္ငယ္နဲ ့ဒယ္အုိးထဲမွာလုပ္ျပီး အပုိင္းေသးေသး
ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ကတ္ေက်းေလးန
ၾကက္သြန္အစိမ္း ေကာ္ဖီပါးပါးလီွး ပူစီနံ ငရုတ္သီစိမ္း သံပုရာသီးညုစ္ျပီး ပလာတာထဲကုိ
ၾကက္သားအားလူးအရည္ေလာင္းထည့
ေမြးပဲမွုန္ ့အစားကုလားပဲကုိႏူးေအာင္ျပု
စားေကာင္းပါတယ္ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္
အားလူး ကိတ္
ၾကက္သားေလးနဲ ့ခ်က္လုိက္တယ္ ဝက္သားနဲ ့လဲခ်က္ လုိ ့ရတယ္ ေနာ္ ၾကက္သားကလည္းအိမ္မွာေတာင္ပံပဲရွိလုိ ့ေတာင္ပံေလးေတြနဲ ့ပဲခ်က္လုိက္ပါတယ္ ပထမၾကက္သားကုိ ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ဆားအနည္းငယ္ အသားမွုန္ ့အနည္းငယ္တုိ ့နဲ ့နယ္ျပီး ၅မီနစ္ေလာက္ထည့္ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္ ျပီးမွခ်က္မဲ့အုိးထဲမွာ ဆီတဇြန္းထည့္ျပီး ဂ်င္း လက္တဆစ္ေလာက္ကုိ အျပားလုိက္ပါးပါးလွီး ျပီး ငရုတ္ေကာင္း သၾကားစားပဲြတင္ဇြန္းတဇြန္းတုိ ့ဆီသတ္လုိက္ျပီး မွ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ တဇြန္း အၾကည္ ၃ဇြန္း ခရုဆီတဇြန္း cooking wine လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း ထည့္ျပီး ၾကက္သားနဲ ့ၾကက္ျပဳတ္ရည္ပါေလာင္းထည့္ျပီး မီနစ္ ၃၀ေလာက္တည္လုိက္ပါတယ္ အရည္ ၃ပုံ၁ပုံက်န္ျပီးဆုိရင္ မီးပိတ္လုိက္ျပီး အဖုံးပိတ္ျပီး ၁နာရီေလာက္ထားလုိက္ပါတယ္ ျပီး မွ ေပါက္စီ plain ေလးနဲ ့ပဲစားစား ထမင္းအျဖဴေလးနဲ ့စားစား ၾကက္ဥျပဳတ္ကုိ ၾကက္သားထည့္တဲ့အခ်ိန္မွာတခ်ိန္ထဲထည့္တည္ပါတယ္ အေပၚမွာေရးရန္က်န္ သြားလုိ ့ပါ အသက္ၾကီးလုိ ့ေမ့တတ္လာပါျပီ :)) အဲေနာက္ဆီသတ္ခ်ိန္မွာ one cinncmon stick and 3 star anise ကုိလည္းထည့္ပါတယ္ ။
Monday, February 20, 2012
ၾကက္သား ေကာက္ညွင္းထုပ္ေလး လုပ္စားရေအာင္
ဝက္သားၾကဳိက္တဲ့သူမ်ားဝက္သာ
လုပ္နည္း
Ingredients
500 gm glutinous rice
250gm chicken (အရုိးထုတ္ျပီးသား)
15gm mushroom
40gm dried prawn
20gm garlic
30gm shallot (ၾကက္သြန္နီဥအေသးေလး)
40gm dumpling leaves (ကြ်န္မကေတာ့ငွက္ေပ်ာ္ဖက္ပဲ
ဆီသုတ္လုိက္ပါတယ္)
Seasonings
1tsp salt
3tbsp oil
1tsp MSG
1/3 tsp pepper
11/2 tbsp dark soy sauce
Method
Clean and soak the glutionous rice for about 2 hours.
Remove and drain.
fry the dried prawn,garlic and shallots add in chicken,mushroon and seasonings.
Arrange the banana leaf into hollow ,put in the rice and other ingredients.Wrap into dumpling shape.Boil the dumplings in boiling water for 2 hours (for me I boiled only 1 and the half hour )
ၾကက္သား ဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြ
ၾကက္သားဆီခ်က္ေခါက္ဆဲြေလး စားၾကရေအာင္
ၾကက္သားကုိ ဂ်င္းတုိ ့ ဆား အသားမွုန္ ့တုိ ့နဲ ့နယ္ျပီးျပဳတ္ထားလုိက္တယ္ ႏူးေလာက္ရင္ အေအးခံျပီး အသားႏြင္ထားတယ္ ျပီးေတာ့ TEOCHEW MEE POL NOODLES ကုိ ဇကာခံျပီး ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ၂မီနစ္ သုံးမီနစ္ေလာက္ ထားလုိက္တယ္ ျပီးေတာ့ ဇကာကုိထုတ္ ျပီးေခါက္ဆဲြကုိ ပုဂံထဲထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ အခ်ဳိမွုန္ ့အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္ ျဖဴဆီခ်က္ နဲ ့နယ္ျပိး အသားထည့္ျပီး ရင္ ၾကက္သြန္ မိတ္ ျဖဴး ဆီခ်က္ အဖတ္ ျပီးရင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ေလးနဲ ့တဲြစားရင္ ရန္ကုန္ ကဆီခ်က္အတုိင္း စားေကာင္းလုိ ့ enjoy :
ဝက္ သားဒုတ္ထုိး ေလးလုပ္စားၾက ရေအာင္
ဝက္သားဒုတ္ထုိးေလးစားၾကပါေနာ္လုပ္နည္းေလးေရးလုိက္တယ္ေနာ္
သမီးေတြကေတာ့အရမ္းစားေကာင္းတယ္ေျပာပါတယ္။
ဝက္လွ်ာႏွစ္ခု ဝက္အူခ်ဳိတထုပ္ကုိလုပ္ထားတာပါ
ပထမဝက္လွ်ာ နဲ ့အူခ်ဳိ ကုိခဲြျပီး တပန္းကန္ဆီနယ္ပါတယ္
ဆားအနည္းငယ္ သၾကားအနည္းငယ္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္ ့အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ Table spoon ႏွစ္ဇြန္းဆီေလာက္
ထည့္ပါ rice wine tea spoon ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီးအသားမွုန္ ့ေလးအနည္းငယ္ တရုတ္မဆလာ tea spoon တဇြန္းနီးပါး ဆီ Table spoon
တဇြန္းအုိးထဲမွာဝက္လွ်ာကုိအရင္ထည့္ျပဳတ္ျပီး ၁၅မီနစ္ေလာက္ၾကာလွ်င္
အူခ်ဳိကုိထည့္လုိက္ျပီးေနာက္ထပ္၁၀မီနစ္၁၅မီနစ္ေလာက္ဆုိရပါျပီ
ခရင္းေလးနဲ ့ထုိးၾကည့္ပါသိတ္ႏုုးအိစရာမလုိပါေပ်ာ့ရင္ရပါျပီ ေရလက္ႏွစ္လုံး
ေလာက္အုိးထဲမွာက်န္ရင္မီးပိတ္လုိက္ပါ ျပီလွင္ အဖဳံးအုပ္ျပီးနာရီဝက္ေလာက္ထားုလိက္ပါူ
သမီးေတြကေတာ့အရမ္းစားေကာင္း
ဝက္လွ်ာႏွစ္ခု ဝက္အူခ်ဳိတထုပ္ကုိလုပ္ထားတာ
ပထမဝက္လွ်ာ နဲ ့အူခ်ဳိ ကုိခဲြျပီး တပန္းကန္ဆီနယ္ပါတယ္
ဆားအနည္းငယ္ သၾကားအနည္းငယ္ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္ ့အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ Table spoon ႏွစ္ဇြန္းဆီေလာက္
ထည့္ပါ rice wine tea spoon ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီးအသား
တဇြန္းအုိးထဲမွာဝက္လွ်ာကုိအ
အူခ်ဳိကုိထည့္လုိက္ျပီးေနာက
ခရင္းေလးနဲ ့ထုိးၾကည့္ပါသိတ္ႏုုးအိစရာမ
ေလာက္အုိးထဲမွာက်န္ရင္မီးပိ
Home made Soya Chicken
ဘိန္းမုန္ ့ေလး လုပ္စားရေအာင္
Hong Kong PAO Flour ဆန္ခ်င္ခြက္ ႏွစ္ခြက္ ကုိ ေရတခြက္နဲ ့ေရာပါတယ္
ျပီးရင္ ထန္းညွပ္ကုန္ေနလုိ ့ dark brown sugar ဇြန္းၾကီးႏွစ္ဇြန္း ရယ္ ၾကံဒကာ တေတာင့္ရယ္ကုိ ၾကြက္ျမီးတန္းေလာက္ျဖစ္ေအာင္ က်ဳိျပီး အေအးခံျပီးထည့္ပါတယ္ baking powder 1tsp , baking soda 2tsp ရယ္ ၾကက္ဥတလုံးရယ္ အားလုံးကုိေရာေမြျပီး နာရီဝက္ေလာက္
ထားျပီးမွ no stick အုိ းအရြယ္ေတာ္ေလးထဲမွာ ေထာပတ္သုိ ့မဟုတ္ဆီသုတ္ပါ ျပီရင္ မွုန္ ့ႏွစ္ထည့္ပါ အဖုံးဖုံးထားျပီးအေပါက္ေလးမ်ားရတဲ့အထိထားျပီးမွ အုန္းသီး အရွည္လုိက္ေလးေတြရယ္ ဘိန္းေစ့ ေလးေတြကုိျဖဴးပါ တဖက္က်က္မွေနာက္တဖက္လွန္ေပးလုိက္ပါတယ္
ျပီးရင္ ထန္းညွပ္ကုန္ေနလုိ ့ dark brown sugar ဇြန္းၾကီးႏွစ္ဇြန္း ရယ္ ၾကံဒကာ တေတာင့္ရယ္ကုိ ၾကြက္ျမီးတန္းေလာက္ျဖစ္ေအာင
ထားျပီးမွ no stick အုိ းအရြယ္ေတာ္ေလးထဲမွာ ေထာပတ္သုိ ့မဟုတ္ဆီသုတ္ပါ ျပီရင္ မွုန္ ့ႏွစ္ထည့္ပါ အဖုံးဖုံးထားျပီးအေပါက္ေလးမ
ဒါဆုိ စားလုိ ့ေကာင္းတဲ့ ဘိန္းမုန္ ့ေလး ရျပီေနာ္
ကင္ခ်ီ ေလး လုပ္စားရေအာင္
Chili paste
2tabsp ငံျပာရည္
2tabsp chili powder (Koren red chili powder သုံးရင္ပုိေကာင္းပါတယ္ ကြ်န္မကေတာ့အိမ္မွရွိတဲ့အမွ
သၾကားဇြန္းေသးတဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅ဥနဲ ့ဂ်င္းလက္တဆစ္နီးပါးေလာက္ကု
ၾကက္သြန္မိတ္ေလးမ်ားကုိ၁လက္
မုန္လာဥနီတဝက္ေလာက္ကုိျခစ္လ
အားလုံးကုိေရာနယ္လုိက္ပါတယ္။
making Kimchi ဒုတိယအၾကိမ္လုပ္ျခင္း လုပ္နည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးရွိမွာပါဒါကေတာ့ကြ်န္မသိတဲ့နည္းေလးပါ
မုန္ ့ညွင္းထုပ္ေသးေသး၃ထုပ္ ကုိ ဆား 2tabsp နဲ ့ပက္ျပီး ၂နာရီေလာက္ထားလုိက္ပါတယ္။
မုန္ ့ညွင္းထုပ္ေသးေသး၃ထုပ္ ကုိ ဆား 2tabsp နဲ ့ပက္ျပီး ၂နာရီေလာက္ထားလုိက္ပါတယ္။
ဆားပက္ျပီး၂နာရီထားထားတဲ့မုန္ ့ညွင္းကုိေရေျပာင္ေအာင္ေဆးျပီးေရညစ္လုိက္တယ္ လုံဝေရမရွိေလာက္ေအာင္စကာနဲ ့ေရဆစ္ထားျပီးမွ chili paste ကုိသုတ္လုိက္ပါတယ္ သုတ္ထားေလလုံထဲ့ဘူးထဲထည့္လုိက္ပါ တတ္ႏုိင္ရင္လုံးဝမဖြင့္ၾကည့္ပါရင္ေကာင္းပါတယ္ ၂၄နာရီျပည့္မွပဲဖြင့္ၾကည့္လွ်င္ပုိေကာင္းလုိ ့။
Pepper Prawn
Sunday, February 19, 2012
ပန္းေသးေခါက္ဆဲြ
ၾကက္သားကုိမဆလာနဲ ့ခ်က္ျပီး ၾကက္အရည္နဲ ့ေခါက္ဆဲြကုိေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ပထမ ပန္းပြင့္ ဥနီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တုိ ့ကုိ
အရင္ေၾကာ္ျပီးေခါက္ဆဲြထည့္ပါ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ထည့္ျပီးအရသာသာနည္းနည္းထည့္ျပီးၾကက္ရည္ထည့္
ပါ ေနာက္ဆုံးေဘးမွာၾကက္ဥေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ ငရုတ္သီးမွုန္ ့ျဖဴးျပီ သံပုရာသီးညစ္ျပီးစားရင္စားလုိ ့ေကာင္းတဲ့ ပန္း ေသးေခါက္ဆဲြ ရပါျပီ။
ၾကက္သားကုိမဆလာနဲ ့ခ်က္ျပီး ၾကက္အရည္နဲ ့ေခါက္ဆဲြကုိေၾကာ္လုိက္ပါတယ
အရင္ေၾကာ္ျပီးေခါက္ဆဲြထည့္ပ
ပါ ေနာက္ဆုံးေဘးမွာၾကက္ဥေၾကာ္လ
Subscribe to:
Posts (Atom)